Join This Site

Friday, 2 August 2013

Review 13 Jam A380 - Keputusan Pemenang Contest - Teaser Bab 28 !

Salam alikum ! and Hye!

1. Yeah we had been reading so many versions of Bab 28 - dalam novel sebenar Bab 29 bukan Bab 28 ye.hehe. Before Eve letakkan sambungan Bab 27 hari tu, Eve nak ucapkan terima kasih pada Kak Zarmila, orang first yang bagi review, then kak SJ Sab.

*Eve tahu ramai tak baca dan tak terima lagi, but review mereka mmg so good sebab I just need one word of ur feeling from you once u finished it. Bukan ceritakan balik pada Eve jalan cerita novel ;) *





Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Memang besar harapan saya untuk pembaca dapat apa yang saya cuba sampaikan dalam 13 Jam A380. Dan ceritanya tidak se-simple TWB. Maka tempoh menulisnya juga selama 6 bulan (Nov - April. May Eve hantar pada Aunty Eve utk grammar correction) berbanding 4 bulan untuk TWB. Apa pun moga Allah jadikan pembacaan anda sebagai sesuatu yg bermanfaat in shaa Allah.


2.  Okay as promised. Teaser sambungan Bab 27 novel 13 Jam A380 - dalam blog. 


“ Hana… ” Haydar  pandang  aku  bagaikan  tidak  percaya  dengan  matanya  sendiri.  Lama  dia  tegak  begitu. Emmel  asyik  memandang  kami  berdua.

Haydar. Tak  sangkai  kami  akan  bersua  rupa  sekali  lagi. Tak  sangka  Emmel  yang  kembali  menemukan  kami. Aku  senyum. Senyuman  manis  buat  Haydar  yang  masih  tercengang  di  hadapan  aku  kini.

“ Thank  you  for  helping  my  daughter, Mr…? ”

Makin  berkerut  dahi  Haydar. Membuntang  matanya  memerhatikan  aku.

“ Hana. Tak  kan  awak  tak  kenal  saya ? ”

Aku  berlagak  selamba. Mencium  pipi  Emmel  sebelum  kembali  memandang  Haydar.

“ Kita  pernah  jumpa ? ” tebak  aku  lagi. Dia  buat  muka  ‘ I  can’t  believe  this ’. Aku  tahan  diri  dari  ketawa. Padan  muka  Haydar. Dia  ingat  aku  akan  terkenangkan  dia  siang   malam   sedangkan  dia  bahagia  dengan  si  model  jelita ? Ini  bukan  Hana  Sofea  yang  awak  jumpa  tiga  bulan  lepas  Haydar.

“ 13  Jam, MAS  A380. Hana  Sofea  binti  Ibrahim… Jangan  buat-buat  lupa  sebab  saya  tahu  awak  ingat.  ” yakin  suara  Haydar.  Dia  menapak  ke  depan, mendekati  kami  tapi  aku  langsung  tidak  berganjak. 

“ Bila ? ” soal  aku  lagi  dengan  wajah  yang  dibuat-buat  terkejut. Dia  mengetap  bibir. Geram  mungkin.

“ 17  September   lepas.  ” suara  Haydar  bertambah  tegas.  Aku  buat-buat pandang  ke  langit, kononnya  berfikir.

“ Owh…awak ! Yang  duduk  sebelah  saya  tu  kan ? ” aku  mula  ketawa  perlahan. “Maaflah…serius  saya  lupa… Apa  nama  awak ? ”

Haydar  tarik  nafas  panjang. Memandang  aku  tajam. Bibirnya  diketap  geram. Dia  bergerak  setapak  lagi  mendekati  aku.Mujurlah  ada  Emmel, kalau  tak  entah  apa  yang  si  Haydar  akan  buat. Walaupun  jarak  antara  kami  semakin  hampir, aku  tetap  tidak  berganjak. Berlagak  bagaikan  tiada  apa-apa.

“ Why  mommy ? ” soal  Emmel  bagaikan  dapat  menghidu  ada  sesuatu  yang  tidak  kena  antara  kami. Aku  ketawa  perlahan. Aku  tahu  Haydar  sengaja  menggunakan  Bahasa  Malaysia  agar  Emmel  tak  dapat  memahami, aku  pun  sama.

“ Nothing  sweetheart… Uncle  just  asking  few  things.. ” aku  senyum  pada  Emmel  sebelum  mencium  pipinya  lama.

Jantung  bagaikan terhenti  bila  Haydar  turut  sama  tunduk  mencium  pipi  Emmel. Mata  kami  bersatu. Jantung  berdegup  laju. Bagaikan  dipukau, aku  kaku  hinggalah  silau  lampu  kamera  telefon  Haydar  mengejutkan  aku.

 “ Mungkin, awak  dah  ingat  sesuatu ? ” Dia  senyum  kemenangan. Kembali  berdiri  menghadap  aku  sambil  memerhatikan  skrin  telefonnya. Pipi  Emmel  dicuitnya.(bersambung dalam novel :p ) 


3. Pemenang Contest 13 Jam A380 ? 

Terima kasih kepada kesemua 30 orang pemenang yang menyertai.Alhamdulillah Eve dah mengenalpasti 3 orang pemenang yang paling hampir jalan ceritanya untuk Bab 27. Agak susah juga nak judge, so I need to highlight satu persatu mana yang sama, dan tengok yg mana paling banyak sama flownya. So the winners are ? 

Pemenang Pertama : DuniakuEinspirasiku

Pemenang Kedua : Elydars

Pemenang Ketiga : Kitew Kitew Jew

In shaa Allah Eve akan PM kalian semua about the venue, date and time ok :) .Ingat nak buat surprise, but, macam pos laju akan lambat je.haha. So announce ajalah kat sini :)

3. Untuk mereka yang bertanya. Kalian boleh membeli novel 13 Jam A380 ni di laman web karya seni. Tekan LINK ni. Terus boleh buat order online. Untuk yang masih belum berjumpa TWB di bookstore hingga kini, boleh tekan LINK  ni  =)

4. Untuk signature dan gift. Seperti yg diberitahu dulu, Sign + gift adalah utk 100 pembeli terawal yg order through KS, dan 101th to 500th pembeli terawal through KS akan dapat sign. Eve minta maaf kalau sign dan tulisan caca merba. Cuba sign sebanyak 500 buah buku dalam masa 5 jam (successfully) maka tangan mmg macam ketar2 jugala at last. Dan tt EvelynRose dah lama tak digunapakai, haha. So yg awal2 tu mcm..." Er, mcm ni ke tt E.R ? haha! Over kan penulis macam saya ni. "


buku yg dah disusun canti aritu. Ni baru 350. 

Yang ni before di susun. 

5.  A peek on the book. 


Saya tertinggal dua lagi admins, Kak Norlela Said dan Kak Lily Salina Talib. Honestly, manuskrip ni disiapkan since end April before Eve hantar ke my aunt untuk grammar checking and editting jgla yg my aunt buat mcm proof reading. So by that time I was not on track yg admin ada 5. So saya minta maaf banyak2 pada kak Lily dan kak Lela ! Apa pun, I really appreciates all of you, Kak Lily, Kak Lela, Kak Ayu, Kak Fidd dan Kak Su yang dah banyak tolong saya selama ni maintaining the group and updating me with what happen in the group. Much love <3 ! 


