Join This Site

Friday, 14 September 2012

13 Jam - A380 Part 2


Okay, atas permintaan ramai... ni dia, sambungan 13 Jam - A 380 ! hehe. Cerpen cincau sekadar  memenuhi  masa  lapang  pembaca. Ada hikmah juga tak bleh nak lelap ni, siap part 2.lol
 

Part 2

Err…Sorry  do  you  know  how  to  change  this  seat  into  a   bed ? ” soalku  pada  si  jejaka  yang  elok  bersandar  di  kerusi. Kepalanya  memandang  ke  sebelah  sana. Keadaan  kabin  yang  agak  samar  membuatkan  aku  tidak  mampu  melihat  wajahnya  dengan  jelas.

Dia  berpaling  bila  ditegur. Mula  duduk  menegak  dan  mendekatkan  wajahnya  dengan  aku.

Owh  My !

Him  or  No  Him !and  the  answer  is  him ! Terasa  nafasku  tersekat  dikerongkong. Tak  kanlah  nak  pengsan  sekarang ? Rugi  lah  pula. Peluang  sekali  je.

Owh  just  push  here ” dia  memberitahu  seraya  menunjukkan  demo. Terukir  segaris  senyuman  dibibirnya. Pasti  dia  sudah  dapat  mengagak  yang  aku  tidak  biasa  menaiki  kabin  kelas  pertama.

Aku  senyum  sambil  mengucapkan  terima  kasih. Kerusi  aku  ubah  menjadi  bed-seating. Dia  pula  kembali  bersandar  di  kerusinya.

Aku  cuba  tutup  mata tapi  tidak  mampu. Jantung  bagaikan  mahu  pecah  kerana  terlampau  teruja. Otak  sudah  meligat  dengan  pelbagai  perkara.

Chances  only  come  once ! – jerit  hati  kecilku. Dulu  kemain  minta  doa  untuk  dipertemukan. Jadi  bila  sekarang  sudah  bertemu, how ? Apa  nak  dibuat ?

Owh,  susah  rupanya  untuk  mencipta  CINTA.

 “ Okay  ke ? Boleh  tidur ? ” suara  garau  tadi  menerpa  cuping  telinga. Wajah  Syed  Haydar  terjongol  di  atas  penghadang  kerusi  kami. Nafas  aku  terhenti  sekali  lagi. Mata  sudah  membundar  memerhatikannya. Aku  telan  liur  bila  mahu  bersuara.

“ Yeah,  biasa  naik  Emirates  boleh  count  the  stars  dalam  MAS  tak  ada  those  little  blinking  stars  kat  siling ” terang  aku  agak  gugup. 



Dia  ketawa. Dagunya  disandarkan  pada  penghadang. Tampak  selesa. Tampak  kacak  juga ! Owh,  hati  jangan  pecah  lagi, doaku  kuat.
 
Cute ” tuturnya  sepatah. Aku  terkebil. “ You  know  what,  my  niece  pun  macam  you ” ujarnya  seraya  memandang  aku  hinggakan  aku  jadi  tidak  selesa. Ya  lah,  macam  lelaki  tengah  pandang  waktu  kita  baring  atas  katil. Thinking  of  that  lagilah  buat  aku  fikir  macam-macam. Kalau  dia  pun  jadikan  kerusi  dia  as  bed-seating, it  will  look  like  as  if  we  both  sleeping  next  to  each  others. Bezanya  cuma  ada  penghadang, itupun  kalau  tidak  diturunkan.

Really ? How  old  is  she ? ” tanya  ku  sopan. Kedudukan  kami  masih  seperti  tadi.

Now  6 , we  called  her  Rossa

Bukan  aku  tak  tahu  siapa  anak  saudaranya  tu. Anak  kakaknya  yang  dapat  title  wedding  of  the  year.

Lovely  name ” omen ku. Berpura-pura  baru  mengetahui.

You  nama  apa  ya ? ” makin  ramah  pula  Syed  Haydar. Kalau  tengok  dalam  gambar  aku  selalu  ingat  dia  jenis  yang  serius  memanjang. Nyata  telahan  aku  jauh  terbabas.

“ I  Hana  Sofea. You ? ” ucapku  dalam  senyuman  paling  manis  untuk  si  jejaka  yang  dah  lama  aku  dambakan. Dan  sekali  lagi  aku  berpura-pura  tidak  mengenalinya. How  plastic! but  who  cares ?

