Join This Site

Monday, 8 October 2012

The Wedding Breaker : Teaser Bab 31 dan Pemenang Contest

Assalamualaikum wbt and Salam 1 Malaysia ! ;)

As promised Teaser TWB come altogether with Announcement Pemenang Contest Novel The Wedding Breaker ! :) First and foremost Eve nak say Thankss utk semua yg join menyebarkan dan berkongsi kebaikan yang dikutip melalui TWB. Glad.

Semua ada 24 Contestant !

1) Naylea Atiqah
2) Noor Nafni Munjir
3) Ayu Dzulkarnain
4) Ria Natsumi
5) Faridah Fidd
6) Nor Shafriza Abd Razak
7) Leen Myhaneza
8) MizzHusna Hussein
9) Cik Shadiya
10) Nana Diana
11) Eppy Safri
12) Sue Hj Yaakob
13) Fina Hanara Hassim
14) Afrina Nadia
15) Sheda Alifah
16) Noor Aishah
17) Famela Jaden
18) Say Lina Nganya
19) Aleen Buleen
20) Selvarani Selva
21) Wan Ruzana
22) Secret_Aime
23) Islinda Inda
24) Fatihah Mutalib

Pemarkahan seperti yg Eve gtau dalam prev post, 50% from SHARE, 30% from LIKE, 10% from MESSAGE and 10% from CREATIVITY

Sooo the winners  are... !

3rd Runner Up 

Naylea : Total Mark 87.5 
(49.5 from LIKE + 18 from SHARE + 20 from MESSAGE and CREATIVITY)



2nd  Runner  Up 

Afrina Nadia : Total Mark 103.6 
( 81.6 from LIKE + 2 from SHARE + 20 from MESSAGE and CREATIVITY)





First  Place  !!! 

Our Novelist Ria Natsumi ! Total Mark : 134.1
( 69.6 from LIKE + 46.6 from SHARE + 20 from MESSAGE and CREATIVITY)





Congratulation again ! and wait for your parcel soon to arrive at ur door ;p




-------------------------------------------------

TEASER THE WEDDING BREAKER BAB 31 



“ Macam mana  Rose  ?  ”  tanya  Datin Asra  kepada  anak  perempuan sulungnya.  Tangannya  tak  lepas  dari  meneliti  jahitan  manik  yang  telah  disiapkan  oleh  pekerjanya.  Baju  tempahan  Datin  Yam,  cerewet  orangnya,  tu  yang  dia  perlu  teliti.

Ariana  masih  berdiri  bersandar  pada  dinding  yang  dipenuhi  dengan  bingkai  gambar  berukir  warna  putih  susu.  Hiasan  ala  french chic  tu  Ariana  juga  yang  bagi  idea.  Bila  siap  memang  nampak  cantik.

“  Bos  kata…kalau  boleh  dia  tak  nak  lepaskan ..kalau  ada  masalah  apa-apa  kat  pejabat  ke, kat rumah ke..dia minta  Rose  bincang  dengan  dia…” malas-malas  Ariana  memberitahu.  Skrin  telefonnya  masih  diperhatikan.

“  Lepas  tu  ?  Jadi  berhenti  ke  tak ?  ”

“  Rose  bagithau  bos,  Rose  dah  nekad.  Rose  dah  bagitahu  dia  Rose  nak  uruskan  butik  kita  ni.  So,  dia  minta  Rose  datang  pejabat,  kena  serahkan  dokumen  dan  berurusan  dengan  pihak  Human  Resource..since  short  notice  Rose  kena  bayar  pampasan  1  bulan  gaji  ”

Datin  Asra  berhenti  memerhatikan  manik-manik  di  tangannya.  Kepalanya  diangkat  memandang  Ariana.

“  Kalau  macam  tu,  bayar  je  lah  ”

Ariana  angguk,  “  Tapi  Rose  ada  baki  cuti  tahunan  juga  ummi,  Rose  nak  minta  dorang  tolak  yang  tu.  Tak  payah  bayar  banyak  sangat ”

“  Apa  yang  banyak  nye  Rose ?  RM2500.00  je  kan  basic  gaji  ?  ”

“  Hmm…untuk  Datin  Asra,  RM2500.00  memang  sikit.  Sehelai  baju  dah  berapa  ribu  kan  ummi  kan  ?  Ni  untuk  Ariana  Rose  ni,  sebulan  tau  Rose  kena  membanting  tulang  untuk  RM2500.00 basic  tu.  Haih,  patut  awal-awal  Rose  dah  tolong  ummi,  ambil  bidang  fashion  designer  je  masa  kat London  dulu ”

Datin  Asra ketawa.  Dulu  dia  ajak  gantikan  tempat  dia  untuk  uruskan  butik  kecil  ni  Ariana  tak  nak  lagi.  Nak  timba  pengalaman.  Katanya  gaji  kecil  tak  apa  asalkan  dia  puas  dapat  tolong  masyarakat,  tolong  rakyat  Malaysia. 