Hohoho. Dewi Cinta ? Hahaha. Owh My God ! Gelak saya baca. Serius lepas habis saya khatamkan novel 31 Jam A380 (yeah, first time dapat pegang novel sendiri tak sangka saya akan baca! inc TWB ) baru saya perasan apa yg ditulis kat situ. Ingat BIODATA PENULIS. Tapi DEWI CINTA ? Pengsan gua bro.hahaha. Ya itu gambar full face - passport pic saya. ( yg ada color ada di sidebar blog) Maka selepas ini, tidak perlu berteka teki lagi. Hehe 

* I dont wear glasses in real life. Ditempek supaya tak dikenali sangat. Sekian. 

6. Okay, I got a lot of messages pasal Eve buka order sendiri. Serious saya ni pemalas. tapi sbb ada yg tahap jatuh kesian bila Eve baca, maka, meh saya tanya : 
  • Siapa yang kalau Eve buka order rasanya dia nak ? - maksudnya, you all order dengan Eve sendiri. Saya akan buka order. Kalian buat payment ke akaun saya, dan berurusan dengan saya sendiri bukan KS.Then I will take it from KS, then sign, then post kpd kalian.TAPI bukan sekarang. Lepas Raya.
  • Harga belian dari pejabat KS ada RM25.00 TAPI bila tambah postage maka jadilah dia RM25 + RM 7.20 = RM 32.20. So, tidak economic di situ. but its your choice. 
  • Order ni kalau banyak permintaan (tapi xdla banyak sangat, 100 je kot) maka Eve akan buat la.... tu pun lepas raya, lepas set up n settle kan akaun bank di Malaysia ni. 
  • Gift ? ahahaha. Gift hari tu Eve beli cukup2 utk 100 terawal di London. Maka tak ada lebih. Untuk order sdri ni tgok keadaan, kalau sempat di buat. Tengok lah macam mana, tak janji. 
7. Bila Eve dah dedahkan identiti tu, maka harap kalian tahu saya manusia =) Dan harap gambar saya kalau diambil bersama jangan diupload di internet. Bukan soal apa-apa, but as for me, when I type my name either my real name or my pena name in google, and yang keluar is my pictures, I will feel bad. Agak memalukan. Macam saya tak pandai jaga privacy sendiri. I know quite many love it when people see their pictures, I will only feel shame of it. Kalau yg keluar adalah gambar novel saya, maka saya akan senyum di situ. Sekian. 

All in all thanks a lot for your never ending support ! 

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin. 

Lets not waste few days left in Ramadhan. By this (after today) I might not online anymore sampai saya puas bercuti. Ya, saya memang begini bila cuti. Lumrah orang seperti saya yg hidupnya sentiasa merantau jauh dari keluarga, bila ada waktu bersama, kalau boleh 200% untuk keluarga. Thank you and hope you enjoy reading 13 Jam A380 ! Moga bermanfaat. In shaa Allah. 

** Abang Pilot :- Skrg tengah malas lagi. :p sorry nti okay :)




126 comments:

  1. nk dptkn order 100 terawal tu nk order kat KS trus ke kat evelyn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. KS sy tak buka order pun lg :)

      Delete
    2. ER boleh order lg ke buku baru? 13 jam a380

      Delete
    3. Rasa dah tak leh dah kalau kat KS sampai lepas raya. or order masih dibuka tapi, post akan mula bergerak balik lepas raya cmtula

      Delete
  2. Salam....
    Firstly, u are beautiful. seriously.
    Secondly, A380 bring me to d other part of the world. hehehe.. seriously. it's ohsem! for me; as a reader. this is some kind of writing that i'm looking for. something that unusual story line and so on. tq dearie and hope to read lots more of your writing in future. hoho... we share same age. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam anne. Great to know that we're same age ! Alhamdulillah upon reading ur review :) terasa berbaloi mnulis n terasa mcm nk mnulis lg. alhmdlh

      Delete
  3. Still want to order 13 Jam direct from you since I'm not the first 500 with KS.I did order from KS but it will be double joy if I can get 2nd copy with yr signature :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe tQ kak Nita :) in shaa Allah nanti eve buka order I will let all now yeah :)

      Delete
  4. salam eve...successfull yeahhhh..
    azie dah order di KS...tapi mcm lewat jerkan..mungkin x akan dapat TT awk....hehehe..apa pun saya tunggu novel itu sampai...and tak sabar nak baca...fuhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam wbt azie :) hope dh smpai by now n tq for purchasing it!

      Delete
  5. Eveeeee, saya nak order dari Eve! Nak sign dari Eve. Berharap sangat2 :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq babe, in shaa Allah nti bila buka order if gtau kay ;)

      Delete
  6. Alhamdullilah novel dah dpt dan kita adalah kalangan yg 100 tu, thanks si cumil yg dikirimkan, dan saya habiskan baca novel eve dalam masa sehari....hahahahahaha memang keje giler, ape pon mmg superb novel, penuh pengisian.... Suke part samuel convert to Islam, dgn soalan2 dia tanyer tu.... Rasa kerdil pulok diri ini.. Penuh penghayatan.....dan paling best ariana dan adam kamil ada sekali terubat rindu di mana terpancar kasih sayang mereka ^_^ fuhhh pjg nyer komen..oklah eve, hope next abang pilot dapat di buku kan pulak... ^_^ salam aidilfitri may Allah s.w.t blessed you

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum. Akhirnya cik mek molek ni dedahkan diri juga. :) hew hew... kecantikan anugerah Tuhan. Moga dipelihara seindah nama yang diberikan padamu adik. Dah 2 novel ya. Yang kedua ni belum sempat lagi dibaca. InshaAllah, akan dibaca masa dalam pantang hujung tahun. Sekarang kena siapkan apa yang patut dulu. Abang Pilot pun baca curi-curi aje. So, xda lah review akak lagi. So, selamat berpuasa [yang masih berbaki] dan selamat hari raya Eve. Selamat bercuti jugak ya...:)
    kak shaf

    ReplyDelete
  8. Eveeee, saya nak order dari Eve! Nak sign dari Eve. Berharap sangat2 :')

    ReplyDelete
  9. Kita keje kat Selangor. Tapi buku post kat kampung. Lambat lagi la dapat bacanya.

    ReplyDelete
  10. Salam kak Eve,

    tak tahu kenapa rasa terharu baca entry ini..sekarang dah dapat kenal akak melalui gambar. Kalau ada rezeki, harap sangat dapat bertentang mata dengan akak. Akak sangatlah cantik. Kelebihan akak ilalah pandai menulis. Dalam pada menulis, memberi sesuatu yg berharga terutama buat pembaca yg sentiasa menyokong akak dan saya adalah penyokong kuat akak! sangat beruntung dapat kenal akak...TWB & 13 Jam A380, hasil karya akak yg saya suka (walaupun A380 tak mendarat lagi kat rumah saya). Yang penting, saya tak akan sesekali menyesal bila baca segala hasil karya akak. Terima kasih untuk segalanya. Teruskan menulis hingga hujung nyawa. Love u so muchhh...muahhhss

    * Selamat Berpuasa & Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri...maaf seandainya adik ada tersilap kata sepanjang adik berceloteh dgn akak ye...<3 :)

    ReplyDelete
  11. Yeay finally.