“ I  Haydar ” senyumannya  semakin  melebar. Aku  pula  yang  semakin  keliru  dengan  keramahan  yang  dia  tonjolkan. “ Tadi..ada  masalah  ke ? ” tanyanya  lagi.

Macam  makin  panjang  perbualan  kami. Aku  mengubah  kedudukan. Badanku  iringkan  sedikit  ke  arahnya. Kepala  aku  tongkatkan  dengan  tangan. Gaya  sleeping  Buddha. Tatkala  aku  kembali  memandangnya  aku  nampak  dia  agak  terkesima.

Opps, rasanya  kedudukan  aku  ni  sangat  tidak  sopan. Cepat-cepat  aku  bangun  bila  perasan  aku  direnung  tajam  olehnya. Pipi  aku  pun  sudah  merona  merah.

“ Err…tak…masalah  seating  je  tadi ”

Dia  mengangguk. “ Tidurlah,  ganggu  awak  pula. ”

Aku  senyum. 13  jam  sahaja  masa  yang  aku  ada  dengan  dia  sekarang  baru  sejam. Tidurlah  dulu,  telah  ku. Tak  kan  nak  tunjuk  beriya  sangat  nak  berbual  dengan  dia. Ada  12  jam  lagi.

Okay, good nite ! ” ucapku  sebelum  kembali  berbaring. Mataku  pejamkan  sebelum  terdengar  suara  Syed  Haydar  mengomen  tentang  sesuatu.  Aku  buka  mata  dan  mula  memerhatikannya.

Tampak  tempatnya  agak  cerah  diterangi  cahaya. Bila  diintai  sedikit, rupanya  cahaya  tersebut  datangnya  dari  laptop  yang  terpasang. Dia  khusyuk  menaip  sesuatu, kadang-kadang  khusyuk  memerhatikan  skrin  laptop. Ah, CEO  sepertinya  memang  wajar  bersifat  begitu. Kerja  24  jam.

Aku  intai  lebih  sedikit. Tampak  graf  dan  carta  di  skrin  komputernya. Mungkin  memerhatikan  atau  menelaah  laporan,  telahku.

“ MashaAllah… ! ” ujarnya  tiba-tiba. Aku  turut  terkejut  bila  tiba-tiba  dia  berpaling  ke  arahku. Caught  red-handed. Malu !

Sorry  frightened  you ” ujarku  jujur. Muka  sudah  berbahang  panas. Entah  bila  aku  bangun  menegak  memandangnya  pun  aku  tidak  pasti. Sedar-sedar  dah  terkantoi…

“ Er..terang  sangat  ke ? Did  I  wake  you  up ? ” tanyanya  dalam  nada  bersalah.

“ Tak….just…tak  boleh  nak  tidur ” macam  mana  nak  tidur  kalau  Encik  Pujaan  Hatiku  ada  di  sebelah ? You’ll  never  know  what’s  in  my  heart  Mr  Haydar.

Dia  mengangguk  sebelum  menyambung  kerjanya. Khusyuk  macam  tadi  juga. Aku  hanya  sekadar  memerhati. Menggeliat  sedikit  sebelum  akhirnya  aku  capai  novel  Lord  of  The  Ring  untuk  dibaca  buat  kali  ke  tiga  dan  akhirnya  benar-benar  tertidur.

********************

Hello  young  girl…. ” satu  suara  menegur  aku  entah  dari  arah  mana. Suasana  di  situ  agak  mendung. Gelap  dan  kebiruan. Sekitarnya  juga  sepi  dan  berkabus  tebal. Aku  berpaling  mencari  punca  suara  tersebut. Dada  berdebar  tanpa  henti. Seorang  diri  di  tempat  asing  begini  bukanlah  satu  pengalaman  yang  indah.

“ Hihihi… ” suara  nyaring  tadi  ketawa  mengekek  di  belakang  ku  seraya  terasa  bahuku  ditepuk. Ku  pandang  belakang.

“ Arggghhhhhhhhhhh!!!!!!!! ” kuat  aku  menjerit  tatkala  melihatkan  wajah  pucat  kebiruan  sedang  memandangku. Telinganya  tajam, dengan  mata  bulat  besar  mencerlung  sinis. Bibirnya  nipis. Dia  senyum.

Dan  senyuman  itu  adalah  senyuman  yang  paling  menakutkan  pernah  aku  lihat. Dia  ketawa  mengekek  lagi. Sedaya  upaya  aku  cuba  lari  tapi  terasa  berat  kaki  melangkah. Air  mata  merembes  laju  bila  wajah  itu  kian  mendekat. Merangkak  mendekati  aku. 



