Join This Site

Thursday, 27 December 2012

Sweetheart Bab 1



Salam n Hi ! 

Cite  ni  bukan  utk  dibuat  novel  ok. cerita  sekadar  nak  menahan  diri  dari  post  A380. Haha. And cite ni sesuai utk semua lapisan masyarakat. TWB kan utk adult, right ? so now its for kids too.hehe. Anyway rindu my college time ! k daa ~ thanks for reading guys.

xEvex


Bab 1
June 2000




 ok saya nak tukar Fath Azmi to this guy sbb i simply like his face ! haha




“ Ilhan  Arissa ! Kau  tengok  tak  bag  baru  si  Fath  Azmi ? Cool  okay. ” Ilhan  kerut  muka. Setiap  hari  kalau  balik  ke  bilik  pasti  teman  sebiliknya, Raihana  akan  bercerita  mengenai  Fath  Azmi. Bukan  dia  tak  kenal  Fath, teman  sekelasnya. Mereka  tak  adalah  rapat  pun. Memang  jenis  Ilhan  tak  suka  ambil  tahu  hal  orang.

“ Apa  yang  cool ? ”

“ Ted  Baker  la  weh ” teruja  lagi  si  Raihana. Isk.

“ So ? ” Ilhan  masih  dengan  muka  toya.

“ Mahal  okay ” Raihana  dah  hampir  bengang  tapi  masih  mengekalkan  keterujaan. Dari  duduk  berbaring  lepas  kelas  petang,  dia  duduk  menegak  memandang Ilhan  yang  baru  balik  dari  jogging  di  tasik  berdekatan.

“ Then ? ” bantal  dihempuk  pada  Ilhan. Ilhan  ketawa  sakan. Tahu  benar  dia  yang  Raihana  sudah  bengang  dengan  soalan  So  dan  Then dia.

“ Hee  ko  ni  cuba  excited  sikit ! It  shows  how  rich  he  is ! ” Raihana  asyik  meneka  yang  Fath  Azmi  adalah  anak  orang  kenamaan  seperti  Farish  tapi  Farish  galak  memberitahu  semua  orang  yang  Farish  adalah  anak  kepada  seorang  ahli  politik, manakala  Fath  Azmi  pula  cuba  sedaya  upaya  untuk  menyorokkannya. Itu  teori  si  Raihana. Ilhan  hanya  mendengar. Sudah  sebulan  setengah  mereka  di  kolej  itu. Kolej  yang  menempatkan  pelajar  A-Level  yang  membuat  persediaan  sebelum  ke  luar  negara.

Ahli  kelasnya  tidak  ramai, hanya  12  orang. Ilhan  dan  Safar  sahaja  yang  bergelar  Hawa  dalam  kelas  itu, yang  lainnya  adalah  golongan  Adam. Nama  lagi  kelas  engineering  Further  Mathematic, memang  ramai  perempuan  kecut  perut. Hanya  Safar  dan  dia  yang  mahu  mengambil  risiko.

“ Ana, dia  kaya  ke…miskin  ke…what  does  it  have  to  do  with  us ? ” soal  Ilhan  sambil  berjalan  ke  katil  sendiri. Duduk  berhenti  lelah  sebelum  ke  bilik  mandi  selepas  ini. Jam  sudah  menginjak  Maghrib. 7.30  petang  semua  pelajar  wajib  ke  surau. Bab tu  dia  malas, tapi  kalau  dah  jadi  undang-undang  kolej  dibuatnya  juga.

Sway  the  man  and  you’re  in  luxurious  endeavour ! ” Raihana  sudah  peluk  tubuh  sambil  berangan  ke  bintang. Ilhan  geleng  kepala. Malas  nak  layan.

Fath  tu  orangnya  bijak. Sambil  tidur  dalam  kelas  pun  bila  dikejutkan  dia  boleh  bangun  dan  terus  ke  depan  untuk  menjawab  soalan. Ilhan  pula  terasa  tercabar  dengan  Fath  sementelah  Ilhan  dari  sekolah  perempuan, dan  di  sana  dia  adalah  heroine  semua  gurunya  dulu. Sekarang  dia  masih  lagi  heroine,  tapi  kasih  sayang  gurunya  terpaksa  dibahagi  dengan  Fath  Azmi.

Orang  kata, Fath  Azmi  adalah  apple  in  teachers  eyes.

Orang  kata  juga, Ilhan  Arissa  adalah  a  genius  rock !