“  Pergilah  tempah  tiket  tu…  bagitahu  dekat  Mommy  Adam  tu  sekali  Rose  nak  ke  KL  kot-kot  dia  nak  jumpa  ke  ada  apa-apa  yang  nak  dibuat  ke  untuk  kahwin  ni…”

“  Ha  ah,  ye  lah…”

“  Rose  nak  pergi  esok  ke  lusa  ?  ”

“  Lusa  je  lah,  malas  lagi  lah  esok.  Plus  Rose  nak  settle  kan  banyak  benda  juga  kat  sana   nanti  ummi  “  sudah  terbayang  pelbagai  perkara  di  benaknya.  Khamis  nanti  kelas  terapi  berkuda  yang  pertama  untuk  kanak-kanak  kurang  upaya  yang  dia  uruskan,  Adam  jadi  penaja.  Dia  memang  akan  ke  sana.  Kalau  bertembung  dengan  Adam  macam  mana  ?  



****************


(pic credit to : http://zulidris.blogspot.com/2012/08/hitam.html

Bangunan  tertinggi  di  Wilayah  Persekutuan  Putrajaya  yang  menempatkan  40  aras ditujui  oleh  Adam.  Bangunan  yang  menjadi  tempat  Ariana  bekerja.  Hatinya  terus-terusan  berdoa  agar  Ariana  ada  di  sana.  Ariana  menghilang  begitu  sahaja  tanpa  jejak.  Hatinya  rawan,  tidak  keruan,  bimbang  semuanya  bermaharaja  tanpa  dapat  di  kawal  lagi.

Ariana  please  be  there….”  Tak  habis  dengan  monolog  sendiri,  kini  dia  menuturkannya  dengan  kuat.  Jalan  di  sekitar  bangunan  sudah  penuh  dengan  kereta  para  pekerja,  mungkin  tiada  tempat  parking  bisiknya.  Tapi  soalnya,  mana  dia  nak  letak  keretanya  ni?  Adam  berkira-kira…Ferrari  Spider  hitam,  kalau diparking  di  tepi  jalan,  sekali  tercalar…aduhai…bertambah  sebak  dan  sedih  di  hati.  Beberapa  kali  dia  berlegar  di   kawasan  yang  sama  tapi  semuanya  penuh.

Telefonnya  dikeluarkan,  pilihan  terkahir,  ucapnya.  Nombor  Dato’  Seri  di  dailnya.  Bila  diangkat  dia  terus  menyapa.

“ Hello…Assalamualikum  Dato’ Seri… ”

“  Adam  ni….panggil  Aunty  dah  la…Bukannya  Aunty  dengan  mommy kamu tu  tak  kenal.  Dah  kenal  lama  dah.  Kenapa  Adam  ? 

Adam  ketawa.  Malu  pula  dia  sebab  berformal.

“  Adam  dah  kat  Kementerian  aunty  ni,  Adam  nak  jumpa  pegawai  yang  jaga  projek  yang  company  daddy  taja  tapi  parking  penuh  pula  ”

“  Oh  ye  ke  ?  Aunty  kat  Kedah  sekarang  ni  ada  perasmian  petang  nanti.  Adam  parking  je  dekat  kawasan  VIP  tu,  kat  tempat  parking  aunty.  Aunty  maklumkan  pada  pentadbiran  nanti”

“  Owh…okay  aunty,  thanks  a  lot  ”  senyuman  Adam  semakin  melebar.  Alhamdulillah, mudah  kerja  dia. Adam  terus  ke  lot  parking  yang  menempatkan   kereta-kereta  Kementerian  dan  VIP.  Beberapa  orang  pekerja  tercangak  memandang.  Mungkin  terkejut, disangkakan  Dato  Seri  Zahra  yang  memandu. Bila  Adam  keluar  dari  keretanya,  seorang  pengawal  keselamatan  datang  mendekati,  matanya  membuntang.  Mungkin  teruja  dengan  keretanya.  Adam  menyorokkan  senyum. Tangannya dihulurkan untuk bersalaman.

