Join This Site

Sunday, 23 September 2012

13 Jam - A380 Part 5



Part 5

“ Saya  takut  kalau  awak  tahu…you’ll  change. You’re  not  being  you  anymore. Lately  saya  asyik  jumpa  pretenders  and  I  don’t  like  it

Aku  lah  pretender  tu. Serta  merta  terasa  pucat. Should  I  tell him  the  truth ? That  I  know  him ? I  seriously  know  who  he  is  since  earlier.

“ Haydar… ke tepi  sikit ” arah  aku  pada  Haydar  dalam  nada  perlahan  dan  mendatar. Seperti  perasaan  aku  kini. Dia  tampak  terkejut  dan  terkilan. Entah  apa  yang  ada  dalam  benaknya  aku  tak  pasti.

“ Awak  nak  ke  mana ? ” soalnya  bagaikan  gugup  dan  bimbang. Mungkin  bimbang  mimpi  indahnya  akan  hilang. Akan  terhenti  takat  ini  sahaja.

Aku  diam  dan  dia  masih  tidak  berganjak  walau  sedikit. Aku  pandang  wajahnya.

“ No. You’re  not  going  anywhere  and  I’m  not  revealing  about  my  life ”

Okay, he  is  a  pusher  too  now.

“ Haydar ” pohon  aku  sekali  lagi. Wajahnya  semakin  tegang.

No ” jawabnya  ringkas.

“ Haydar….” Sekali  lagi  aku  memohon. Nada  sudah  jadi  merayu. Dia  bangun  menegak. Mengadap  aku. Kedua  belah  tanganku  dipegangnya  kemas. Terasa  degup  jantungku  berbunyi  kuat. Hinggakan  aku  sendiri  bimbang,  bimbang  jika  dia  juga  mendengarnya ?

Hana…. Is  it  so  important  to  know  who  am  I ? Don’t  you  like  me  now ? Enjoying  my  company  now ? Don’t  you ?

I  do  Haydar. I  do,  but  look  at  you ” aku  jawab  dengan  panahan  mata  terkilan. Mukanya  dikerutkan,  mungkin  tidak  memahami. “ You  don’t  even  trust  me. You  are  being  paranoid  about  women  including  me. Haydar, it  is  like  you  are  telling  me that  I’m  just  like  those  pretenders. Are  you  saying  I’m  just  another  them ? ”

Dari  anak  matanya,  baru  aku  nampak  apa  yang  bermain  di  jiwanya. Tepat. Mengena  apa  yang  baru  aku  tuturkan  tadi,  dan  dia  langsung  tidak  menyedari  sifat  dan  persepsinya  itu.

I’m  sorry…. ” tuturnya  perlahan. Kedengaran  sangat  ikhlas  di  telinga  ini. Pipi  ku  diusapnya  perlahan  sebelum  dahi  kami  bertaut. Lama  dia  begitu. “ I’m  sorry….I  just  scared…”

Aku  tertunduk  dan  mengangguk  beberapa  kali. “ Haydar…I  know  who  are  you  since  earlier…but  do  I  bother ? You  are  a  what ? A CEO  right ? Perhaps  that’s  the  reason  why  I’m  here  with  you ? Because  I’m  all  over  your  money…? ”

Dia  terkejut. Pegangan  tanganku  dilepaskan. Anak  matanya  memanah  lagi. Panahan  tegang  darinya.

Aku  geleng  beberapa  kali. “ You  are  not  the  only  millionaire  here  Haydar. You’re  not  the  only  one  with  huge  responsibility. ” Aku  nampak  dia  terkaku. Aku  ketawa  perlahan. Mungkin  mengejek,  mungkin  tawa  ikhlas  untuk  situasi  yang  kami  hadapi  kini. Aku  sendiri  tidak  tahu,  tidak  pasti.  and  I  know,  someone  like  you  prefer  not  to  be  known,  it’s  much  more  comfortable  that  way  for  me  and  for  you. I  don’t  expect  myself  to  over  respecting  you  just  because  of  you’re  a  multimillionaire. And  for  that  reason  I  had  rather  acting  like  I  don’t  even  know  you. I’m  sorry  if  I  sound  rude

Lama  dia  termenung.