“ Bukan  boleh  kahwin  pun  Rai… Jauh  lagi  jalan  hidup  kita  ni,  we  are  just  18  by  the  way. Berangan  lah  kau ”

Raihana  sudah  mengubah  mood. Dari  teruja  ke  serius  dan  termenung  jauh. Drama  betul.

“ Ilhan, ko  pernah  terfikir  tak  kenapa  kita  belajar  tinggi-tinggi…susah-susah  macam  ni ? I  mean  basically  we  will  end  up  as  a  housewife. I  prefer  to  be  a  housewife  you  know. ”

Ilhan  ketawa  sakan. Sewel  kawannya  ni.

“ Rai… ! Okay, let  say  ko  kawin  dengan  Fath  Azmi, then  how  you  guys  wana  make  a  living ? Ko  tak  kerja,  si Fath  tu  tak  kerja,  tengah  study… Ko  tetap  tak  boleh  jadi  housewife. Ko  hanyalah  seorang  wife  yang  kena  pergi  kerja. Bangun  awal  pagi  siapkan  keperluan  keluarga, ko  pergi  kerja  Fath  pergi  kolej, then  balik  rumah  ko  kena  siapkan  makan  minum, kerja  rumah  semua. Nonsense !

“ Ayah  dia  kaya, datang  sini  orang  lain  bawa  kancil  Fath  drive  BMW  7  Series. Kau  fikirlah  sendiri  Ilhan. Takkanlah  aku  kena  kerja  juga  kot. ”

“ Hee tak  kuasa  la  nak  layan  angan  ko  tu. ” Ilhan  bangun. Membuang  seluar  track  dibadan  dan  diganti  dengan  tuala  mandi. Baju  lengan  panjangnya  masih  melekat  di  badan.

Raihana  sengih. Sengaja  menyakat  Ilhan.

‘ What  is  a  dashingly  handsome  young  malay  man  driving  a  posh  car ? ’

‘ A  fraction  of  your  imagination ! ’

Ayat  keramat  teman  rapatnya  yang  bukan  berbangsa  melayu  mengenai  angan-angan  mat  jenin  perempuan-perempuan  melayu. Sah  memang  Ilhan  sangat  ingat  dan  akan  terus  mengingati  ayat  tersebut. Ada  benarnya  apa  yang  kawannya  katakan, dari  mengharap  harta  orang  lebih  baik  berusaha  memperbaiki  diri. Memperbaiki  pencapaian  bangsa  sendiri.

 “ Mandi  cepat  sikit, kita  gi  surau  straight  je  dari  sini. ”

“ Hmm okay ”

Bakul  alatan  mandi  dicapai  oleh  Ilhan  sebelum  berlalu  meninggalkan  Raihana. Raihana  pelajar  Biology  terikat  untuk  menjadi  guru  dengan  MARA  nanti, manakala  Ilhan  adalah  pelajar  engineering  dan  tidak  terikat  dengan  mana-mana  kontrak  kerja.

Raihana  punyai  pendapat  yang  berlainan  dalam  hidup. Lebih  keperempuanan, jauh  bezanya  dengan  Ilhan. Bagi  Ilhan, kebebasan  adalah  perkara  terhebat  dalam  hidup  dan  hubungan  suami   isteri, perkahwinan  adalah  ikatan  yang  bakal  menyusahkan  kehidupannya. Ilhan  percaya,  takdir  kehidupannya  adalah  di  tangannya  sendiri.

“Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka ” QS 13:11

Itu   pegangan  Ilhan  dalam  hidupnya. Dia  percaya  Tuhan  memberikan  kebebasan  kepada  setiap  manusia  untuk  berusaha dan  berusaha. Selebihnya  adalah  kuasa  Dia  untuk  memberikan  atau  tidak  dan  sedari  kecil  lagi  apa  yang  diusahakannya  sentiasa  berhasil.


7.30 pm, terkocoh-kocoh  Ilhan  dan  Raihana  berlari  ke  surau. Takut  nama  mereka  akan  diambil  oleh  penguasa  surau  kerana  lambat  ke  sana. Ilhan  memang  jenis  yang  makan  lambat, sebiji-sebiji  nasi  dikunyahnya ! Kalau  ditegur  jawapannya  cuma  satu, sunnah  Rasulullah, kunyah  40  kali. Sabar  sajalah  Raihana  menunggu.