“  Saya  Adam,  rasanya  Dato’  Seri  dah  maklumkan  untuk  saya  parking  kat  sini  ”

Pengawal  tadi  senyum.  Malu-malu.  Dia  menunduk  sedikit  tanda  hormat.  Adam  membalas  senyum  sebelum  memasuki  pintu  utama  Kementerian. 

Suasana  di  dalam  bangunan  agak  lengang,  hanya  ada  penyambut  tetamu  di  kaunter  resepsi  dan  pengawal  yang  berjaket  hitam  mengawal  di  kawasan  sekitar.  Adam  terus  ke  kaunter,  melemparkan  senyuman  sebelum  menegur  gadis  bertudung  biru  di  hadapannya.

“  Hi,  saya  ada  urusan  dengan  Cik  Ariana  Rose  ”

“  Bahagian  mana  ?  ”

“  Hmm  saya  tak  pasti,  tapi  dia  terlibat  dalam  Program  Anak  Yatim  1Malaysia  ”

“  Owh…Cik  Ariana  tu…”  ada  sorang  je  pun  yang  nama  Ariana Rose  kat  situ  tapi  saja  dia  bertanya  supaya  tidak  berlaku  kesilapan.  Diana  segera  menghulurkan  satu  kad  pelawat  kepada  Adam.

“  Ni  kad  pelawat,  tapi  Encik  perlu  tinggalkan  kad  pengenalan  Encik  kat  sini  ”

“  Okay  ”  dompet  Hermes  warna  coklat  cair  dikeluarkan  dari  poket  seluarnya.  Kad  pengenalan  disuakan  kepada  Diana.   Bila  Diana  menyambut  Adam  terus  berlalu  pergi.  Diana  masih  meneliti  kad  pengenalan  Adam.  Segak, bisiknya.  Nama  macam  kenal…Tapi  siapa  ya  ? 




P/S : Jumpa Tengku  Adam  dan  Ariana  mid  November  2012  nanti  ye :) Terbitan  Karya  Seni. Thanks semuaa atas  support  on  TWB  dan  A380 ! Writing best sebab you all, seriously  =)

104 comments:

  1. Yeay... x sabar nak tunggu. Congrats!!!

    ReplyDelete
  2. oh my god!!!!!! jantung mcm nk tercabut je ni...homaiiiiiiii xsabar..... abg adam.... kita rindu abg ada... stay strong ya abg adam!

    ReplyDelete
  3. Tak sabar tunggu.....

    ReplyDelete
  4. adehhhhhh.....owh november...can't wait to see you.....

    -mummy-

    ReplyDelete
  5. Well i cant wait for it.... Bila bleh start order?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I think KS did mention in Mid Nov camtu ;D

      Delete
  6. Aduhai jantung berdebar-debar nak tunggu sampai november....sabar ya Ariana nanti boleh jumpa abang Adamnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha yakin je ariana jumpa kak ayu ye ?;p

      Delete
  7. alahai tk sabar nye dek!u sih wat akak ternanti nanti kn A380 bile nk sambung dek....n masih leh sabar menanti kelahiran TWB!!!!!!thank n luv u dek...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol heart u too kak rihan ;D A380...doakan d mss kay, n TWB! waa doakan jg kay! lol hope everyone will like it :)

      Delete
  8. oh adam... still rindu ni. tp boleh la...

    ReplyDelete
  9. oh adam... still rindu ni. tp boleh la...

    ReplyDelete
  10. Alaaaa...cinonet je Eve pengubat meroyan weols...nak doa kuar end Oct 2012 boleh x? Hehe...tq Eve for this. Weols akan always support u...Adam & Ariana pasti ber1...tqtqtq

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha let uss seee whats coming kak suee ;p end oct ? haha Owh my cover novel pun takde lagi ;p hahaha

      Delete
  11. Omg best siottt...
    Terubat windu merindu ai jap...

    ReplyDelete
  12. Omg best siottt...
    Terubat windu merindu ai jap...

    ReplyDelete
  13. Omg best siottt...
    Terubat windu merindu ai jap...

    ReplyDelete
  14. he..he..he..menghitung hari utk memiliki nvl ni...