“ Hana … Hana….” Dia  memanggil  lagi.

Badanku  digoncang  kuat.

“ Hana…. ” tapi  kali  ini  suara  itu  agak  berlainan  dari  tadi.

“ Hana ! ” terasa  kaki  ku  di  goncang  beberapa  kali. Serentak  itu  suasana  berubah. Bukan  lagi  di  tempat  asing  tadi. Terkebil-kebil  aku  memandang  sekeliling. Pandangan  ku  jatuh  pada  siling  kapal  terbang, kemudian  beralih  pada  tangan  yang  masih  memegang  kaki  ku  sebelum  akhirnya  jatuh  pada  tuan  empunya  tangan  tersebut. Hampir-hampir  aku  menjerit  lagi  tapi  mujurlah  ianya  kepunyaan  Syed   Haydar.

Aku  tarik  nafas  panjang. Agak  menggigil  seketika. Laju-laju  aku  bangun  menegak. Duduk  bersandar  pada  penghadang. Dekat  dengan  Syed  Haydar. Sungguh  debaran  tadi  masih  ada !

“ Awak  okay ? ” tanyanya  prihatin. Aku  duduk  memeluk  tubuh.  Terasa  bahu  aku  dipegang  olehnya  dan  aku  membiarkan. Terasa  tenang  bila  dia  berbuat  begitu.

Air  mata  yang  merembas  sedari  dalam  mimpi  tadi  aku  kesat  dengan  tangan. Masih  cuba  mencerna  apa  yang  berlaku.

Drink  this  ” arahnya  seraya  menghulurkan  segelis  jus  oren  miliknya. Aku capai  dan  minuman  tersebut  ditelan  rakus.

Usai  cecair  kuning  pekat  itu  menerjah  kerongkong  barulah  semuanya  terasa  nyata. Gelas  aku  kembalikan  pada  Haydar.

Thanks…and  sorry…” ucapku  perlahan. Memalukan  sungguh  Hana  Sofea  ni ! Dia  senyum. Senyuman  manis  pada  mata  aku.

Its  okay…Saya  bimbang  tengok  awak  tadi. Mimpi  ya ? ”

Aku  angguk.

“ Novel  apa  awak  baca  sampai  macam  tu  sekali ? Rasanya  novel  awak  dah  jatuh  kat  bawah  tadi. Dengar  bunyi  jatuh  tadi. ”

Bulat  mata  aku  memandangnya. Serentak  itu  juga  aku  tunduk  mencari  novel  di  laluan. Nampak  sahaja  bayang  novel  tersebut  terus  aku  capai. Dia  pula  sibuk  memerhatikan  tingkah  aku.

“ Lord  of  The  Ring ? ” soalnya. Dia  ketawa. “ Ingat  cerita  hantu  tadi. ”

“ Saya  mimpikan  Gollum… ” jawab  aku  masih  dalam  wajah  berkerut. Sungguh  aku  takutkan  Gollum.

Dia  ketawa  lagi. “ You  are  so  cute  Hana..Dont  you  know  that ?

Owh  My.

Encik  Buah  Hati,  don’t  you  know  what  you  were  saying ? – soalku  dalam  hati. Tiba-tiba  aku  blushing. Dia  yang  perasan  ketawa  semakin  kuat  tapi  dalam  nada  yang  dikawal  agar  tidak  mengganggu  yang  lain.

Aku  berdehem  sebelum  kembali  memandangnya. Dia  yang  masih  tampak  segar  sedari  tadi.

“ Awak  tak  tidur  ke ? ”

Dia  geleng. “ Tak…will  get  a  sleep  later. Have  a  meeting  2  hours  after  landing ” terangnya  tenang. Terukir  secebis  senyuman  di  bibirnya,  bagaikan  itu  semua  permainan  biasa  untuknya. Aku  sendiri  freak  out  bila  terpaksa  terbang  sehari  sebelum  tarikh  pendaftaran. Dia ? Boleh  tersenyum  bagaikan  ini  semua  perkara  biasa. Mana  rehatnya ? Mana  tidurnya ? Sumpah,  aku  tak  mampu  terbang  dan  terus  menyambung  kerja.

“ Banyak  kerja ? ” soalku  bodoh. Macam  tak  nampak  tadi.

Wajahnya  kembali  serius. “ Some  more  to  do ” jawabnya  dalam  hela  nafas.