Sampai  sahaja  di  surau  mereka  terus  menyertai  barisan  saf. Imam  baru  sahaja  membaca  al-Fatihah. Elok  sahaja  Ilhan  mahu  mengangkat  takbir,  Raihana  menepuk  bahunya. Tunduk  dan  berbisik.

“ Ilhan ! Ni  suara  Fath Azmi ! ”

Mata  naik  ke  atas, juling  Ilhan  mendengar  nama  Fath  Azmi  lagi. AJK  surau  dah  pandang-pandang  mereka.

“Shhh… ”

Satu  teguran  dah  pun  dapat. Ilhan  ketap  bibir  pada  Rai  sebelum  terus  mengangkat  takbir. Elok  ayat-ayat  bacaan  Fath  Azmi, dan  berani  lelaki  itu  menawarkan  diri  untuk  menjadi  Imam  di surau. Terdetik  cemburu  di  hati  Ilhan, cemburu  pada  Fath  Azmi  yang  boleh  dikira  punyai  serba  serbi. Ada  harta, ada  rupa  dan  ada  ilmu  dunia  dan  akhirat .

Habis  solat  berjemaah  Ilhan  duduk  di  sudut  hujung  surau, hampir  pada  penghadang  antara  lelaki  dan  perempuan. Tak  banyak  tempat  yang  kosong, jadi  di  situlah  yang  dia  duduk. Quran  di  buka, perlahan  dia  membaca  hinggalah  satu  suara  menerpa  telinga.

Suara  yang   mengalunkan  ayat-ayat  al-Quran.

Dan  dia  tahu  itu  adalah  suara  Fath  Azmi.

Terhenti  sejenak  Ilhan  dari  terus  membaca, khusyuk  dia  mendengar  suara  Fath  Azmi. Dalam  diam  hatinya  terasa  tenang. Kepalanya  mula  disandarkan  pada  almari  Quran  dan  buku-buku  agama  yang  lain. Menghayati  alunan  al-Quran  dari  mulut  Fath  Azmi.

‘Hmmm….kalau  Fath  Azmi  dijodohkan  dengan  aku…. Bertuah  badan ’ bisik  Ilhan  sendiri. Lupa  yang  ada  satu  masa  dalam  setiap  waktu, doa  kita  akan  dimakbulkan  oleh  Dia. Doa  yang  terus  naik  ke  langit  tanpa  halangan...

Temannya  Rai  sudah  elok  mengalun  mimpi  di  sudut  hujung  sana. Penat  setelah  seharian  belajar. Susah  nak  dapatkan  waktu  tidur  yang  cukup  kalau  di  asrama  begini. Hidup  di  asrama  beginilah  gayanya. Bangun  seawal  5.30  pagi, Subuh  berjemaah  di  surau, balik  terus  bersiap  ke  kelas  dan  singgah  dulu  bersarapan  di  dewan  makan . Habis  kelas, petangnya  beriadah, makan  petang , ke  surau  dan  preparation  kelas  di  waktu  malam  selepas  solat  berjemaah  Maghrib  dan  Isyak. Balik  terus  tidur, dan  keesokannya  rutin  yang  sama  diulang  tayang.

Tapi  Ilhan  Arissa  sudah  biasa  dengan  semua  tu. Sedari  13  tahun  lagi  dia  sudah  bersekolah  berasrama  penuh. Sekurang-kurangnya  di  kolej  ada  sedikit  kelonggaran.

Lumrah  kalau  mahu  sesuatu  yang  lain  bila  dewasa  kelak, waktu  muda  remaja  dia  perlu  berkorban  sedikit. Bukan  lama  dan  tidaklah  susah. Dari  befoya-foya  sewaktu  remaja  dan  susah  hingga  ke  tua, melarat  habis  ke  anak  cucu  pula. Biarlah  dia  berkorban  dulu  sekarang, hari  baik dan  hari  dia  boleh  berjimba, goyang  kaki  pasti  akan  muncul  jua  nanti.

**************



“ Feewit !! ” suara  nakal  kawan-kawan  lelaki  yang  mencicip  memanggil  perhatian  dibuat  dek  oleh  Ilhan. Temannya  Khairiah  dan  Safar  sudah  tunduk  malu-malu  kucing. Hanya  Ilhan  yang  tetap  jalan  menegak, langsung  tidak  memandang  kiri  dan  kanan.