    ReplyDelete
  15. Dear Eve, mmg tak sabar nk tunggu. Alahaii..ini scene TAK n AR jumpa kembali ya? terimakaseh....

    ReplyDelete
  16. Thanks Eve!!!
    Migrain nk tggu bln november....
    Hahahaha!!!

    ReplyDelete
  17. Dearest Eve..nak lagiiiiiiii......aduhhhh x sabar.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha d resst dalam novel ye babe ;p hehe

      Delete
  18. walaupun bulan november ini penuh dgn dateline assgnmnt and presentation,akan ku tunggu juga novel ini....tq kak eve

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol siapkan presentation dlu ek baru baca TWB kay.lol

      Delete
  19. 1 month to go...
    kalaulah dpt beli novel TWB with your signature kan best...
    just for 200 pembeli terawal ker?
    tq eve...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setujuuu!! :D

      Atiq

      Delete
    2. Jumelia n atiq : nnti eve announce about it ye :D

      Delete
  20. xsbr nk tunggu adam n ariana...lmbt plak rasanyer tgh nov.awl ckit xleh yek?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak leh la huda.... KS keluarkan end nov biasa but order dia dah amek by mid..insyaAllah :)

      Delete
  21. lamanye nakk tngu november..XC

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tu laaa, cover novel pn tak siap g ni.haha

      Delete
  22. tq mydear Eve....luv u...cant wait for Nov to come.....huuu

    ReplyDelete
  23. x sabar..x sabar..x sabar...

    ReplyDelete
  24. dato' wira pun diana x kenal...isk...agak2 ariana jumpa x dgn adam bila dia pegi umah mummy adam..minta2 lah dia jumpa

    ReplyDelete
  25. First time drop komen dekat sini. Teaser ni memang buat saya tertarik nak baca... hihihi. best sangat. Nak keluar bulan Nov kan? Orait, saya tunggu. Congrate writer :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol thanks fifah ;) ha ah nov...mid nov dah bleh order kay p2u rasanya.hehe. thankss ye :)

      Delete
  26. Replies
    1. hehe nov is crawlinggg sloowwly.... ;p hhehe

      Delete
  27. Hai Eve,

    Sikit sgt, tp xpe dpt gak lepaskan rindu pada Ariana & Adam. Can't wait to get full copy of 'The Weeding Breaker' this Nov. Rasa macam nak putarkan aje jam suruh cepat-cepat masa berlalu. heheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kalau boleh buat cmtu kaan ah bestnyeee hass... :))

      Delete
  28. RASA MACAM NAK MELOMPAT JE...HEHEHE TAK SABAR RASANYA.

    ReplyDelete
  29. RASA MACAM NAK MELOMPAT JE...HEHEHE TAK SABAR RASANYA.

    ReplyDelete
  30. menghitung hari laaaa nmpknyeee...november oh november....
    xsaited sngt2 nih, nk tau apa ksdhnnya kisah Adam dan Ariana...
    Eve...congrats.., yg pasti terpaksa sabar menanti, walau hakikatnya tk bapa nk sabar...ahaksss (-____^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha tak sabar dan tak sabar, tak pe kak, when kesabaran dah habis, time tu TWB dah ada kat KS lol ;D

      Delete
  31. maybe by the time TWB kluar, saya masih lagi kat kem....
    huhu, sape2 boleh tlong anta kan utk saya yg kat dlm hutan???

    anyway, Kak Eve buat saya mint akak lebih lgi!
    ur the best!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah u buat apa dalam hutan ni Yama ? cari puteri bunian ke ;p hehe kalau jumpa roger i kay.bleh i wat cite.hahaha

      ouch jgn minat i, segan..haha kita kawan kay ;p

      Delete
  32. wau x sbar la nk bli nvl nih... hihi
    best2

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol thankss ruuna sket lg nak nov hehe

      Delete
  33. Aduh.. penasaran ni nk tgg...sabar ya hati...

    ReplyDelete
  34. Aduh.. penasaran ni nk tgg...sabar ya hati...

    ReplyDelete
  35. Aduh.. penasaran ni nk tgg...sabar ya hati...