Aku  angguk.  Tidak  tahu  adakah  aku  patut  menyambung  bual  dan  pada  masa  yang  sama  mengganggunya  atau  tidak.

Sorry  ganggu  awak  tadi ” ujar  ku  dalam  suara  kendur.

“ It’s  okay,  funny  juga  awak  ni. Hilang  stress  saya  tadi ” dia  senyum  lagi.

Headphone  di  lehernya  dicabut. Dia  mengisyaratkan  supaya  aku  mendekatkan  kepala  padanya.

Aku  mengerutkan  dahi  tidak  memahami,  tapi  tetap  menurut. Headphone  dipakaikan  ke  kepalaku. Terlopong  sebentar. Dia  pula  kembali  mengadap  laptopnya. Menekan-nekan  sesuatu  sebelum  kembali  memandangku.

Enjoy  the  song ” katanya  ringkas. Sebelum  kembali  menyambung  kerjanya. 



From where you are
 
You see the smoke start to arise where they play cards
And you walk over, softly moving passed the guards
The stakes are getting higher, you can feel it in your heart

He calls you bluff
He is the ace you never thought he played that much
And now it's more than all this cards you want to touch
You never know if winning this could really be enough

Take a look beyond the moon
You'll see the stars (mmm...)
And when you look around
You know the room by heart

I have never dreamed it
Have you ever dreamed a night like this
I cannot believe it
I may never see a night like this
When everything you think is incomplete
Starts happening when you are cheek to cheek
Could you ever dream it
I have never dreamed, dreamed a night like this

How many times
Have I been waiting by the door to hear these chimes
To hear that someone debonair has just arrived
And opened up to see my world before my eyes

That silhouette
creates an image and a night I can't forget
It has the scent of something special, I can't rest
If I resist temptation, oh I know for sure that I will lose the bet

I walk away and suddenly it seems
I'm not alone (mmm...)
In front of me he stands
I stop before he goes

I have never dreamed it
Have you ever dreamed a night like this
I cannot believe it
I may never see a night like this
When everything you think is incomplete
Starts happening when you are cheek to cheek
Could you ever dream it
I have never dreamed, dreamed a night like this

Mmm...
Mmm...

I have never dreamed it
Have you ever dreamed a night like this
I cannot believe it
I may never see a night like this
When everything you think is incomplete
Starts happening when you are cheek to cheek
Could you ever dream it
I have never dreamed, dreamed a night like this

4  minit  kemudian  dia  kembali  memandangku  yang  masih  tekun  mendengar  lagu.

Replay ” arahku  padanya. Dia  tersenyum  lebar. Mungkin  tidak  menyangka  dengan  reaksiku.

Saat  lagu  terpasang  sekali  lagi  aku  mula  menongkatkan  dagu  dipenghadang  kami. Memejamkan  mata  tatkala  bibir  turut  sama  menyanyikan  lagu  itu.

I have never dreamed it
Have you ever dreamed a night like this
I cannot believe it
I may never see a night like this
When everything you think is incomplete
Starts happening when you are cheek to cheek
Could you ever dream it
I have never dreamed, dreamed a night like this

Rangkap  itu  aku  nyanyikan  penuh  perasaan. Siapa  sangka  malam  17  September  2012  bertukar  begini ? Flying  will  never  be  boring  anymore  if  it  happen  this  way  often  or  maybe  always. Aku  senyum  lagi. Berangan  tatkala  lagu  itu  bergema,  menari-nari  dicuping  telinga. 

Beat  lagu  yang  ceria  memang  menaikkan  mood  walaupun  hakikatnya  pesawat  gelap  gelita. Hanya  diterangi  lampu  meja  Haydar  dan  aku.

Bila  lagu  berakhir  mataku  buka  perlahan-lahan. Terasa  di  awangan  dengar  lagu  tu. Eh, memang  di  awangan  pun,  hehe. Saat  itu  juga  jantung  aku  berhenti  bedegup  buat  kesekelian  kalinya.

Eyes  to  eyes.

Is  he  watching  me  all  this  while – soalku  lagi. Perasankah  aku  bila  ternampak  dia  memandangku  begitu ? Dengan  senyuman  nakal  yang  jelas  di  wajahnya ?

1        saat….
5   saat….
15  saat……….

Masih  begitu.

Akhirnya  aku  yang  beralah. Menundukkan  pandangan. Dia  pula  mempamerkan  senyuman  semakin  melebar. Komputernya  yang  sedari  tadi  berada  di  ribaannya  diletakkan  di  atas  alas.

