Join This Site

Monday, 2 December 2013

Abang Pilot Part 12

Salam, hmm honestly macam tak sangka plak boleh type part 12. Better pendek dari tak ada langsung kan ? hehe



Part 12 

“ All right, fine guys ! ” Suara  Lea  naik satu oktah. Beg dan barangannya disambar  sebelum dengan selambanya dia menuju ke pintu apartment.

“ Lea ! ” Serentak jugalah Zahid dan Ferhad memanggil Lea. Masing-masing  sama-sama  memandang  satu  sama  lain  sebelum  mula  mengejar  Lea  yang  terhenti  di   hadapan  pintu.

“ I  don’t  want  any  company. ” Tegas  Lea  bersuara. Tak  padan  dengan  badan  kecil  tapi  caranya  mengalahkan  askar.

Zahid  telan  liur. Mula  sedar  silap  sendiri. Ferhad  pula  dah  buat  muka  merayu. Tahu  sangat  dia  dengan  ketegasan  si  Lea.

“ Lea, let  me  go  with  you  okay ? ” Ujar  Ferhad  dah  macam  orang  memujuk. Elok-elok  dia  dan  Zahid  duduk  di  pintu  rumah. Lea  pula  mengadap  keduanya  dari  luar  rumah.

“ Then  you  nak  balik  naik  apa ? I  datang  dengan  kereta  I  tadi   Fer…Fer, come  on, I  kan  selalu  balik  lambat. I’m  okay  without  you  Fer. For  two  years  I’m  doing  absolutely  fine   without  you  around. ”

Ferhad  mati  kata. Kononnya  Lea  keras, dia  juga  selfish  kerana  memilih  untuk  meninggalkan persahabatan  mereka. Sedangkan  waktu  tu  dia  tahu, Lea  hidup  sebatang  kara  dan  selama  ini  mereka  selalu  sahaja  bersama.

“ Kau  bonceng  motor  aku  ajalah. Lea, saya  dengan  Ferhad  hantar  awak. Awak  drive  kereta  awak, kami  follow  dari  belakang. Okay ? ”

Ternganga  mulut  Ferhad  bila  ayat  tu  yang dituturkan  oleh  Zahid. Seriously ? Selama  hidup  mereka  tak  pernah  nak  berbaik  tiba-tiba  malam  ni  siap  nak  bonceng  motor  sama-sama ? Biar  betul ?

Baru  sahaja  Lea  buka  mulut  terus  Ferhad  potong.

“ Take  that  or  else, kita  orang  paksa  you  tidur  sini. ”

“ Macam  boleh. ” Lea  buat  muka. Mula  membelakangkan  kedua-dua  lelaki  kacak  yang  mula  mewarnai  hidupnya  dan  berjalan  ke  lif  untuk  turun.

Laju-laju  jugalah  si  Ferhad  dan  Zahid  keluar. Masing-masing  mengekori  dari  belakang  dan  sengaja  membiarkan  Lea  menaiki  lif  terlebih  dahulu. Bila  life  tertutup  je  terus  keduanya  pecut  ambil  barang  dalam  bilik  sebelum  turun  ke  bawah  untuk  kejar  si  Lea.

Tanpa  Lea  sedar  perlahan-lahan  keduanya  mengekori  kereta  Lea  dengan  menaiki  motor  Zahid. Buat  pertama  kali  dalam  sejarah  hidup  dua  beradik  yang  tak  pernah  berbaik  akhirnya  duduk  membonceng  motosikal. Masing-masing  tak  banyak  bercakap. Kalau  bercakap  pun  bila  mereka  hampir  terlepas  mengekori  kereta  Lea. Boleh  tahan  juga  keduanya  menahan  sabar  bila  kereta  Lea  geraknya  macam  kura-kura. Maklumlah  kereta  pun  Volkswagen  Beatle.