    ReplyDelete
  36. bgun tido pg td terus bc blog... & smpi sekarang hati dok terbayang2 si adam & ariana... larat ke ni nak tunggu mid nov???? hati sabar ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sabar ye kak ;p nti i belanja ice cream ye ;p

      Delete
  37. X sbr menanti adam n ariana. Lamanya nk tgu mid nov kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa now baru eve tahu, kalau tulis novel, mss kena hantar 5 bulan b4 date yg kita bdget nak publish or maybe it will take more than that... :)

      Delete
  38. congrate pemenang contest....n x sabar tunggu nov nti..A380..i am waiting new n3

    ReplyDelete
  39. Eve you saje je buat suspen kan x sukaqqqq la cam ni nov cepat la cikitt

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha cite tu mmg suspensss kak mars ;p hehehehe *gaya tylis cite thriller ;p

      Delete
  40. Thanks eve! Im so love it! A380 pls pls. Pretty pls ;)

    ReplyDelete
  41. thanx eve for the entry... really² love twb.. congratulation for all winner... can't wait for the novel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thanks jg for reading elly! :)

      Delete
  42. huhu,, xsabar nk tggu novel nie klua..
    cpt la nov.. :)

    ReplyDelete
  43. Lupa nk tanya..... TWB akan dikuarkn oleh terbitan mana yer?

    ReplyDelete
  44. waaaaaaa, oksigen2.........lambatnya nk mid nov

    ReplyDelete
  45. Will get it...akan ku serang kedai buku start mid Nov ni.. ;)

    ReplyDelete
  46. Hye evelynnnn...wedding breaker is one of the best piece i ever read..huhu...i never follow u in psu..i just notice about it when i see the latest novel in ks website...the synopsis really attract me to google about u..then i realise about your page..i read all the 30 chapters in 1 nite...its damn awesome!!cant wait for the books to be available in my place, jitra...20 star for you dearrr!keep up da good workkkkk

    ReplyDelete
  47. I am extremely impressed with your writing skills
    and also with the layout on your blog. Is this a paid theme
    or did you customize it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one
    nowadays.
    Feel free to visit my web site - http://pixocool.com

    ReplyDelete
  48. It's a shame you don't have a donate button! I'd without a doubt donate to this outstanding blog! I suppose for now i'll settle for bookmarking and adding
    your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will share this
    blog with my Facebook group. Chat soon!
    Here is my homepage : smartsass.info

    ReplyDelete
  49. labels: Instead of creating folders to sorting
    your hoi polloi Ne'er find out some it. Aliment labels are shared the budding rocker run for cover, prior to the Lopez fiasco Fischer was contacted by Damon Evans from 101 statistical distribution. This is a passport sort of the process of updating their environmental consumer protective cover direction.

    my web site; in the know

    ReplyDelete
  50. Since the admin of this site is worκing, nο question vеry quiсκly it wіll be
    well-known, due to its fеaturе сοntents.


    Look into my weblog :: raspberry ketone

    ReplyDelete
  51. What's up every one, here every one is sharing these know-how, therefore it's faѕtidiouѕ
    to read this ωebsite, and I used to pay a
    visit this web ѕіte eѵеry day.


    Feel free tο visit my pagе :: www.webmp3.in

    ReplyDelete
  52. Pleaѕe let me κnow іf you're looking for a article author for your blog. You have some really good posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I'd love to ωгite some сοntent for your
    blog in еxchange foг a link bаck to minе.
    Рleаѕe ѕhoot me аn email
    if interested. Ϲheеrѕ!

    my ωeb page vistaprint coupon code

    ReplyDelete
  53. Wοnderful blog! I found it while browsing
    on Yahoo News. Do yоu hаve anу tips on
    how to get listеd іn Yahoo Nеws?
    I've been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

    Stop by my site green coffee scam

    ReplyDelete
  54. Gοоd article. I am еxpеriencing mаny of thеse issues as well.
    .

    Feel free to ѵisit my weblog ... dr simeons hcg di

    ReplyDelete
  55. Everyone loves it when people come together and share thoughts.
    Great website, continue the good work!

    Also visit my webpage - smoke deter sold in stores

    ReplyDelete
  56. Thanks , I've just been looking for information approximately this topic for a while and yours is the best I have found out till now. But, what in regards to the bottom line? Are you certain concerning the supply?

    my blog ... virility ex male enhancement review

    ReplyDelete
  57. mama saya baca buku ni dah nak sampai 4X... nak pinjam pon dia kata dia xhabis baca lagi.. btw... pujian segalanya kepada allah... ceritanya yang menarik anugerah allah untuk di kongsi bersama...

    ReplyDelete