    ReplyDelete
  12. Tak perasan KS buka order. Memang tak dapat la yang berTT. Tapi tetap akan dapatkan secara online dengan KS.

    ReplyDelete
  13. Nak abang pilot. Huhu.
    Dah dpt yg order dgn KS with your sign tp kalau nk order g skali ngn eve pulak cmna?

    ReplyDelete
  14. Nak abang pilot. Huhu.
    Dah dpt yg order dgn KS with your sign tp kalau nk order g skali ngn eve pulak cmna?

    ReplyDelete
  15. finally, si comel ini munculkan diri..wah. cun melecun!!! by the way.. congratulations 2 all winners.. mmg terbaik karya korang.. eve.. plz .. nak order dgn eve..hehehe.. selamat hari raya...

    ReplyDelete
  16. asalam.. mula kenal eva bila baca TWB.. first time rasa novel melayu yg berilmiah duniawi dan ukhrawi... alhamdulillah... dan terbaca ttg A380 masa awal ramadhan.. teringin nak mengorder awal tapi risau iman yang lemah x seperti Cik IMAN a.k.a Eva ni.. so ingat nak beli lepas raya... sekarang masa mengejar 10 malam terakhir.. kalau baca buku eve confirm akan berangan... hehehe apa-apa pun tahniah dan kalau eve buka order InShaAllah akak akan order dgn eve je... harga bukan apa2 sgt pun yg penting value novel tu dari eve.. Semoga berjaya dalam hidup di dunia dan akhirat... ameen

    ReplyDelete
  17. Salam'alaik Dewi Cinta
    Lol.nickname baru nmpk? kuikuikui, igt ER yang buat nickname tu. Cheesy ;p macam translation Sailor Moon pun ada.hehehe.cute. A380 smlam bru habiskan, pergh! superbly awesome. Tahniah! Cri bab 28, eh...tak sama dengan on9. Tp best!

    Lots of falsafah hidup dan panduan hidup terkandung dlmnya. Tetiba rasa kagum dan jatuh cinta. Sapa tak order lagi, sila order. Mmg xrugi baca (kejutan yang tak terduga menanti). Tapi jgn lupa ngaji Quran pastu...Ramadhan nak habis. Selamat tinggal ramadhan. Selamat hari raya kt Eve dan keluarga dan semua pembaca! :)

    ps: Tahniah pd pemenang. Tak sempat nak sedih2 sbb teruja novel ni best sangat!

    ReplyDelete
  18. salam Eve... setelah 2 novel keluar tercapai juga impian akak nak kenal dgn Eve... terima kasih bnyk2 krn Eve sudi tunjukkan pic Eve utk bg peluang peminat2 novel mengenali Eve... semoga Eve terus berjaya dlm apa jua bidang yg Eve ceburi dan terus menghasilkan karya2 hebat utk peminat2 novel... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dan... SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI EVELYN ROSE@IMAN ;).. semoga perkenalan kita hingga akhirnya... amin...

      Delete
  19. huarghhhhhhh punah harapan nak baca A380 dalam Boeing 787... terpaksalah tunggu buku sampai lepas cuti raya... lama plak tuh.. after Sabah, turun Bachok, naik KL... 2 minggu lepas tuh la jawabnya baru dapat pegang A370.. BTW Selamat Hari Raya Eve...

    ReplyDelete
  20. As salam.. Eve,

    Congratulation on your 2nd novel.. Akak tgh gigih tunggu dgn sabar delivery dari KS.. x sampai lagi.. :( tak sabar nak baca sampai hujung.. anyway, akak nak wish good luck.. Selamat Hari Raya Aidilfitri.. Maaf Zahir & Batin.. Have a great holidays with your family.. :)

    ReplyDelete
  21. waalaikum salam...firstly you're so gorgeous!!!..secondly, I wish congrats to the winner..maybe I'm not the one but I really satisfied when you give me chance to be a "writer" just for 1 chapter..hahaha..thirdly, seriously can't wait to received 13 Jam A380 from "abg posmen"..hehehe..I hope your 2nd novel will make me want to read over 5x like TWB..how awesome Eve to me..haila~~~..._love Eve_

    ReplyDelete
  22. kalau orang tak komen kat blog bersawang tu (nama blog pun semacam je gedik bagai) memang kita x tau T.T

    But anyway Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah, Terima Kasih kakak Eve <3
    Selamat Hari Raya, maaf zahir batin :)

    ReplyDelete
  24. 13 Jam A380 was awesome! Tahniah.
    Evelyn Rose comel lote sbnrnya. :)

    ReplyDelete
  25. 13 Jam A380 is the besttt..
    Kak Eve untungnyaaaaa orang yang menang tu dapat jumpa Evelyn Rose !!!!!
    ai iz jeles!!

    ReplyDelete
  26. so speechless utk no.3 tu. x sangka i'm the first winner! Alhamdulillah... thanks Eve. x harap pun sebenarnya. niat cuma nak asah semula kemahiran menulis yg dah lama ditinggalkan saja.

    x sabar tunggu 13 jam A380 sampai kat rumah. Lepas baca berkali baru boleh buat review. Hope dapat buat review sehebat TWB juga. Hehehe hope juga kita antara 100 terawal tu. Isnin buat order, hari rabu baru dpt notification dr KS. lambat sungguh... mesti ramai yg dah order kan.

    Selamat Hari Raya Eve. Semoga gembira bercuti dan spend all the time with your family.

    Looking forward for our dating... hope can make it.

    ReplyDelete
  27. salam dek eve...akhir nyer dapat gak akk kenali penulis novel TWB...sape tuh eve...mmg comei n berkarisma...tahniah dek sekali lg ngan kuar nyer novel 13 jam A38o...serius akk tk sabar dek...pape pn hope u sukses dek...selamat berhari raya...maap yer dk kalu ade komen2 akk yg agak keterlaluan....

    ReplyDelete
  28. huuhuhuhuh nice....da lama x bukak laman ni sejak exam hari tu.....

    rupanya dah keluar novel...ni...dulu mula2 memang ikut sngat cerita ni tp busy..stdy..mcm payah nak on sngat....tp x kn lupa.......^_^

    errr..nak ucap....selamat berpuasa (harap msih sempat)

    hahahaa enjoy ur holdy.....n SELAMAT hari raya.....Iman....^__^

    ReplyDelete
  29. betul ke nanti ada drama yg diapdatasi dari novel TWB? hm macam tak best je kalau buat drama.., kalau baca novelnye lagi feeling haha.. just my opinion.