‘ Zahid, jangan  laju  sangat ! Lea  nampak  nanti ! ’

‘ Zahid, slow  la…kang  dah  nak  terlepas  tadi ? ’

Tu  lah  ayat  yang  keluar  dari  mulut  Ferhad  sepanjang  perjalanan. Zahid  tak  banyak  cakap. Mata  melekat  pada  kereta  Lea, malas  dia  nak  melayan  bebelan  si  Ferhad. Bila  kereta  Lea  dah  masuk  kawasan  perumahannya, mereka  menjarakkan  jarak  antara  kereta  Lea  dan  motor  Zahid. Yang  paling  bagus, sepanjang  diekori  Lea  langsung  tak  perasan !

Dari  jauh  mereka  memerhatikan  kelibat  Lea  memasuki  perkarangan  rumah  hinggalah  Lea  selamat  masuk  ke  dalam  rumahnya.

“ Haih…. ”  keluahan  Ferhad  jelas  kedengaran. Zahid  berpaling  memandangnya. Nak  lagi  elok  pula  si  Ferhad  peluk  pinggang  dia. Siap  lentok  atas  bahu  lagi.

“ Kau  kenapa ? ” Garang  suara  Zahid. Geli  mak  bila  Ferhad  buat  angau  macam  tu.

Ferhad  pula  baru  sedar  perbuatan  luar  kawalnya. Terus  badan  naik  menegak. Cover  macho.

“ Hish, kau  ni. Nak  feeling  dengan  Lea  pun  tak  boleh.  Jalan  la, Lea  dah  masuk. ”

“ Heee… ” Zahid  geleng  kepala. Mata  pandang  atas. Sengal  juga  Ferhad  ni.  Motor  Zahid  pecut  tapi  tak  terus  ke  Damansara. Mereka  berhenti  di  Food  Court  di  Bangi. Zahid  pekena  kopi  segelas  sebelum  menyambung  perjalanan. Terpaksa  Ferhad   mengikut. Sambil  duduk  di  tengah  orang  ramai, keduanya   mula  berbual  seperti  kawan. Awkward  bagi  keduanya.

“ Kau  lama  ke  balik  Malaysia ? ” Tanya  Zahid  pada  Ferhad. Adik  beradik  kandung  lain  ibunya  itu. Ferhad  pandang  Zahid. Canggung  sebenarnya  duduk  semeja  bagaikan  kawan  begitu. Sepanjang  hidup  mereka, mereka  disogokkan  oleh  ibu-ibu  mereka  tentang  betapa  jahat  dan  tidak  adilnya  keluarga  masing-masing. Saling  berbalah. Saling  bermusuh. Wajarnya  sama asal  usul, sama  darah  yang  mengalir, bukan  begini  hasilnya.

“ Dua  hari  je. Transit. ”

“ Kau  pun  dah  terbang  sana  sini  macam  aku. ”

Ferhad  senyum. Jongket  bahu.

“ Aku  lepas  terbang  kena  jalan  atas  pentas. Kau  duduk  dalam  kokpit  je. Turun  kapal  jalan-jalan… ”

Zahid  gelak.

“ Best  ke  jadi  model ? ”

Ferhad  pandang  langit. Menjauh.

“ There  are  ups  and  downs… Life  dude, but  I’m  happy. Asal  kau  nak  jadi  model ? ”

“ Lea ” Pendek  jawapan  Zahid. Ya, dia  buat  semua  ni  sebab  Lea. Sebab  Lea  yang  beriya  pujuk. Sebab  bila  dia  buat  semua  ni  Lea  akan  jaga  dia. Lea  akan  selalu  ada  dengan  dia.
Ferhad  senyum  sinis.

“ Kau  suka  Lea ? ”

Zahid  angguk. Pasti.

“ Lea  bukan  perempuan  mudah-mudah. Dia  kuat… walaupun  kecil  je  orangnya. ”
Zahid  pandang  Ferhad  tajam.

“ Kau  suka  Lea  juga  kan ? ”

Riak  wajah  Ferhad  yang  beriya  terus  berubah. Liur  ditelannya. Dia  angguk  perlahan.