Dia  menongkat  dagu, mendekatkan  dirinya  dengan  aku.

“ You  know  what ? My  journey  to  London  this  time…is  so…interesting ”

Owh, My..is  he  flirting  with  me ?

Aku  senyum. Senyuman  nakal  juga. Bergabung  dengan  kening  yang  diangkat  menyoalkan  kebenarannya.

Give  me  30  minutes  to  finish  this ” pohonnya.

Aku  angguk.

You  make  me  feel  like  doing  something  naughty  tonight ” katanya  lagi  dalam  suara  tenggelam  timbulnya. Matanya  tertancap  pada  komputer  ribanya. Aku  terkesima. Bagai  terhenti  seketika  putaran  waktu. Am  I  dreaming, still ?

“ Sambil  tu  listen  to  this  track ” arahnya  seraya  menghulurkan  sesuatu. Aku  sambut.

Ipod  rupanya.

Just  lie  down  and  I  will  wake  you  up  later. Enjoy  the  music. Get  the  mood. ” katanya  lagi.

“ Okay…” jawab  aku  dalam  ragu  tapi  earphone  tetap  disumbat  ke  telinga. Kepala  ku  sandarkan  pada  kerusi  dengan  kaki  yang  dilujurkan  gaya  berjemur  ditepian  pantai. Lagu  chill  out  beratur  satu  persatu  menunggu  giliran  untuk  menghiburkan  aku. Dia  pula  kembali  berwajah  serius  sambil  menghadap  laptopnya.

***************************

“ Jom ” suara  Haydar  menerpa  cuping  telinga. Mata  ku  buka. Terpamer  Haydar  yang  siap  berdiri  di  sisi  kerusi  ku,  di  tengah-tengah  laluan. Entah  bila  dia  bangun  dan  berjalan  hingga  ke  sini  pun  aku  tidak  pasti.

Earphone  di  telinga  aku  buka  untuk  dikembalikan  padanya  tapi  dia  lebih  dulu  menyuruh  aku  letakkan   sahaja  di  kerusi. Tangannya  mencapai  tanganku. Sekali  lagi  aku  terkejut. For  the  hundreds  time  tonight..Mr  Haydar…You  just  know  how  to  knock  me  off  - unconscious.  
Terlopong  mulut  aku. Saat  itu  juga  dia  membuat  gaya  meminta  supaya  aku  diam  dan  hanya  mengikut. Tanganku  diheretnya  ke  hadapan,  berjalan  dekat  dengannya. Saat  kami  melepasi  pintu  masuk  ke  kabin  kelas  pertama  terdapat  beberapa  orang  pramugara  dan  pramugari  di  situ. Haydar  mengangguk  dan  melemparkan  senyum  hormat  pada  mereka. Mereka  turut  berbuat  perkara  yang  sama.

Anything  we  could  help  sir ? ” tanya  seorang  pramugari  ramah.

Its  okay,  we  are  doing  good ” jawab  Haydar  masih  meneruskan  langkahnya  ke  hadapan. Tidak  pula  mereka  cuba  menegahnya. Bila  agak  jauh  dari  mereka  Haydar  tunduk  berbisik.

“ Pernah  tengok  pilot  bawa  kapal  terbang ? ” tanyanya  perlahan.

Aku  geleng. Wajahnya  aku  perhatikan. Dia  senyum  nakal.

Tonight  you  will  ” ujarnya  sebelum  melangkah  ke  sebuah  pintu  paling  hadapan. Kami  mengintai  dari  tingkap  kaca  di  pintu  masuk. Canggih. Dua  juru  terbang  juga  ada  di  situ. Melihat  langit  kelam  dengan  awan  yang  dirempuh  dari  hadapan  membuatkan  aku  teruja. Tangan  Haydar  ku  genggam  kemas. Hampir  aku  meloncat  di  situ  juga. Lebih  berpuluh  kali  aku  menaiki  pesawat,  tapi  ini  kali  pertama  aku  melihat  juruterbang  mengendalikan  pesawat. Melihat  awan  dan  langit  dari  kaca  mata  sendiri,  bukan  melalui  skrin  tv  di  tempat  penumpang. 



Dia  senyum  lebar  melihatkan  reaksi  ku  sebelum  tunduk  berbisik  sekali  lagi.

Do  you  think  they  are  a  hunk   like  most  girl  imagined ? ” tanyanya  dalam  nada  bergurau. 

Aku  ketawa  perlahan.