“ So  you  know ? ”  soalnya  lagi.

Aku  angguk.

“ Then  I  was  being  a  fool ? ”

Aku  geleng. “ I  just  saw  you  in  papers  few  times  but  come  on, tak  kan  you  expect  I  ingat  you ? Tahu  semua  benda  pasal  you ? ” ya,  kali  ini  memang  aku  menipu  tapi  Haydar  perlu  sedar  hakikat  ini. He  is  acting  like  a  phobic !And  I  hate  that.

I  like this  version  of  you  better ” aku  sambung  ayat  ini  sebelum  kembali  cuba  untuk  keluar  dari  situ. Truth  known  so  what  else  left ? Better  go  now  than  being  asked  to  go.

Haydar  masih  tak  berganjak  dari  kedudukannya.  Aku  terpaksa  menyelit  di  tepinya  untuk  membuka  pintu. Hati  agak  berat  tapi  aku  juga  punyai  pendirian. Kaki  dilangkahkan  juga  untuk  turun  dari  katil,  menarik  nafas  berat  sebelum  menyarungkan  bellerina  shoes  aku. Terngiang-ngiang  lagu  Red  Russian  di  telingaku. Nyanyian  yang  datangnya  dari  hati  aku  sendiri....

I just wanted to be by your side
Everyday, everynight, no more shall we part.
Everyday, everynight, no more shall we part.

You were dancing in my head

I played forever Last Year's Man
I'm sorry.... 
( Red Russian : Everyday Every Night )



Baru  sahaja  aku  ingin  pergi,  terasa  tanganku  dipegang  olehnya. Hati  melaung  kuat  ingin  memandang  wajahnya  tapi  kerana  ego  aku  pakukan  kepala  untuk  terus   memandang  ke  depan.

Did  I  ask  you  to  leave ? ” soalan  daripadanya  yang  menyapa  halwa  telinga  membuatkan  aku  tersenyum. Hampir-hampir  merembes  air  mataku  tapi  aku  tahankan.

Haydar  sudah  berdiri  di  belakang  ku. Terasa  menggigil  seluruh  badanku  walaupun  langsung  tidak  bersentuhan. Hati  semakin  berdebar  menunggu  reaksinya.Terasa  tangannya  menarik  aku  supaya  memandang  wajahnya. Perlahan  aku  turutkan.

Kedua  belah  tangan  Haydar  memegang  bahu  aku  sebelum  mengangkat  dagu  aku  ke  atas  agar  memandangnya.

Even  so  I  don’t  want  you  to  go  Hana ” saat  ayat  itu  yang  terpacul  dari  bibir  Haydar  terasa  seperti  air  mataku  sudah  bertakung. Terasa  panas  dan  membahang  mata  ini.

Even  if  you  tell  me  to  go,  saya  tak  menyesal  pretending  like  I  don’t  know  you. Do  you  know  why ?  Sebab…only  by  that  I  can  see  the  real  you…” mata  kami  bersatu  dan  tanganku  bawa  ke  dadanya. “ The  real  you  is  here  Haydar,  deep  down  your  soul…”



Dia  mengukir  senyum. Aku  juga  sama. Aku  melangkah  ke  belakang,  menjarakkan  kedudukan  kami. 
 
Let’s  start  it  again ” aku  senyum  padanya  seraya  menghulurkan  tangan. Dia  menyambutnya. “ Hi,  saya  Hana  Sofea.  Used  to  be  a  manager  and  also  a  share  partner  in  H’s  CafĂ©  and  currently  a phD  student  in  Surrey  University

“ Hi,  saya  Syed  Haydar. Used  to  be  a  flight  attendant  at  Ryan  Air  and  MAS,  an  artist  in  London  and  now  working  at  Nazim  Construction  as  a  CEO

Kami  sama-sama  ketawa. Serentak  itu  juga  seorang  flight  attendant  cuba  membuka  pintu  suitenya. Terus  si  Haydar  capai  tangan  aku  dan  kami  sama-sama  berlari  ke  atas. Tercungap-cungap  aku  dibuatnya.