    ReplyDelete
  30. finally dapat juga tahu siapa 'evelyn rose'. suka sangat dengan penulisan akak. bukan sekadar untuk seronok & hilang bosan je bila baca penulisan akak but banyak pengajaran and terbuka minda bila baca. suka sangat :) by the way selamat hari raya Kak Iman :)

    ReplyDelete
  31. finish reading 13 jam a380...ur syle of writing do make me feel like im watching a movie instead of reading a novel..its like im an invinsible watcher in the movie and i can cry and laugh at the same time..when hana feels sad, its like something had stab me right at my own heart..but when she happy, i cant stop smiling alone with the novel on my hand..also there are a lot of values that also gives me a reminder to myself...dont know if im just imagining things too much but i am very thankful for having the opportunity to get to know about u and ur writing in this blog even before TWB is out and now when ur second novel had been in the market~~ :D thanx a lot kak eve~~ :D keep writing more and i cant wait for more updates from u! :D

    LOts of Love,
    SARAH :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks a lot sarah! Glad to read this alhmdlh. It makes me smile honestly sbb thats the feeling bila eve menulis. Mcm tgok mereka2 beraksi then eve tukarkan dlm ayat :D

      Alhmdlh tQ n boosted reading this!

      Delete
  32. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam wbt kak Aminah :)

      TQ kak sudi beli A380 and kena baca dgn tertib novel ni baru tak ada missing.lol. KS mmg sangat busy dn ordering semua masa saya ke sana tu. dan alhamdulillah order agak boleh tahan la :)

      Salam Aidilfitri kak dan Maaf Zahir Batin ! tc u too ;)

      p/s : kak u put spoiler ending, haha, hence utk kemashalatan org lain , maka saya terpaksa delete- then re post tanpa spoiler tersebut :)

      Delete
    2. Iman@ ER,

      aduii!! kak dh rosakkan rancangan Eve sblm semua rakan2 pembaca dpt novel tu :-(
      mohon maaf lagi sekali...


      Ikhlas,
      Kak Aminah

      Delete
    3. Lol ok je kak no problem ;) ptut sy buat comment moderation dari awal so that lpas2 ni sy bleh publish instead of terpksa delte. Tq kak nevertheless

      Delete
  33. Saya nakkk...saya nakkk......xper la pas raya pun....sy x on9 sgt...tibe2 semua org dpt buku siap sign kot....nak jugakkk......

    ReplyDelete
  34. Saya nakkk...saya nakkk......xper la pas raya pun....sy x on9 sgt...tibe2 semua org dpt buku siap sign kot....nak jugakkk......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok in shaa Allah nti dh bkak order sy gtau ye :)

      Delete
  35. Hi Eve,
    got my 13 Jam A380 today..too bad i'm not the within the 100 nor the 500 ppl..my copy xde signature..
    Nevertheless..i enjoy reading it..another great piece..congrats eve

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ babe! Alhmdlh n thanks a lot. ;)

      Delete
  36. Rupa parasmu seindah hasil karyamu, Kak Iman. Teruskan. Be yourself. Remember Allah. Hope i can meet you one day.

    Iman,
    Seorang yg punya rupa paras yg cantik,
    Seorang yg pandai, akhlak terjaga,
    Cari lah lelaki yg akan membimbingmu ke jalan Allah,
    Adik doakan yg terbaik utk akak ke dunia akhirat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha sweet you dik ;) akk biasa2 je tp akk aminkan kata2 adik ni n in shaa Allah may Allah bless u always dik :)

      Delete
  37. Do you have instagram?

    ReplyDelete
    Replies
    1. I do, tp personal acc for friends only :) tq tnya

      Delete
  38. salam eve,
    akak dh dh bc abis baca 13 jam tp kena ulang baca lg coz bc yg pertama keterujaan utk tau heronya haha...wpn bukan hero pilihan akak tp still awesome n superbbb...love it so mucchhh..really admire ur writing
    akak bukan pandai nk review coz im not good at words,kita berusaha & merancang tp Dia yg menentukan,bila kita berdoa memohon sesuatu Allah dh bg hint sebenarnya apa ptt kita buat tp kita masih xnmpk atau buat2 xnmpk sbb kita nk jgk dgn pilihan kita kn.,thats what we always do rite??
    semoga eve sentiasa menghasilkan karya lebih kreatif & ohhsem pada masa akan datang...

    SELAMAT HARI RAYA & HAPPY HOLIDAYS

    ~ KC~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhmdlh glad u see d message kak ;) Allah slalu bg kita perunjuk dan kita pula slalu deny. Its a reminder for myself jg.

      Thanks kc !

      Delete
  39. As Salaam Eve, u r such a genius writer. Love the plot, storyline, characters & all. Learned loads from your writing. Superb job...u did again, girl!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam wbt alhmdlh if u like it n learn smtg from it ;) tp sy pnulis yg baru nk merangkak, in shaa Allah doakn pnulisan sy bermanfaat ya :)

      Delete
  40. Selamat Hari Raya Aidilfitri Eve..
    Senyum panjang sangat sebab dah dapat peluk Novel 13 Jam A380..
    Sebelum ni excited nak tgk Eve sbb The Wedding Breaker mmg cool & best..
    Alhamdulillah, sekarang dpt gak tatap gambar Eve@Iman..
    Feeling so happy to knw you..
    May Allah bless you always..
    Teruskan berkarya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slmt hari raya kak :D tq sudi bc twb dan A380. Hehe hope u r happy with that lil thing at c back of d book ;) tq for d doa n may Allah bless u in shaa Allah

      Delete
  41. Salam Eve dear,

    First impression bila tgk wajah Eve..terkejuzzz...beb. X sangka comel n kiut-miut orangnya. Akhirnya dpt gak pembaca n peminat tgk wajah sebenar Evelyn Rose.

    Tahniah sekali lagi for this coming 2nd novel. Has dh order kat KS last week, tp x sure dpt tak with ur signature tu. harap-harap dpt lah kot.. By the way, kita org kat sini x sbr-2 tggu kemunculan THE WEDDING BREAKER versi drama/filem. Nk tahu gak siapa yg bertuah dipilih menjadi watak 'bad boy' Tengku Adam Kamil n Arianna Rose.

    Once again, congrats.. Salam lebaran buat Eve n Family...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah terima pon smlm 13 jam A380. X sangka pula Hana dgn Haydar. Tp cari haydar dptkan Hana macam cara bad boy aka Tengku Adam Kamil masa nk dapatkan Ariana dulu-2. Cuma beza sikit aje..

      Alhamdulillah, dpt gak novel with ur signature yg comel n kiut-miut tu.

      Delete
  42. Kak Eve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13 Jam A380 seriously gila best!! Lagi-lagi endingnya yang kita suka!!! Hehe..betul mcm cakap Aya (comment di ats) macam tengok movie. Seyes tak tipu. I'm not expressive person but this novel making me one. My sis siap perli-perli sengih2 baca novel..Dengan part majlis X tu, Haydar wat keje gila (oppss..kita xbg spoiler ye..hehehe), kita dah menjerit and tak senang duduk dah..Rasa nak ketuk2 je Haydar time tu kalau ada depan mata. Hehe. Dah siap wat review pun!!

    Kepada yang menang, korang mmg ada sixth sense kot ngan kak eve!! boleh jalan cerita sama..Cayalah...hehe..Walaupun tak menang, tq kak eve sbb bg chance kat kita utk berangan lebih dgn haydar and fawwaz..hihihi..