They  looks  like  my  daddy, with  extra  fat  at  the  tummy

Haydar  turut  sama  ketawa. Sekali  lagi  aku  diheret  ke  tempat  lain. Aku  di  bawa  melalui  pramugari  dan  pramugara  tadi  sebelum  mencecah  tangga  ke  aras  atas. Dia  mengajak  aku  duduk  sebentar  di  tengah-tengah  tangga. Dalam  samar  lampu  oren  aku  agak  sangsi  dengan  niatnya  tapi  entah  kenapa  aku  masih   menurut. Bagai  dipukau  oleh  lelaki  bernama  Haydar.

“ I  want  you  to  enjoy  what  we  will  be  doing  later. Never  once  ask  or  say  anything,  not  until  I   start  it  first ”

Macam  dah  kena  Parkinson  bila  tangannya  memegang  bahuku. Membawa  mata  kami  bersatu. “ Yeaah… ” tergagap  aku  menjawab.



---> bersambung...............

p/s : Rasanya  apa  si  Haydar  ni  nak  buat  (^_-) . No..no..no notty2 kay .

pss : Sayang  korang  semua  ketat-ketattss hehe ;p - Selalu buat Eve rasa best and fun menulis + berangan. Suka jg baca pendapat pasal ' mungkin' atau tak things like this happen. Yang pasti, JANGAN TAKUT UNTUK BERMIMPI !
 
 Press LIKE if you want more

115 comments:

  1. Owh my...cerpen nih sgt best eve..yannie bgn jap nk bt susu anak,tergerak nk bukak ur blog n mmg worth it ada cite baru yeayyy..want more!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha i update time pepagi buta kan? lol pandai anak u minta susu time dah update,hehe

      Delete
  2. So sweet <3 I wish i pun cemtu. Heihh -.- Haahaha. I adore you eve :* <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe i masuk kelas ekonomi je tinie ;) berangan bleh la.lol

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  3. eve... u very clever to arrge the plot.. geramyer.. suspen sgt... dammit.. but i love it..:)

    ReplyDelete
  4. Babe...best2 x sia2 si Hana mimpi Gollum..sekali Gollum hensem daaa....x sabar nk tgu for the next n3...u better " berangan" byk2 sikit..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu semua berkat si Gollum muncul,.Hana shud thanks to J.K Tolkien.lol

      Delete
  5. Takkan nak dansa kut tgh2 ruang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula2 tak terfikir langsung tapi bila Shaf ckp mcm tu, rase-rasenya mcm betul le plak diorang dansa... kan Haydar kata “You make me feel like doing something naughty tonight” sweet ler~

      Delete
    2. hehe kak shaf and hafizah, u got it right ! ;p

      Delete
  6. Takan nk cium kot

    ReplyDelete
  7. Evvvvveeeeeeeeeee...so sweeettttt...haish..penasaran dgn TWB pun x abis lagi...ni u tambah dgn kisah si hana plak...like sejota kali...plzzzzz. Sambung ccpt yer....muahhhhhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol dah up dah anon ;p njoy part 3 ye :)

      Delete
  8. So sweet nak lagi.........

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. teruskan bermimpi... sbb mimpi takkan mmbuat kita muflis... teruskan bermimpi biarkan ianya mnjd 1 reality... tq Evelyn... dan selamat mngejar mimpi... hehehehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. I LIKE ur statement Hanim ! so true ;D
      mimpi xkan buat kita mukhlis but perlu diusahakan utk dijadikan reality ;D
      Slmt mengejar mimpi jg ;)

      Delete
  11. Eveeee, how r u sis? Best2, cite yang so sweet. Part 3 pls.... Muaahhhh sayang eve ketat2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Rozita ! ;)
      thanks loads! sayang u ketatss juga :)

      Delete
  12. Eve, saya tiada di sini semasa sesi "kelahiran" novel TWB. Boleh tak beri no akaun dan details bagaimana nak dptkan novel tu semasa pertengahan Oct? So that I'll be able to bank in the money before flying off... Hehehehe... Takut sgt terlepas peluang nak grab TWB... Hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hey u fly bila ni babe ?
      u add fb I then pm me bleh ? :)

      Delete
  13. Best......boleh buat novel terus.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol nti kita tgok panjang mana cite ni mas, kalau panjang bleh la wat novel.hehe

      Delete
  14. bestnye la hai klau dpt pengalaman yg mcm tu bile fly..
    rse2 pernah terjadi x dalam dunia yg sebenar..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi bride to be - waahh org tu dah nak kawin. best tgok ur blog ;)
      kalau double seating tu pernah jadik
      kalau dari dok economy g masuk bisnes pun pernah juga and its happen to my own mom dlu. ;)

      Delete
  15. Yayyyyyyy best sgt!!!!! Good job kak eve!