Sampai  sahaja  di  kaki  tangga  ke  aras  paling  atas, meledak  lagi  tawa  kami. Seorang  flight  attendant  menjengah  dari  galley  area. Aku  terhenti, Haydar  pula  melayangkan  wajah  toyanya. Wajah  super  berkuasanya  itu  berjaya  mematikan  niat  si  pramugara  untuk  menegur  kami  berdua.

“ Hi,  when  the  dinner  will be  served ? Is  there  is  a  chef  on  site  in  first  class  cabin ? ” soal  Haydar  pada  lelaki  tadi. Terkebil-kebil  lelaki  muda  tadi. Mungkin  tidak  menyangka  kami  berdua  dari  First  Class  Cabin. Spoil.

“ Er.. yes  sir, Chef  Mahmud  is  on  duty. Dinner  will be  served  in  30  minutes ” jawabnya  cekap. Gaya  biasa  seorang  pramugara. Haydar  mengangguk  tegas  dengan  wajah  tegangnya. Tangan  aku  dipegangnya  sekali  lagi. Kami  berjalan  memasuki  kabin  ekonomi. Bila  agak  jauh  sedikit  dari  pramugara  tadi  Haydar  mula  menunduk  berbisik.

We  should  not  miss  our  dinner ” ujarnya. “ Teringin  tak  nak  memasak  kat  kitchen ? ”

Aku  tergelak  sedikit  seraya  menggeleng. “ Haydar…dah…jangan  susahkan  dorang  lah. ”
Dia  senyum  nakal. “ Okay,  I  won’t ” janjinya  perlahan. “ Kalau  macam  tu  we  can  stroll  slowly. ” Matanya  dikenyitkan. Aku  pula  yang  naik  hairan  dengan  maksud  sebenarnya.

Satu  persatu  barisan  kerusi  kami  susuri. Dia  berjalan  di  hadapan,  tapi  tangannya  masih  setia  memegang  tanganku. Ruang  laluan  bagi  kabin  ekonomi  agak  kecil  berbanding  di  kabin  lain.

“ Hana, you  suka  baby ? ” tanyanya  pada  aku. Terkebil-kebil  aku  memandang  wajahnya. Mencari  maksud  lain  kata-katanya  tapi  buntu.

“ Mestilah ” jawab  aku  jujur.

Dia  berhenti  melangkah. Menunggu  aku  di  sisi  satu  kerusi. Bila  aku  sudah  berada  di  hadapannya  dia  terus  memeluk  pinggang  aku. Terkedu  aku  dibuatnya.

“ Hana, tengok  tu ” bisiknya  seraya  tangannya  menunjukkan  pada  satu  arah.  Aku  perhatikan  apa  yang  ditunjukkan  olehnya. Seorang  ibu  berpakaian  Punjabi  sedang  tidur. Anaknya  pula  bermain-main  di  atas  dadanya.  Langsung  tidak  tersedar  yang  anaknya  sudah  bangun.

Aku  senyum  lebar. The  baby  is  so  cute  and  adorable. Bila  aku  kembali  memandang  Haydar,  ternampak  dia  yang  sedang  khusyuk  memerhatikan  aku. Serta   merta  wajahku  merona  merah. Dia  pula  tertunduk  malu. Entah  apa  yang  difikirkan  oleh  Haydar,  aku  sendiri  tidak  pasti…

There  is  one  more ! ” kataku  dalam  nada  teruja  sambil  menunjukkan  pada  seorang  bayi  di  dalam  baby  bassinet. Tampak  tangan  dan  kakinya  bergerak-gerak  di  udara. Ibu  dan  ayahnya  mungkin  sudah  tidur  juga. 



Kami  berjalan  ke  sana. Memerhatikan  ibu  dan  ayah  bayi  tersebut  yang  enak  menyulam  mimpi. Haydar  senyum  memandangku. Matanya  dikenyitkan  sebelum  bayi  tersebut  diambilnya  dari  bakul  yang  digantung  pada  dinding  paling  hadapan  bagi  kabin  tersebut. Terlopong  aku  dibuatnya.