Sekumpulan  budak-budak  lelaki  berkerumun  di  hadapan  café  dan  laluan  ke  asrama. Masing-masing  tayang  muka  gatal. Nama  je  budak  A –Level, budak  terpilih, cream  d’  la  cream  kata  penaja, tapi  yang  sengal  berlambak  je.

“ Jom  gi  café, aku  nak  beli  barang ” umum  Ilhan  pada  kedua  temannya. Dia  memang  wajib  ke  cafe  yang  juga  bertindak  sebagai  satu-satunya  kedai  runcit  di  kolej  itu. Bekalan  tuala  wanitanya  sudah  habis, dan  dia  pula  baru  tadi  berbendera  merah. 

Khairiah  dan  Safar  sudah  mengerutkan  muka. Segan  dan  malu  gamaknya.

“ Isy…malu  la  Ilhan… ”

“ Nak  malu  apanya ? Korang  bayangkan  je  yang  dorang  tu  monyet  kat  Batu  Caves ”

Suara  Ilhan  yang  nyaring  sah  didengar  oleh  semua  lelaki  yang  menayangkan  muka  gatal  tadi. Bising  semua  tak  puas  hati  dengan  budak  baru  masuk  yang  brutal. Harapkan  muka  je  lawa, kata  genius, tapi  perangai  macam  haram.

Safar  dan  Khairiah  mencicit  ke  belakang. Mata  melilau  ke  arah  sekumpulan  senior  dan  junior  yang  bercampur  baur  di  kerusi  di  hadapan  Café  dan  kedai  runcit.

“ Ilhan, kita  orang  balik  dulu  lah. ”

“ Hmph, ye  lah. ” malas  mahu  melayan  kawan-kawannya  yang  feminine  tak  boleh  blah,  terus   Ilhan  angkat  kaki  mengarah  ke  café. Mata-mata  yang  memandang  dia  buat  bodoh  je.

Ada  aku  kesah ?

“ Uih…Ilhan…rupanya…. Nak  beli  apa  tu ? Meh  la  dok  sini  dulu. Borak-borak. ”

Ilhan  jeling  sekilas. Kaki  yang  mengarah  ke  café  terus  terarah  ke   suara  yang  memanggil. Terdiam  semua.

“ Apahal ? ” tanya  Ilhan  nada  kosong. Ramainya  budak  engine  juga  tapi  kelas  kimia  yang  dia  tidak  kenal. Semua  mata  memandang  Ilhan. Sepi. Mungkin  tidak  menyangka  yang  Ilhan  akan  ke  situ. 

Daring.
Rafiq  yang  terkenal  dengan  kenakalannya  bangun  berdiri. Mengadap  Ilhan. Malu  lah  kalau  semua  diam, hilang  machonya  kalau  dari  jauh  berani  dari  dekat  penakut.

" Awek  ni  tak  takut  la  wei, jom  surround  dia "  Rafiq  ketawa. Dengan  ketinggian  yang  boleh  tahan, terasa  pendek  dan  kecil  je  si  Ilhan. Beberapa  orang  lelaki  lain  bangun  berdiri  juga. Ilhan  menapak  ke  belakang.

" Eh, Fiq, tak  main  lah  kacau  perempuan. Bacul  ko  tau. " salah  seorang  geng  Rafiq  turut  sama  bangun. Datang  mendekati  Ilhan  dan  duduk  berdiri  di  sebelahnya.

Rafiq  buat  muka  tak  puas  hati. " Ko  pehal  Zack ? "










 



 --> bersambung.

p/s: yes, pendek, sbb cite pendek so entry pun pendek jg :p 

your LIKE is my motivation, thank you ;) and press LIKE of you want MORE too :)

65 comments:

  1. me! 1st! hehhee... nice!

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. So sweet...good story n many knowledge at novel novel nie...
      Buat lh lagi buku2 yg menarik mcm nie..

      Delete
  3. Sweet!..anyway,i missed my skool time & college time bila bc tis chapter..oh my kwn2 rindu kat korang!..rindu zaman noty2 kan...;-)
    btw,Thanks Eve 4 tis entry..pendek & still bertekak-teki lagi..nevermind,i can wait 4 nx chapters.Take laling <3

    *Amoiiwhitelily*

    ReplyDelete
    Replies
    1. yess i miss all thooosee timeee *lap air mata.haha

      pendek kan, sbb kena habis cpat! haha, dah tak leh buang tebiat mcm A380 lagi dah.haha.

      tQ babe :) *woah awal bangun!