    *********************************************Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri ***********************************

    ReplyDelete
  43. Comelnya awak :)

    Actually saya blum pun dapatkan novel tu lagi. In sha Allah akan jadikan jugak koleksi sebab TWB dah ada dalam simpanan. Congrats ok. Dahlah cantik, bijak, pandai buat novel lagi. Alhamdulilah, rzeki DIA untuk awak. Moga akan terus maju ke depan ok :)

    Selamat Hari Raya :)

    ReplyDelete
  44. Slm tQ for the rview dropped eve kinda very busy n kg tade wifi ada broadbnd je, mls nk bkak lappy. Really appreciates all of ur comments ;) will reply soon but yg letak SPOILER or SPAM i need to DELETE them. Pmbaca yg belum dpt arent happy w that yeah.thank you!


    ReplyDelete
  45. salam kak eve...nnt bukak la order melalui kak eve..teringin nk dpt TT kak eve jgk...huhu..td kebetulan jln2 kt luar kedai buku Popular@KBMALL, mcm ade nmpk novel 13 jam a380 kt bahagian dpn tue..tp tahan jgk hati x nk masuk beli lg...nk tunggu jgk kalu ade rezeki nk dpt TT kak eve..hehehe

    p/s: thanks kak eve..ending TWB mmg lain dr yg lain..best sgt2..heee..Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri Kak Eve! :D


    ReplyDelete
  46. salam kak eve...nnt bukak la order melalui kak eve..teringin nk dpt TT kak eve jgk...huhu..td kebetulan jln2 kt luar kedai buku Popular@KBMALL, mcm ade nmpk novel 13 jam a380 kt bahagian dpn tue..tp tahan jgk hati x nk masuk beli lg...nk tunggu jgk kalu ade rezeki nk dpt TT kak eve..hehehe

    p/s: thanks kak eve..ending TWB mmg lain dr yg lain..best sgt2..heee..Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri Kak Eve! :D


    ReplyDelete
  47. Salam kak eve, nnt akak bukak la order melalui akak..sy pon teringin jgk nk dpt TT akak..yg TWB dlu masuk kedai buku terus ambik, x pandang org dh time tu..hehe..terlampau xcited..:D

    ptg td lalu kt bahagian luar kedai Popular@KBMALL, mcm ade nmpk novel 13 jam a380 kt bhgn depan tue..tp sabar je la, tahan hati x nk masuk beli lg, kot ade rezeki nk tunggu kak eve bukak order..heee


    p/s: thanks kak eve, ending TWB mmg best sgt2..yg 13 jam a380 lg la ternanti2 sbb i can't imagine cmne la ending die..hehe.. Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri Kak Iman! :D

    ReplyDelete
  48. Memang menarik dan membuat saya x jemu membaca... penuh dgn info-info yg baik... x sabar menanti novel yg akan dtg!!!!

    ReplyDelete
  49. Novel yg sgt menarik... penuh dgn info-info yg berguna... x sabar nk tunggu novel yg akan dtg!!!!

    ReplyDelete
  50. Assalamualaikum! Saya dah baca A380 dengan excitednya. I love the storyline. Cara sis eve bercerita itu lain dari yg lain. I really love it as much as I love TWB. Walaupun saya tak dapat gift and signature tuh. Nevermind. Bukan rezeki saya this time. Maybe next time perhaps. For your third novel :) Hehe. Well, I admit. It such a good experience reading A380.. I experienced the same feeling macam baca TWB. Sis Eve memang talented. Anyway good luck for your phD. I found both of your books really benificial sis. Goodjob! I can't wait for your third book! Hehehe :D
    As a fan, I always support and hoping for the best for you. You are one of my idol now. A good inspiration for a student like me :) Thankyou!

    * Thinking about making a blogpost about 13 Jam A380 right now :D

    ReplyDelete
  51. Assalamualaikum! Saya dah baca A380 dengan excitednya. I love the storyline. Cara sis eve bercerita itu lain dari yg lain. I really love it as much as I love TWB. Walaupun saya tak dapat gift and signature tuh. Nevermind. Bukan rezeki saya this time. Maybe next time perhaps. For your third novel :) Hehe. Well, I admit. It such a good experience reading A380.. I experienced the same feeling macam baca TWB. Sis Eve memang talented. Anyway good luck for your phD. I found both of your books really benificial sis. Goodjob! I can't wait for your third book! Hehehe :D
    As a fan, I always support and hoping for the best for you. You are one of my idol now. A good inspiration for a student like me :) Thankyou!

    * Thinking about making a blogpost about 13 Jam A380 right now :D

    ReplyDelete
  52. Mesti beli novel nhe buat koleksi sebab TWB dah ada.. selamat hari raya

    ReplyDelete
  53. Mesti beli novel 13 jam A380 buat koleksi, sebab TWB dah ada.. thumbs up sis..
    selamat hari raya

    ReplyDelete
  54. Tahniah untuk Eve. Novel yang tak menghampakan dan sangat menarik. Sedikit mendatar diawal(mungkin sb dh bca di blog) namun tak menghalang keterujaan untuk terus membaca. Penuh pengertian dan ilmu. Teruskan berkarya dan akan menunggu novel seterusnya. Thanks Eve.



    ReplyDelete
  55. habis bace but- sori ade BUT bace cara lompat kijang sbb ade part yg buat rase ngantuk n bosan. kadang byk yg meleret & terover.
    cerita ok je - tak ade yg di kategorikan 'baru' -
    A380 13Jam cerita yg biasa.
    kebarangkalian u nak tarik perhatian dgn memasukan bab keugamaan tapi rasenye mcm 'terlebih suda' dlm bentuk novel.
    penamat cerita dh dpt di jangka - jodoh dgn hero dlm kapal terbang tu.
    saya mengharapkan ade 'kejutan' - ia lah nak Hanna tu berjodoh dengan 2nd hero.
    jugak saya mengharapkn ade idea baru yg lebih fresh sbb u kan PHD researcher & duduk kat luar negeri.
    Tapi x ade kelainan.
    nak kate water birth tu benda baru tak jugak sbb pernah dah bace kat blog se orang penulis dulu tahun 2011 or 2012 yg lebih freshie & ori.

    harap jika ade lagi novel baru - nak sesuatu yg lebih fresh.
    ini pandangan 'jujur' saya. Saya tercari-cari ape yg pembace lain cakap 'ade kelainan' - tapi saya tak jumpa. bagi saya 'kelainan' tu ade lah benda baru.