Bayi  comel  mungkin  dalam  usia  enam  bulan  didukungnya. Owh  My  Goodness ! Saat  macam  ni  jugalah  aku  sempat  berangan  Haydar  menjadi  ayah  pada  anak-anak  kami. Kalaulah  Haydar  tahu  apa  yang  bermain  dalam  benakku  pasti  kuat  dia  ketawakan  aku,  atau  pun  terus  dia  freak  out  dan  meninggalkan  aku  sendiri  di  sini.

Dia  nampak  langsung  tidak  kekok  memegang  bayi  itu. Beberapa  kali  dikucupnya  pipi  gebu  si  bayi,  dia  menghulurkannya  pada  aku. Aku  terus  menyambut  takut-takut. Ya, lah,  anak  orang  kot.

Anak  mat  saleh. Mata hijau  bulat  dengan  rambut  brunette  agak  keriniting. Pipi  gebu  bukan  main,  ya  Allah….geram  aku  yang  menengoknya !  Habisnya  pipi  bayi  tersebut  menjadi  mangsa  ciuman  aku  pula.

“ Hana ” panggil  Haydar  dan  aku  terus  berpaling.

‘ Snap ’ bunyi  kameranya  mengambil  gambar. Silau  sekejap  mata  aku  dibuatnya  terkena  bahana  flash  kamera  telefon  Haydar. Mamat  ni  pun  spesies  tidak  mematikan  telefon,  mungkin  dia  setkan  flight  mode. Aku  pun  sama  sebenarnya.

“ Curi-curi  ya ? ” marah  aku  dalam  gurauan. Dia  tersengih  seraya  duduk  di  tepi  aku. Kameranya  dinaikkan  sekali  lagi. Tinggi  dan  ditengah-tengah  antara  kami. Terasa  membahang  lagi  pipi  aku.

Hana  kiss  her  cheek ” arahnya. Aku  agak  ragu. “ Cepat,  nanti  mak  dia  bangun ”

Terus  aku  cium  wajah  si  bayi. Saat  bunyi  snap  kedengaran,  mata  kami  bertaut. Dia  memandang  aku,  dan  aku  pula  terpana  melihat  dia  di  sebelah  sana  yang  turut  mencium  pipi  gebu  si  bayi. Si  bayi  pula  ketawa  kecil. 


Selesai  mengambil  gambar  si  Haydar  khusyuk  melihat  telefonnya  sambil  tersenyum-senyum. Bayi  tadi  aku  letakkan  kembali  di  dalam  bakulnya. Takut  juga  kalau-kalau  ibu  atau  ayahnya  terjaga  dan  memarahi  kami  berdua.

Bye  bye  cutey… ” satu  ciuman  aku  hadiahkan  pada  si  kecil  sebelum  berlalu  ke  kabin  terakhir  sebelum  menjejaki  tempat  asal  kami  dalam  A380  ini. Masih  terbayang  tangannya  yang  tergawang  minta  di  bawa  bersama. Aku  mengeluh  kecil. Saat  itu  juga  tangan  Haydar  mendarat  di  pinggang  ku.

“ Kenapa ? ” soalnya  agak  concern.

“ Very  cute  kan  baby  tadi ? ” soalku  lebih  pada  ayat  penyata.

Dia  senyum. “ You  can  have  one  if  you  want ” selamba  lagi  jawapan  si  Haydar. Aku  pula  yang  merona  merah  untuk  kesekelian  kalinya  dalam  masa  beberapa  jam  ini.

“ Kena  kahwin  mat  saleh  la  baru  dapat  anak  macam  tu ” usik  aku  dalam  nada  bergurau.

“ Alah,  kahwin  dengan  saya  konfem  lagi  cantik ”

Aku  telan  liur. Haydar..Haydar…Its  too casual  to  say  that  here,  now  and  in  this  situation. Nice  joke, putus  aku.