      Delete
  4. Sape mamat Fath Azmi tu??
    Suka ngan watah Ilhan..coolio babe!! Bdk engine memang memang mcm tu ehh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Afiq Muiz kak Ayu. budak kecik tu, tapi muka matureed. kecewa tengok dia lahir 1992. urgh! haha.

      hmmm mostly dak engine cmtu la kak...sbb wat keje laki n kawan ngn dak laki. macam tu la gayanya. hehe

      Delete
  5. Best best best!!! Rindu zaman sekolah!! Hostel!! Semua tu betul!! Realiti hidup kat hostel memang jadi ulangan tiap hari. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) thanks anon let reminisced the old days...ah how quick time flew !

      Delete
  6. dek eve.. makin menarik n menguja kn...ilhan n fath berjodoh kot depa neh....kekadang niat yg terdetik kat hati di tempat yg suci diredhai ALLAH SWT.smbg cecepat dek eve,tk sabor dh neh...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe insyaa Allah kak Rihan nti saya update yaa, thanks! n yes, dats why we said : careful with we wish for :p hehe

      Delete
  7. Urghhh eve....i just love this guy!!!! pown kecewa ble taw dia adalah budak berumur 20 thn..sedey~~~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa he looks mature but still young kaannn ?! lol

      Delete
  8. Afiq Muiz hero drama DURI,adaptasi dari novel Fauziah Ashaari. Agak2nya bila la novel Eve akan diadaptasikan. Mesti best kalau jadi kenyataan.. ;)
    Take care beb..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks Rozita :D u take care jg kay ;) hmm kalau nak diapatasi elok jadi drama kalau novel, sbb kalau movie its being shortened so mmg takkan puas hati menonton. but somehow eve pn tak tahu la...Fauziah Ashaari tu taiko novel.haha. org hebat, TWB ni cam kanak2 ribena..mcm tak layak jek nak di movie kan.hhehe

      Delete
    2. Bila nak buat novel baru...

      Delete
  9. wah~~ best, best!! sambung ye kak Eve!! tapi, bila nk sambung A380....miss haydar so muchh!!! i'm going craze without him...huuhuhuh..heeh, #team haydar4ever

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha jangan jd mad lady lg ya farra nti lupa cara nak membaca.haha. Haydar ? Mana la Haydar ni kan.hehehe

      Delete
  10. nk pitam ble tgk hero encem.. *mula la rase cm di awangan jer* fuhh kuat betoi berangan.. nasib baik la i dh kawin, pe2 pun my hubby la yg plng macho.. kih kih kih
    Terimbau kembali zaman skool dlu2 n masa dok hostel.. sob sob sob sedih wooo..
    anyway seme cter Eve mmg best laaa ;) lebih2 lg ble ada pic hero2 yg encem n heroin2 yg cntk.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol siap nak pitam lagi? senyum kalau Afiq baca ni.hehe

      Delete
  11. tetiba terbyg cafe kt kolej dlu..huwaaa...terbaekkk eve..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol thanks ctrain ;) lets reminiscing! ;)

      Delete
  12. oh la la !!! best la!!! i recognise ayat2 yg you pernah letak kat fb dulu..,nice...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah it sure hit u jg kn those ayat sbb i mmg akan ingat ayat tu sampai bila2.haha

      Delete
  13. Huhuhu my hunky afiq muizz!!! *Drool over*

    ReplyDelete
  14. Eve.....teringat zaman kolej lah pulak bila baca cerita ni. Sweet je....nak nak kalau memang nanti ada jodohnya si Ilhan dengan Fath ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. its such a long time a go kan..sigh cepat masa berlalu..so many things happen... :)

      Delete
  15. memang sweet lah my sweetheart eve.. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha another sweet comment.lol. tak sangka plak jadi sweet.lol

      Delete
  16. omooooooooooo siyes citer ni ohsem giler!!!!!!! daebak lah!!!!!!! terbaik di abad ini. hahahaha

    ReplyDelete
  17. Izzati:

    salam sayang kak Eve..thank for making my day with Sweetheart yg very the sweet..LOL.

    fuyoo,hero dah bertukar kepada Afiq Muiz yang tua 2 tahun daripada saya...hehehe..hemsem kottt!

    dlam duk baca2 tu ade saya nmpak ayat dekat status kak Eve dulu msa dekat grup...

    "what is dashingly handsome young malay man driving a posh car?