    ReplyDelete
  56. Assalamualaikum wbt. Sory for disturbing you. I just want to ask you.
    How you can manage your time with studies and writing novels? Sy juga nak tanya bidang microelectronic buat apa eh? Susah tak? Can you please explain more detail about it. I just curios to know about it bcos I'm 17. Did you go for matriks, foundation or a level after spm? Sorry for asking a lot of ques. - Shasha

    ReplyDelete
  57. salam k.iman@k.eve....
    selamat hari raya aidilfitri..
    congrats sbb akak bjaya mghasilkan sebuah lagi karya yang sgt2 besttttt.....
    n teruja nak tgok k.iman...dpt jgk tgk..
    ure so pretty n sweet k.iman..
    seindah nama..alhamdulillah..
    1st time tgk akak..tbe2 kua psoalan akak ni school somewhere in p.puteh ke?muka k.iman mcm senior sy..da order da novel 13jam...tp xsmpai2 ag.i'm waiting.xsbr2.hehe..ok k.iman..slmat bcuti:-)
    -nina-

    ReplyDelete
  58. so dissapointed sebab awak tak nak publish komen saya.
    komen saya tak pon spoiler - saya tak cakap apa ending.
    tak kan saya tak boleh bagi kritikan sedikit
    ke u nak a=semua kata pujian?
    sedang kan idea awak tak fresh langsung!
    tidak ade pembaharuan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam all in all thank you for ur time n concern dropping comments - three comments here n purchased A380 novel :)

      Your 1st comment : was a reply to a reader's comment which contain spoiler. I left a comment to her before i delete it, but, it caused the whole thing got deleted. And in fact ur comment for her is HARSH - whats new for her might not be new for you, but it doesnt mean you can be little her.

      Ur 2nd comment : containt SPOILER so i cant aprrove it yet. Hope u learn about comment moderation next time, when it didnt immediately appear here that doesnt it gets deleted, i just login my blog n started publishing all the comment left inc yours. however to satisfiy ur emotion, ur comment about - saya menggunakan perihal agama utk menarik minat pembaca - seriously i pity u. May Allah guide me if i'm wrong n may Allah guide you if u r wrong.

      Ur comment about novelty. R u complaining about plagiarism ? Pls read more about plagiarism n originality. If giving birth technique can infringe copyright act, i bet pple will need to think hard of how to give birth using diff methods in each n everysecond. N i dont read other e-novel blog except for hanina abdullah's. unless dropping once in a while at other writers blog as a sign if respect.

      If you are searching for novelty in a novel. jujur sepertimana anda, I cant understand how ur mind think. If u want to see novelty in a book - from a phD researcher - di lar negara mahupun tidak, sadly i stated here, u purchased the wrong book. Wait for 3more years n make sure u purchase my phD book not my novel :)

      Ur 3rd comment : which is this one.hope comment above answer u well :) n some jujur advise for i, take a chill pill, its gud for ur health n memilih utk berprasangka buruk itu hak anda dlm hidup, but yet again, it isnt good for u. Nevertheless, thank you still for reading n sorry to dissapoint you. U seriously purchased the wrong book. :)

      Delete
    2. @a68cbbce (tak tulis penuh - panjang sgt )

      Saya ni taklah selalu baca novel. Biasanya baca kalau ada yg rekomen sbb saya bukannya berkesempatan nak cari sendiri. Boleh tak bagi tau novel2 yang ada fresh ideas dan menarik utk dibaca ? Saya teringin juga nak tau tu.

      P/S : Kebetulan suami saya ada jenguk saya duk baca blog ni. Dia tanya a68cbbce ni kut ada tulis novel sendiri yang ada fresh ideas utk diketengahkan. Ya tak ya juga .. tak terfikir pula saya. Mungkin ada kan .... :-)

      Delete
  59. Novel ni dah ada jual di pasaran ke ?

    ReplyDelete
  60. I adore your every single books sis.
    Keep on writing good stuff ! :)

    ReplyDelete
  61. Keep on writing good stuff kak.
    I got my hands on 13 Jam A380 on the.very first day dia keluar.

    Thank you ! Thank you for amazing piece.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah on d very 1st day :) tq babe! Really appreciates it

      Delete
  62. I adore your every single books sis.
    Keep on writing good stuff ! :)

    ReplyDelete
  63. Selamat Hari Raya Aidil Fitri kak Eve.....
    Saya dah baca 13jam-A380....memang bessttttt.....dalam tu akak ada juga selitkan TWB...
    rindu ngan Adam-Rose....hehehe...
    w/pun saya tak dapat signature drp akak tapi saya puas sbb dapat peluk novel ni awal...

    Saya suka kedua2 novel akak both of them full of information especially ada pengajaran about islam....

    I will waiting for ur next novel....

    not 4get...akak memang cantik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slm aidilfitri dik ;) terima kasih sudi bc n sudi ambil kbaikan dlm tulisan sy. Alhmdlh2x

      * akak biasa2 je aorora

      Doakan pnulisan akk bertambah kualiti nti ya :)

      Delete
  64. Waaa nvl ke-2 da keluar!!! Thniah sis eve...ble TWB di khabar kn akn di adaptasi ke drama...sy rse agk kecewa ( sori sy kpopper hehe)...sis pernh dgr x pasal kish anak nabi adam yg membunuh saudara sedarahnye hnya kerana berebutkn seorang wanita( yakni saudre sedarahnye jge) ? Kisah ini menyatakn bhwa anak nbi adam tersebut adalh pembunuh pertama di dunia...... seandainya jikalau ada berlaku nye pembunuhan pd zmn kte nie,dosa pertama akn jatuh pd anak nbi adam tersebut.... kemudian bru lah dosa tersebut akn jatuh kpd si pembunuh itu sendri.... penulisan sis eve ada nilai sentiment yg tinggi...sy kagum dgn setiap perkongsian ilmu2 keagamaan yg diterapkn dlm nvl sis...sy lbh rela membayangkn Adam yg romantis di dlm fantasi berbanding realiti(which will be act by an actor)...harap sis renung kn ksh ank nbi adm tersebut...ada mkne yg tersirat di dlm nye...maaf sy msh setahun jagung...klu ada yg salah , harap ada yg sudi mmberi teguran... (* ```` *)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slm Aishah :) tQ sudi bc twb n hargai isinya n tq for the advise , sharing n the story.

      Hakikat dosa sama seperti pahala. Mcm Allah sebut dlm Al -Quran berulang2 kali, mereka yg menyeru kpd kebaikan akn mndapat pahala sama byk dgn org yg diseru itu apbl org tu berubah :)

      Dosa pun sama. Org yg mengajak kpd kejahatan akn menanggung saham dosa org yg doajaknya juga. - i believe thats the msg behind d story. :)

      Dlm kes ni akk ambil pendapat yg mengetengahkan soal pemberat. Antara kebaikan dan keburukan. Adalah TWB bila ditukar ke layar perak akn jadi pemangkin kejahatan ? Atau akan turut sama membawa mesej spt novel ? Harapnya mesejnya sama, dan bila ia lbh kpd kebaikan.

      Isu ni sama dgn hukum perempuan kluar bekerja tnpa mahram. Hukumnya haram kn ? Tp pmberat td ada kelonggaran. Dan sy akui ada perbezaan pndapat soal ni. Apa2 pun terima kasih atas ambil berat dan in shaa Allah harapnya msg TWB smpai pd pnonton sama seperti yg mmbaca, dan jujur jg, sy harap part terlbh romantik x perlu dilayarkan. Biasanya penerbit tahu cara utk olah supaya sesuai sbg tontonan umum :)

      Delete
  65. novel 13jam A380 n twb sgt best...rsa tak rugi beli..ada content yg menarik.