“ Ni  yang  anak  tadi  kan ? ” out  of  nowhere  tiba-tiba  ada  pula  suara  mak  cik  yang  menegur. Terkejut  juga  aku  dibuatnya. Aku  pandang  ke  tepi,  rupanya  nenek  si  Fido ! Dia  sedang  berdiri  di  tepi  lavatory,  mungkin  menunggu  giliran. Aku  intai  si  Fido,  dah  elok  tidur  mamat  tu.

 “ Ha  ah  mak  cik ”

Aku  senyum. Tangan  aku  hulurkan  padanya. Haydar  juga  terhenti  sama. Asyik  melihat  kami.

“ Dah  dapat  seat  dah ? ” tanyanya  lagi. Aku  angguk.

“ Dah…mak  cik. Flight  okay  mak  cik ?  ” soal  ku  mesra.

“ Okay….tapi  sakit  belakang  sikit  la  nak...biasa  Fido  belikan  yang  kerusi  besar  sikit,  kali  ni  je  seat  dah  habis. Terpaksa  beli  yang  ni. ” ramah  mak  cik  tu  memberitahu. 

Kerusi  besar ? 

 Maksud  mak  cik  tu  kerusi  di  kabin  lain  ke  kerusi  dalam   kapal  terbang  lain ? Biasa  flight  Emirates  kerusinya  lebih  lebar. Hmm...Apa-apa  ajalah, aku  angguk  dan  senyum  lagi,  tak  tahu  apa  nak  dibualkan. Dari  jauh  dah  kelihatan  flight  attendant  sudah  sibuk  mengeluarkan  troli  makanan.

Baru  je  aku  nak  minta  diri,  pengguna  lavatory  keluar. Mak  cik   tadi  terus  meminta  diri. Sekali  lagi  aku  salaminya.

“ Jumpa  kat  airport  nanti  la  nak  ya ? Kita  borak  panjang  sikit ” pesannya  sebelum  menutup  pintu  lavatory. Aku  senyum  mengiyakan.

“ Siapa  tu ? ” soal  Haydar  setelah  beberapa  langkah  kami  ke  depan. 


----> Hmm masih lagi bersambung. Kapal terbang pun tak habis fly lagi ;p 

p/s : Pos di  hari   Isnin to cure Kak Marsita's Monday Blues- as requested ;D .  Bayang Fido  dah  mula  nak  masuk  cerita , hehe ;p

Thanks semua !


want MORE press LIKE ;) 

56 comments:

  1. Nak lagi...........best sgt :)

    ReplyDelete
  2. Tq dear. The journey of romance continues. Tak sabar menanti landing time when berpijak di bumi nyata, adakah rasa itu juga berpaksi di bumi dan digam graviti or just floating and soon blown away and faded along the time. Aduhai.. susah gak untuk mencari kejujuran.. :-)

    ReplyDelete
  3. tak nak fido...tak nak tak nak taknak.... hehe..nak haydar jugak

    ReplyDelete
  4. fido mesti ada hati dekat hana kan..hehe..mesti nanti haydar jeles dengan fido..ekekeke..

    ReplyDelete
  5. pagi2 msk opis 1st thing buka page ni..yeahhh..dr mood suam2 kuku..trs snym sorg2..alahai..hana & haydar wt sy t'awang2 je..haha..thanks eve...nak lagi..nak lagi.. hehe..

    ReplyDelete
  6. sure hari ni mood ok memanjang coz start with cite hana & hydar... sweet sesangat.. eve fido nak masuk ke apa ke tp yg pnting haydar & hana to be together2 tau... best nyeee..

    ReplyDelete
  7. Wah Bestyner...!!!! Naper Hydar sweet sangat!!! mcm ajak hana kawin jer? Btul ker kawin? Net entry please ms. eve...

    ReplyDelete
  8. Eve...cpt smbung lgggg.....xpuas laa....terlike plak ngn haydar...ohh my :D

    ReplyDelete
  9. tak nak fido.. tak nak.. tak nak..uwaaaa

    ReplyDelete
  10. Lamanya flight..hehe. Good job Eve. Kan akak dah kata ini standard mini novel lah kalau macam tu.. Dah masuk Part 5 Eve..so, akak rasa bolehlah dapat hadiah drp Eve kan.. :P

    ReplyDelete
  11. saya terasa seperti berada di awang-awangan!! ohhh noooo!!! romantika nyaaaa :P

    ReplyDelete
  12. Wah makin terasa bahang cerita ni....