    ReplyDelete
  16. Best! Best! Like my dream become true

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee let see what happen at the end. will it be a great experience for Hana ?

      Delete
  17. setuju ngan komen Mas..Eve terus buat e-novel la cite ni..eve teruskan berangan n bermimpi k..kerna dgn angan n mimpi eve tu kami sbgai peminat bole baca n3 yg hebat2..hehe..chaiyok2 evelyn Rose.."_______"

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kak su, my sister ! ;D
      insyaAllah kalau masih belum kering idea kak su ;D doakan kay

      Delete
  18. sweet plak si haydar ni...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sweet n notty n.... ?hehe will figure out soon ;p

      Delete
  19. Luv u eve... Sambung sambung sambunggggg... Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi lurve u too miera! thanks for supporting ;D
      dah sambg, njoy ya! ;D

      Delete
  20. Eve,
    sambung lagi..buat novel la..tak payah cerpen..boleh feeling lame sikit..hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kenalah i berangan lagi lama nora.haha

      Delete
  21. Dear Eve,
    timakaseh utk sambungan. Yea betul, bley terus cetak jd novel!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dont know how long will it be yet kak ;)

      Delete
  22. eve,,,,syg kamoo ketat2.....nk lagi n lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...~~~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe dah update dah babe , njoy that one ! ;)

      Delete
  23. Ohmygoddddd! I'm jelly. Seriously. Gosh kak Eve, you drive me crazy to this story. Anyway, nice :)

    ReplyDelete
  24. whoaaa....best gilerrrrr....tq eve..sukaaaaa saangaaat2 dgn n3 nih....nk laaagiiiii....hihihi #Myhaneza#

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Haneza ! okay eve dah update part 3, njoy ya! part 4 will follow soon ;)

      Delete
  25. this is so exciting! me want more! :D thanx eve! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol thanks aya ! njoy part 3 plak ye ;P

      Delete
  26. There it goes. Dari mimpi melestari menjadi impian then churning into reality. Grab the chances whenever it passes by selagi tidak bercanggah dengan hukum. Hee. He.. I think it would be lovely moment when both eyes flown off to heading to the moon with the stars companioning.. Oh La La.. He is... Hana & Hydar... Journey of romance begins and may it last forever..Amin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouch, lovely comment anon ;) hehe. cun sungguh ayat u niii ;p

      Delete
  27. pergh..cara gaya 1st class realiti menjadi kenyataan di awan biru nun di atas sana.. apa yg hendak dibuatnya hydar tu kan..teruja nya nak tahu..adakah hydar telah jatuh hati kat minah poyo ni..

    ReplyDelete
  28. ala eve bila nak sambung ni tgh teruja sgt2 ni. pls....pls....pls eve.. dah ada kat awan biru tetiba jatuh gedebuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe now g sambung balik naik awan biru anon ;p

      Delete
  29. so sweet la hydar...cpt continue eve..hihi
    ant yg ter"best"//huhu
    ~ze~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe ni sweet, pasni notty, then ? kikiki

      Delete
  30. Ntah dh bape kali dh mengulang baca part 2 ni...mase masak tadi duk teringat citer ni jer..eve tukar jadik novel jelah...hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ni baru part 2 anon..! novel ? heee we'll see ;p

      Delete
  31. so sweet...my heart is pumping faster than it shd when reading this ep. quickly get on 2 d nxt ep, dear. cant wait!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol suasa, i'm glad i gave u the heart exercise as needed.hehehe

      Delete
  32. oh eve... terasa akak sama naik flight tu.. terawang2... so sweet syg... oh my eve...

    ReplyDelete
  33. oh eve... terasa akak sama naik flight tu.. terawang2... so sweet syg... oh my eve...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe glad u do kak ! ;D jom kita ke awan biru !

      Delete
  34. thanks a million eve 4 this n3.best n rasa teruja nk tahu apa yg akn berlaku kt diaorg tu slps ni.terubat rasanya he...he...nk lagiiiiiiiiii
    ~saza~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi saza! eve dah up kan part 3, hope u njoyy it ;p

      Delete
  35. It's really awesome!!!
    Thanks Eve^^

    ReplyDelete
  36. Haydar is soooo sweeeet, thnk u eve, nak lg pliz

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha now sweet, pasni notty mas ! pasni i nak tgok apa plak dia dapat hehehe

      Delete
  37. apa la plan haydar tu ye??..x kan la notty sgt...yg pasti bukan kissing...