    ReplyDelete
  66. akak evelyn..wow!! you so damn cute..haha.. akak best larh.. bnyk ilmu pengetahuan.. sekarang saya sedang bce novel 13 jam A380.. the wedding beakers dah khatam.. best sgt.. bnyk bnde yg saye xtau lps bce novel akak..huhu... kdg2 buat saya insaf bila akak selit kan unsur keagamaan dlm novel akak..now!! saya rse saya peminat no 1 akak..haha..

    ReplyDelete
  67. Salam to the author.

    I didnt get the chance to buy your The Wedding Breaker and by so,your 13 Jam A380 was your first piece Ive ever read.I was into english novels this last few months and when I went thru the malay novel shelf in a bookstore,I grabbed your novel as I find the title is very 'something'.And guess what? IT.IS.FABULOUS. Great way to give better understanding to people who do not realise what is revolving around our everyday lives.Nice content and to make it short,You have produced a material to be appreciate and to think over and not for be displayed on the racks for collections.Thank you.

    ZAIDATUR NAJIHAH.

    ReplyDelete
  68. Hi eve
    ivw just finished reading 13jam a380
    my comment:
    the first half of the book..i feel like reading a fairy tale kinda story and i keep asking myself: boleh ke jadi mcm ni..within a day mcmm2 berlaku..
    2nd half of the book:it is like a 'cocaine' to me...i love it very much!! the storyline,the surpise..simply the best!
    i guess this is how u write...u started off with fairy tale kinda of story or a dramatic beginning..like twb..
    then u go all yr way with the good message.
    congratulations! worth buying book!
    One lesson tht i learned after reading yr book : i appreciate my loves one even more!
    thanks eve

    ReplyDelete
  69. Kak eve punya novel semua best! Tapi novel 13 Jam A380 tu, how I wished ending dia Hana pilih Fawwaz! Urghhh haha! Tapi overall best gilaaaaaa! Now nak tunggu novel yang seterusnya pulak. Hee

    ReplyDelete
  70. Assalamualaikum.
    Mesej yang sangat tepat menusuk di hati saya.
    Penyampaian yang tidak terlalu berat bagi saya.
    Banyak ayat sis yang buat saya terharu, yang buat saya terfikir.
    Seperti Hana itu adalah seperti diri saya yang tidak sempurna dari segi attitude, agama.

    Keep on writing.
    Saya nantikan karya sis yang akan datang.

    With love,
    Haryati Nor. <3

    ReplyDelete
  71. Assalamualaikum.
    Mesej yang sangat tepat menusuk di hati saya.
    Penyampaian yang tidak terlalu berat bagi saya.
    Banyak ayat sis yang buat saya terharu, yang buat saya terfikir.
    Seperti Hana itu adalah seperti diri saya yang tidak sempurna dari segi attitude, agama.

    Keep on writing.
    Saya nantikan karya sis yang akan datang.

    With love,
    Haryati Nor. <3

    ReplyDelete
  72. Hi Eve, just got my copy yesterday with your signature.....too bad, I'm not the first 100th buyer.....hehe.....anyway, I've read the ending.....x sabar nak tahu who won Hana's heart......hahahaha.....loving the ending so much!! Good job Eve! Good luck with your next project BTW.....

    Luv,

    Along Ima.

    ReplyDelete
  73. hai if i nak cari kat book store kat kota bharu dah ada ke ?ha ha demam twb belum habis ,evelyn you tak nak panjangkan kisah samuel ngan linda ke for next projek .

    ReplyDelete
    Replies
    1. @Marini - patut dah ada sbb hari tu ada pembaca kata dah jumpa di SMO KB Mall.

      Delete
    2. semua cawangan SMO insya-allah ada

      Delete
  74. Asalamualikum... alhamdulillah setelah 2 kali katam baca novel ni baru nak review.. firstly i think ianya menarik... ada tarikan tersendiri antara TWB dan A380.. really love it.. sentiasa berteka teki siapakah pilihan hana menyebabkan kita addicted nak baca sampai habis.. pengisian ttg Islam turut menarik dan banyak informasi berguna dlm Novel yang biasanya kita malas nak baca dlm buku.. cuma saya mengharapakan Hana bantu Aliyah ssb dia tanya perbicaraan lusa kan... so mcm nak membantu..hehe tapi saya ni melampau pulak bila mengharap macam tu... Err buat citer Fido lah rasanya dia romantik dan cara dia tenangkan hana buat saya falling in love dgn watak dia dan the best thing nak mulakan pencarian dari negeri serambi Mekah..hehe Cik Iman ke yg terpilih nanti.. manalah tahu dejavu menjadi... ok Cik Iman keep it up.. waiting for Abang Pilot pulak.. OK Tq so much dear...

    P/s: good luck for ur PHD

    ReplyDelete
  75. Alhamdulillah dh khatam pn A380..sgt interestong dn best...wpn sy mengharapkan org lain yg jd pasangan hana...berkali-kali air mta ni kuar...terasa hana adlh refleksi diri ini yg sgt jahil bab agama.....thanks eve sbb hasilkan karya yg da bomb cmni...smga sentiasa dirahmati Allah...Amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyark!!!!!!...typo error...interesting sebenarnya..hehe...

      Delete
  76. Assalamuaaikum wbt.. kak eve @ kak iman...

    Hehehe.... Alhamdulillah... dah hampir 3 kali saya khatam novel kak eve tu... hehehe... terasa penuh sangat dengan pengisian yang cukup-cukup bermakna buat saya.

    Pertamanya tentang watak heroin yang sangat notty pada awalnya boleh berubah menjadi seorang muslimah yang lebih baek dan matang tetapi masih ttp cute dengan kemanjaannya.

    keduanya, saya berasa sangat excited bila kak eve cerita ttg keislaman samuel yang eathies.. Subhanallah... Maha suci Allah... daripada seoang yang tidak mempercayai tuhan, boleh mengucap dua kalimah syahadah dan menerima islam sebagai agamanya... paling terharu time abg adam, fawwaz memeluk samuel tu...sebagai saudara baru mereka... hehehe...

    ketiganya, saya paling suka bila kak eve boleh menceritakan suasana kat London... tempat belajar dia... argghhhh .... buatkan saya excited untuk terus berjuang macam kak eve bagi menyambung pengajian saya di peringkat PhD di london.... (insyaAllah... satu hari nanti..)

    keempat... bila kak eve ada meletakkan maksud2 ayat2 al-quran, hadis dan sebagainya... subhanallah... saya rasa diri ini begitu kecil sekali kak eve... betapa sayangnya Allah swt itu kepada kita sedangkan kita sebgai hambaNya sering melakukan kesalahan dan ingkar kepada perintahNya... InsyaAllah.. dari semasa ke semasa... saya akan berusaha untuk menjadi hamba Allah yang terbaek... sama-sama kita berusaha ya kak eve... n_~

    ha... dah panjang da saya berceloteh nih... sebenarnya nak tulis panjang lagi... heheheh... tp takut kak eve penat pula membacanya...
    Ok kak eve.. saya sentiasa mendoakan kejayaan, kebahagiaan, dan yang terbaek untuk kak eve...

    sangat2 mencintai dan menyayangi dirimu kakakku... kak eve... heheheh

    p.s- x sabar nak tunggu kemunculan novel ke-3 kak eve...