    ReplyDelete
  13. x pasal senyum sorang......... tumpang berangan......he he he

    ReplyDelete
  14. Nak lagi! Nak lagi! Nak lagi! hehehehe.. shomeynyer.... tetibe terasa sangat pendek 13 jam tue.. tukarla... x nak London.. kite gie Toronto, Canada. 19 jam koyt... hehehhe

    ReplyDelete
  15. omo omo omooooo sumpah haydar jejaka yg sgt sweet sekali,,,

    ReplyDelete
  16. Hydar hydar hydar for sure...... Sambung cepat2... Love it

    ReplyDelete
  17. wallaaa Eve, superb...p, cam tk puas laa...nak laaaaaaagiiii.... hihihi
    cam comey je, Haydar, Hana & Baby...so sweet..cam Eve jugak...(- _______ ^)

    ReplyDelete
  18. fall in love wit haydar...wahahaha.......nk lg eve..... :)

    ReplyDelete
  19. tak nak fido..nak haydar -kak ina

    ReplyDelete
  20. apsal la Eve can potray mood yg sgt cantik ms amik gbr ngan baby tuh
    dh rs angau nih
    tiba2 momen Fido muncul..trus crash!!!
    takot la ada isu2 pencabar ke nih
    Thanks Eve..melting with ur A380

    ReplyDelete
  21. haydar soooooooooo sweeeeetttt... suker sangat-sangat.. haydar oh haydar :)..mode: berangan....ehehehe

    ReplyDelete
  22. alahai sweetnya depa ambik gmbr ala2 pose family. mesti upload dlm fb kan hihihihi.melting jap ngan haydar. sila la sbg cepat2 sikit, x sbr nak tau kesudahan citer diorg ni hihihi

    ReplyDelete
  23. Suddenly teringat movie titanic. Haha. Awesomeeee ;)

    ReplyDelete
  24. cepat sambung dek!kak nk tanya ne dek?serius ke hydar lamar hana or just fun je dek!!!oh leh angau tk tido ne dek.........tk tau lh sape yg angau!!hana ke!or yg tukang baca dek hehehe...........

    ReplyDelete
  25. haha, dah makin panjang ni eve. bakal jadi mini novel ke ni? hihi..

    ReplyDelete
  26. tanakkkkkkkkkkkkkkkkk fidoooooooooooooooooooooooooo!!!

    ReplyDelete
  27. Eve, so sweet ! Nak lagi plssss... X puas berangankan h & h... ;)

    ReplyDelete
  28. Hehe. At least, hana dh berterus terng. So, so sweet la diorg ni..want more!!

    ReplyDelete
  29. Sweetnya,,,tak sabak tunggu habis
    Cepat sambung ,Eve.Dah kemaruk dengan Hana and Haydar ni

    ReplyDelete
  30. best giler crta nie...

    ReplyDelete
  31. hana u r coooool.....haydar of course sweeeeeeet.....fido can be used to make haydar realise that haydar falling in love with hana...ha....ha....can be eve
    ~saza~

    ReplyDelete
  32. I like the story line Eve. Its soooo lovely...cant wait for Haydar's next action.
    Sambung cepat2 ta. Thank U.

    ReplyDelete
  33. Eve,,,makin menarik sessi bermimpi ini...tambah2 Hana dh beritahu Haydar...suke bangat! Teruskan Eve, terus ke 2nd novel...

    ReplyDelete
  34. ouchhh,,ni bkn kes jatoh hati dh ni,,dh jatoh tergolek2 kot kt haydar...he's so sweettt,charming,n handsome...haydar,u better watch out with fido..hehe
    love is in the air~

    Thanks eve for the very wonderful n3~

    ReplyDelete
  35. so curious to know about fido. so he is haydar's rival, eh? interesting... nxt n3 plzzz...