    ReplyDelete
  38. Love ur e-novel so much! Mmg lain dari yg lain. Lots of info 2!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol thanks for d compliment anon ;) yg ni santai sikit.hehe

      Delete
  39. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  40. Eveeeee, I suka cara penulisan you and jalan cerita. Eve kalau buat cerita apa2 tetap best! So, I harap you teruskan menulis ye! Dijamin takde yg akan boring bila baca semua karya2 you, hihi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol ouch, Syaza, u puji ni terangkat i nanti.hehe. insyaAllah...kalau idea dan mood masih ada ;D

      Delete
  41. Salam,
    Tahniah Eve. This really can be ur 2nd novel....caiyo...suka& hrp sgt kalo bole dipanjangkan menjadi novel :-)...all d best & take care!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha Tma...! I dont know what will be at the end but hope its a benefical one :D thanks babe !

      Delete
  42. Eve i like your story . Sambung terus buat novel . I like the way u describe the story . I want more pleaseeee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh thanks lot anon ! terharu T.T ;D

      Delete
  43. Faradina Azlin Azahar16 September 2012 at 17:55

    oooo my... lagu tue sangat besh... lurve this cerpen banyak2... ur marvelous masterpiece nie sgt yummy.. feels like i'm eating pavlova wof an extra cream... yummy!!! can't wait for the next entry... eve... please hurry up hapload part 3.. muahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ouch, Faradina ! I love pavlova. hope the next story will take place in Paris while i enjoy pastries and coffee there ;D

      thanks babe!

      Delete
  44. so sweet, buat i rasa di awang-awangan laa...nk lagi dan lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe okay we r still di awan ;D
      jangan kapal nak landing u nangis2 tak mo plak kay ;p

      Delete
  45. alahai eve... diaorg dah nak sampai uk dah kan time ni??? tpi cite x abis lagi... hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. blom2 kak ;) tak sampai half way lagi ni ;p

      Delete
  46. aww! so shweettt. love this! :D

    ReplyDelete
  47. eve smbung cpt!!! i want more :)
    klo eve wat nvel pon ok gak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe dah sambung,dah sambung ;p
      njoy kay !

      Delete
  48. Eve....u r awesome!!!!gilerrr lah...haishhhh u buat ai berangan xsudah darl...want more5juta x!!!!hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe 5 juta kali mmg sure akan jadi Novel Bersiri.haha
      thanks Syu! tape berangan tak salah ;p

      Delete
    2. eve. luv u.. suka sgt cita u... brngn ja sy ni.. :D

      Delete
  49. wah..siapa sangka kan angan2 menjadi nyata
    OMG..i pun rs gegel ni
    Haydar definitely a man yg tau tune in moods..
    nk lagi Eve!!!

    ReplyDelete
  50. best lagu tue eve...oshin asyik replay...replay n replay...haha..dah jadi cam hana sofea plak i..hehe.....

    ReplyDelete
  51. Syg u ketat3 juga Eve...mmg "JANGAN TAKUT UNTUK BERMIMPI" tp kalau mimpi hantu or Gollum mcm Hana mmg tamauuuu...hahaha...nice story Eve...boleh buat novel la...kupas bg lebih terperinci beb...good luck!!! Miss u beb

    ReplyDelete
  52. sweet nye dk...terase rase kat ati!nak cuba imagine kalu kita jadi hana!!!akak rase dek terkelu terus......yg berangan kan selalu dh real2 depan mata!!!hehe terangkat lah dek crite.santai je but the BOOM!!!

    ReplyDelete
  53. first time dengar lagu nie.. best ur story too

    ReplyDelete
  54. pergh..tetiba diri sendiri terbayang naik flight n duduk sm dgn abg pilot..

    ReplyDelete
  55. suke lagu nie walaupon first time dengar...baca cerita u after stress kerja di office sgt berbaloi... thanks :)

    ReplyDelete
  56. like it !!!can't imagine dok kt first class..jeles sesangat kt Hana (btuahnye bdn)..;))

    ReplyDelete
  57. Bwu nk strt bca..huhu.tp npe part 3 xde.huhu

    ReplyDelete
  58. kak eve ... why xde bab 3 ?? huhu

    ReplyDelete