    ReplyDelete
  77. Assalamualaikum Eve,
    Tak terkejut bila Hana pilih Haydar..(bukan ke masa mula2 dulu akak ada kata kesian Haydar?) Sebab Hana akan lebih serasi dengan Haydar dari Fawwaz. Hana seorang gadis yang mepunyai pendirian yang tegas dan suka berdikari. Kalaulah dia kahwin dengan Fawwaz yang agak tegas dalam hal hukum agama, pasti hidup Hana akan memberontak kemudian hari. Lihat saja masa Hana voluteer nak ke Palestine dan jawaban yang Fawwaz berikan serta petunjuk yang Allah bagi pada Fawaaz. Akak suka cara penceritaan Eve yang nampak santai tapi berilmu, yang nampak mudah tapi berliku. Kurniaan Allah swt. untuk insan terpilih seperti Eve. Keep it up girl. Hiburkan kami dengan cerita-cerita yang penuh ilmu ini.

    ReplyDelete
  78. Hi eve...really enjoy reading 13 jam A380...not only a love story but also....very interesting...informative...eye-opener bout the world/islam...i'm looking forward to ur new novel! Everyone should read it:)...congratez for making this one!

    ReplyDelete
  79. Salam
    N0vel ni mmg best.
    Mcengkam perasaan bila baca after bab 28.
    Apapun,k.eve nye pnlisan is da best
    Congratulati0ns k.iman!♥

    ReplyDelete
  80. 13jam A380 iz an awesomeee novel !
    i iz feel great !

    a great love from Allah to His creator (:
    congrets kak iman ^^'

    ReplyDelete
  81. Assalam eve...13jam dah lama terima sekali dgn key cain..thnk you...dpt hadiah from london from eve

    ReplyDelete
  82. Eve....you made me cry when daddy did not marry mommy....really cry like Hana cry, sedih teramat sangat...Fawwaz is so perfect, I guess "lelaki idaman" everybody but eventually we realise who are we to deserve somebody perfect like Fawwaz...ermmm...tengok diri sendiri dulu lah beb...

    So, for those yang dah kahwin jangan menyesal kalau si suami tak sebaik Fawwaz, tengok & betulkan diri sendiri dulu.
    For those yang tak kahwin lagi, betulkan diri untuk jadi yang bertakwa dan doa Allah makbulkan jodoh sebaik Fawwaz...he he walaupun tak se hensem Fawwaz...

    ReplyDelete
  83. cOngrates kak iman a.k.a evelyn rOse !..mmg buat sy jd x keruan dah ble bce nvl ny..tOtally great..truskn prjuangan..

    ReplyDelete
  84. 13jam A380 with listening song from one republic - counting star! feeling gud!

    ReplyDelete
  85. Dear..
    Sabtu tgh hari i beli novel ni.. mlm Ahad kul 11.00pm dah finish baca tau :-D... Marathon baca, gila nak tau kesudahan..:-P

    Masa dkt book store tercari2 novel ape nak beli, pernah tgk teaser novel ni tp mcm naaa.. nant kot beli..hati ckp mcm tu lah, sbb dah target nak beli novel lain tp x der stok pulak..

    Semalam masa ternampak novel ni, ambik pg kaunter and bayar.. x baca pun sinopsis dkt belakang tu..
    sbb tgk tajuk 13 Jam A380 nampak mcm ada something.. :-D

    Balik rumah kul 3.30 pm mcm tu, bukak n baca..

    Wow so amazing... terus hanyut dengan cinta di awan biru..
    hati perit bila perpisahan berlaku antara hana sofea n haydar..oohhh im crazy..

    Then sampai ke kemuncak nya.. bila dia mengenal tuhan..

    This novel make me, nak cari buku tafsir Al quran utk baca setiap tafsir dan terjemahan Ayat Al quran..

    In the middle of story, make me thing, poor of me.. always baca novel, but never have a time tu selak tafsir Al quran.. Emss..

    Good Job Writer... Di samping buat novel, buat ibadah sekali, ramai cakap, baca novel ni kuat berkhayal, tp sebenarnya klu pandai pilih buku, bukan khayal kita dapat, tp ilmu.. :-D

    Teruskan menulis, coz lately ramai yg nak menulis tp pengisian kurang..
    Berbaloi beli novel ni dik :-D

    Good Job Dear Evelyn Rose from Makcik Cepet :-D

    ReplyDelete
  86. Wahhhhh.like ur karya very much..... N i will be novelist like u one find day.. Pray 4me kak..

    ReplyDelete
  87. congratulation dear..citer mmg awesome..i loike..loike...loike....ah rs muda balik bila bc novel A 380 ni..thumb up..congratsssss!!!!!

    ReplyDelete
  88. Done baca 13jam A380. Suka sangat. Rasa macam jatuh cinta dengan karya awak. Banyak ilmu yang bermanfaat..Tahniah Evelyn.

    ReplyDelete
  89. Tahniah untuk A380🎉🎈🎆🎊🎇.. Happy belated bday Iman..🎂 semoga Dipermudahkan lagi urusan awk di sana...

    ReplyDelete
  90. hai,,,sambil jaga dan tdokan baby ,,,saya baca 13jam a380,,,senyum sengih sorang2,,nangis,,and thanks eve,,the story really inspiring,,,mengingatkan says untuk bersyukur dengan rezeqi yg Allah beri,,terutama bab jodoh.. :) (teringat masa zaman zaman nak kawin dulu)....and my daughter pun yang baru setahun lebih terpengaruh ngan tabiat membaca,,sambil saya baca novel,,dia pun baca dia punya buku cerita,,, teruskan menulis :)

    ReplyDelete
  91. Assalamualaikum akak.. saya memang minat sangat dengan novel akak.Novel 13 JAM A380 ialah novel paling best saya pernah baca. Keep up the good work :)

    ReplyDelete
  92. Dear Evelyn Rose, i have read both ur novel TWB & of coz 13 jam A380 ..i luv 'em both ..i am not into the small details thou' coz i am more into the drama that went on in the story line - how i wish Fawwaz wld endup with Hana (although Haydar is not bad afterall knowing that both Haydar+Hana blend well both love freedom, naughty, adventurous & all) - can i suggest maybe in ur 3rd novel make Emmel (or maybe any of their children) the lead character, make Almas Iman died during giving birth or during humanitarian trip, make Haydar died of a disease or maybe in a car accident, make Emmel wanna her mommy+daddy find their long lost love like in Kuch Kuch Hota He (make KKHH version melayu plak) with a lil bit of a twist - with more drama more thrill more love in the air this time …Eh! org x marah ke kalau sy suggest mcm ni? mcm jahat jer nk bunuh hampir semua watak kat dlm 13 jam A380 jer -- but y not kan? anything can happen in this world what more to say in the tips of a pen ;-)
    - afterall it is a drama; a fairy tales –

    ReplyDelete