“ Dah  lama  korang  kenal  kan ? Kenapa  Lea  tak  couple  dengan  kau ? ”

Gelas  di  meja  dicapai  oleh  Ferhad. Air  diteguknya  seteguk  sebelum  gelas  kembali  diletakkan  di  meja. Ferhad  Tarik  nafas  panjang.

“ Lea  tu  ambitious… She  was  traumatic  with  loses  sampai  dia  takut  nak  menyayangi  siapa-siapa. Kata  dia…attachment  will  break  her  heart. ”

Zahid  memandang  tajam. Berfikir  dan  mencerna  ayat  Ferhad. Apa  jadi  pada  Lea  sebelum  ni?

“ Apa  jadi  pada  Lea  dulu ? Dia  hilang  siapa  dalam  hidup  dia ? Pakwe ? Tunang ? Suami ? ”
Ferhad  ketawa. “ Kalau  dia  hilang  suami, kau  masih  nak  pada  dia ? ”

Wajah  Zahid  masih  serius. “ Definitely  yes. ”

“ Mengagumkan… Kau  ni  tak  ubah  macam  your  mom… Too  loyal… So  Romeo  and  Juliet… Sanggup  buat  apa  sahaja  demi  cinta  isn’t  it ? ” Ferhad  bertutur  bersahaja. Zahid  pandang  langit. Nak  marah ? Betul  apa  yang  si  Ferhad  katakan.. Ibu  kandungnya  sanggup  makan  hati  hanya  untuk  bersama  papa. Sanggup  jadi  isteri  rahsia, sedangkan  projek-projek  besar  yang  menaikkan  nama  papanya  sekarang  adalah  datangnya  dari  ibunya  sendiri. Papa  memang  kacak, itu  dia  tak  boleh  nak  sangkal…dan  papa  juga  pandai  memujuk..tapi  papa  takut  pada  ibu  tirinya, ibu  kepada  Ferhad.

“ Am  not  the  same  guy  anymore  dude. Anyway, mak  aku  dah  bukan  mak  tiri  kau  lagi. Tak  payah  nak  burukkan  dia.  Kalau  aku  nak  ungkit, nanti  kita  bertumbuk. Sepanjang  hidup  aku  papa  sendiri  tak  pernah  bawa  kami  keluar  jalan-jalan, tak  pernah  nak  attend  mesyuarat  PIBG  dengan  mama, graduation  aku  pun  papa  tak  datang. Takut  mak  kau  nampak. Do  you  think  life  is  fair  enough  for  us, huh ? ”

Ferhad  tunduk. Terasa. Terkena. Entah  kenapa  dia  marah  sangat  pada  keluarga  Zahid. Pada  mama  Zahid, dan  adiknya. Pada  dia, mereka  sekeluarga  bagaikan  tertipu  oleh  papanya  sendiri. Bukan  sebentar  tempoh  perkahwinan  rahsia  papanya.
Inilah kali  pertama  mereka  bersua  muka  dalam  keadaan  tenteram  begini. Langsung  dia  tak  menyangka  mereka  akan  duduk  minum  kopi  macam  kawan. Zahid  bukan  teruk  pun….

“ Okay  sorry. ” Perlahan suara  Ferhad. Kedua-duanya  diam  lama.
Sepatutnya  jadi  tanggungjawab  papa  mereka  untuk  pimpin  kedua-dua  isterinya  supaya  bersatu, aman  dan  damai. Sepatutnya  begitu…tapi  alih-alih  ini  jadinya. Kadang  dan  hakikatnya  ukuran  kemampuan  seseorang  lelaki  untuk  beristeri  lebih  daripada  satu  bukanlah  terletak  pada  kemampuan  material  sahaja, tetapi  kebolehannya  dalam  memimpin  keluarga.

“ Balik, kau  jumpa  papa ? ” Soal  Zahid  pada  Ferhad.