    "A fraction of your imagination"..:)

    biasalah dunia sekarang..kalau nmpak yg handsome,mesti dlm fikiran terpikirkan die mesti kaya..same with me..hihihi

    bestlah Sweetheart,memandangkan saya msih belajar so saya bayangkan mcm Ilhan tu saya dan Fath Azmi tu bakal imam saya..Ya Allah,lagi perahsantan hari ini..yess,cerita die mcm dekat dgn saya..kena dgn jiwaku~

    x sabar menanti entry seterusnya...semua cerita kak Eve mmg boleh layan..thumbs up..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh yes izzati, tailor made for awak and those yg masih muda (considering myself as org tua) haha. thanks dik ! ;)

      Delete
  18. mcm knl je ngn 'ayt keramat' tu eve..haha...;)

    ReplyDelete
  19. Eve.. nice story.. ksu mmg suka spesis mcm Ilhan ni.. berani..haha.. Ilhan remind me of someone.. n Fath Azmi tu mmg ensem dowww.. winkwink next!!!! ;-)

    ReplyDelete
  20. Eve.. nice story.. ksu mmg suka spesis mcm Ilhan ni.. berani..haha.. Ilhan remind me of someone.. n Fath Azmi tu mmg ensem dowww.. winkwink next!!!! ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouch remind you of whooo tu kak su ? ;) hehe. insyaa Allah nti updatee. tQ kak!

      Delete
  21. Love it...tp,x blh nak imagine 2 shbt jadi suami isteri...hahaaha =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ni cerita banyak teori anon.haha. so lets wait for whats coming kay :) hehe

      Delete
  22. OMG...zati x brape ska afiq muiz tp xpa leh bygkn org len kn..lma x komen.ehemm ehemm k.eve sya tgguA380 tau..hehe x sabo nyer rsa nk tgk novel sebenarnya aku isteri dia nk jd drama tv3 taun dpn tp lg xsabo nk tgk A380 jd filem..ok filem best lg drpd drama so zati alang2 brangan biar terbang trus..TWB rsenya x bape sesuai kot nk dibuat citer sbb utk golongan dewasa lgpon malulah nk tgk kalo novel. TWB ni difilemkn or didramakn sbb sweeettt sgt kna tutup mata...hahaha btul zati rsa TWB mmg sweettt rsa nk kencing manis dh ni..*ok abaikn*
    sory kalo x phm ayat zati sbb zati pon tgh pning almaklumlah dh tgh malam x tido lg mmg bkn gdis melayu...haihhh

    ReplyDelete
  23. ok zati tau bdak engineering mmg bnyk laki sbb abg zati amik mechanical engineering (ada kaitan kot) klas dia x dk pompuqn lngsng..2 yg dia kqlo jmpa pompuqn kt luar alahai bkn ya malu tp gatai terlebih ..hehe dpt dosa kering

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ayoo jauhnya sampai nak difilemkan TWB tut.keh3. mmg engineering tak banyak pmpn, esp in UK but tak dla sampai jadi gatal semacam.hahaha. peliks tu,lol.

      Delete
  24. Xsabo nk tggu sanbgnnye....best!!!!!!

    ReplyDelete
  25. Xsabo nk tggu sanbgnnye....best!!!!!!

    ReplyDelete
  26. Xsabo nk tggu sanbgnnye....best!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouch thanks babe :) nti sambung yee hehe

      Delete
  27. wah.....ala...kacau la....baru je nak berangan terus habis.... :P hehe...cepat la sambung...awesome as owes la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tetiba da habes kan. punyalah pendek entry.keh3

      Delete
  28. Gotta love this!

    ReplyDelete
  29. hmm..mmg pendek..tp takpe yg penting ada

    ReplyDelete
  30. kak Eve..........superb la...c0olio gila si Fath n Ilhan ni...x sabar nk tggu sambungan dye lps ni

    ain hime

    ReplyDelete
    Replies
    1. hey ain! own ain hime ni putri nia adelia...okay baru recognize.hehe. thanks ain nti akak smbung. :)

      Delete
  31. suke ilhan..sebab dia x gediks mkn kwn2 dia yg lain tu...berani Ilhan ni..

    ReplyDelete
  32. Omg I like most of your writings including this and the wedding breaker. Keep up the good work ! Gonna support you till the end ;)

    ReplyDelete
  33. Omg I like most of your writings including this and the wedding breaker. Keep up the good work ! Gonna support you till the end ;)

    ReplyDelete