    ReplyDelete
  36. kak eve...dah jatuh cintan dah nie ngan Haydar...can't wait for the next n3....plsssss n3.....

    ReplyDelete
  37. fuyooooo!!!!!!syoknye ad smbungan lg,,,igtkn da abis,,,cont lg eve,,,mkin lme,,mkin dibuai angan2....waduh2....~~~~

    ReplyDelete
  38. besttnya...selamat kau hana...nasib baik haydar tu boleh blh terima lepas tahu the true color of u...hehehe....ermmm..may be fido tu just penambah rasa masam, pahit, pedas dan kelat dlm hubungan manis+masin hana&haydar's relationship...huhuhu...

    ReplyDelete
  39. thank you eve.i fall in love with haydar already. rasa sedang terbang melayang layang di Cloud 9, hehehehehhe

    ReplyDelete
  40. waaaa... jhat sungguh anda kerana x habiskn cerita ini.. cepat2 la update.. huhu..

    ReplyDelete
  41. Tq darling ...... Suka sangat baca 5 kali dah start isnin aritu

    ReplyDelete
  42. Senyum sampai telinga...airmata pun bertakung & pipi merona merah jugak...cewahhh...BEST!!! Tq1000k hahaha...more phuless my dear lovely Eve Rose...

    ReplyDelete
  43. kak eve...jangan ler menyeksa kiteorg.....angau semacam dah nie......

    ReplyDelete
  44. cerita semakin menyeronokkan...kak eve please lah sambung lagi...

    ReplyDelete
  45. eve please cepat sambung.... fall with haydar n hana but why fydo mesti muncul ketika ni.... kwang...kwang...kwang...

    ReplyDelete
  46. nape tk sambung g dek!akak dh gempak sngt ne dek...........pleaseeeeeeeeeeeeee smbg lh EVEEEEEEEEEEEE!!!

    ReplyDelete
  47. Wahh, gawat gawat haha, Fido lah pulaaakk ;P Apa pulak kena mengena Fido ngan Hana and Haydar ni. Huishh, suspen. Time Hana ngan Haydar dgn baby tu comel sgt lah, dah mcm anak diorang.

    ReplyDelete
  48. OMG ! Kak eve i like like like your story . Tu laaa jgn laaa menyeksa kitaorang . Hahahahah . You are the best ever !!!!!

    ReplyDelete
  49. Can't wait for the next entry..lambatnye

    ReplyDelete
  50. Erm.... Citer makin menarik.... Eve... Cpt smbg.... Sbb kitaorg nak smbg berangan jgk.. Hehehe.... Sweet sgt2... Fido.. Jgk laa kacau daun k... Haidar ngan hana tu mmg sesuai sgt2.... Chaiyok2 Eve... Next N3 plsssss....

    ReplyDelete
  51. omo!!! Haydar getting sweet hour by hour hahahhah da nmpk da haydar start suka dkt hana... the most best part yg mse diorg kiss pipi baby tu dua2 org sweet n cute...... alamak fido nie... nnti msti haydar jealous...... hehehhe as always
    sweet kiss from ur reader love u kak eve... klau ad bku confirm g beli :D
    -Song Hyun Sun-

    ReplyDelete
  52. flight tu dorang wat mcm rmh sndiri....best dpt bnyk info(slalu dok kt economy jer) u mmng best 4 ever ♥♥♥

    ReplyDelete
  53. betul kata ruli ruliah, ipun ada naik aero, but kelas ekonomijer, pulaktu time nak turun, sakit telinga teramat sangat, coz kapal terbang kecik kot if kapalterbang besar tekanan udara kurang kot Adapun pergi ke hanger(tempat repair kapalterbang di KLIA -tengok bisnes seat.., Tahniahlah melalui cerpen Rose yang santai perasanlah i 2, hana berpeluang mengalami suasana dalam k/terbang, kan,,kkn.. jauh perjalanan banyak pengalaman banyak membacapun dapat pengalaman. Teruskan menulis...ada info +++ romance +++ ccam rasalah..

    ReplyDelete