Ferhad  geleng. Papa  bukan  suka  kerja  dia. Malas  dia  nak  buka  cerita  pada  Zahid. Tak  mahu  Zahid  tahu.

“ Weh, jom  balik  ah. Esok  kau  nak  modelling. Jadi  model  ni  bukan  senang  bro, badan  kena  jaga. Kulit  kena  jaga. ” Ferhad  ketawa  perlahan  seraya  bangun. Zahid  menurut. Entah  apalah  haluan  hidupnya  nanti. Dengan  modelling  yang  beriya  Lea  nak  dia  buat, dengan  pathway  to  the  famous  world  yang  Lea  dah  lakarkan  untuk  dia. Ah, tengok  sahaja  nanti. Go  with  the  wind, bisik  Zahid  perlahan  pada  dirinya.


p/s : Thank you sudi baca guys ! :)

 Your LIKE is my motivation, thank you ;) and press LIKE of you want MORE too :)

102 comments:

  1. macam tu la best ...baik baik~~~ pffttt

    ReplyDelete
  2. Ahahahahaha. Excited gila nk baca. Boleh la tu although ciput je. Better ada dari takde lnsg kannnnnnn?

    ReplyDelete
  3. Kerana lea 2 beradik cuba berbaik ...harap terus baik

    ReplyDelete
  4. Best eve...suka...kena dok semeja br tau perangai masing2...

    ReplyDelete
  5. Best eve...suka...kena dok semeja br tau perangai masing2...

    ReplyDelete
  6. Nice & sweet.. x sabar nak tunggu next part...

    ReplyDelete
  7. hilang...rinduuuuuu kat lea dan zahid....

    ReplyDelete
  8. Lamanya menanti..akhirnya muncul jgk...

    ReplyDelete
  9. thaks kak eve... n_~ rindu sgt2 kat penulisan kak eve.... alhamdulillah... da terubat rasanya... hik2...

    ReplyDelete
  10. Akhirnya.. ade gak n3 baru wlpun pendek. ^_^

    ReplyDelete
  11. bab 13 jgn tunggu lama2 tau ...kesian kita org ..sob..sob..sob

    ReplyDelete
  12. Thanks... best. dh lama tunggu :)

    ReplyDelete
  13. wahhhhh.... at last baik jugak la SIKIT diorg.... :D thanks sis :)

    ReplyDelete
  14. Nak lg.nk lg k.iman.mel0mpat tgk ad part 12.hehe

    ReplyDelete
  15. Tq eve walaupun pendek tp terubat rindu...hehe

    ReplyDelete
  16. hahaha...i keen to know what will happen to these three people. at last' dapat juga the latest chapter of abang pilot...-sandra moonirah r

    ReplyDelete
  17. Finally, dpt jgk baca sambungan. Dh lama menunggu for this part. Thank you kak eve

    ReplyDelete
  18. Best nyer .. nnti2 update g if da msa k . So sweet zahid & ferhad . ~

    ReplyDelete
  19. Replies
    1. Alaa sign 'I like' x leh baca ler pulok!

      Delete
  20. Best best . hihi. tak sabr nak tunggu encik pilot jadi encik model . good job sis .

    ReplyDelete
  21. Lea the special person....impak yg x disangka...boleh buat musuh jadi kawan...lepas ni lea buat apa lagi? x sabar nak tunggu

    ReplyDelete
  22. Eve... skit sangatla..... nak lagi...

    ReplyDelete
  23. assalamualaikum..Thanks,sis iman..haha..kekadang panggil sis iman...kekadang panggil sis eve..mmg tak makan saman ..sorry,sis..thanks for this new entry..cukup utk mengubat rindu pada Abang Pilot..haha

    ReplyDelete
  24. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  25. Best.. walaupun pendek tapi akak suka sbb mereka berdua macam nak berbaik je. Kdna hentikan spekulasi orang kita tentang kehidupan bermadu. Setiap yang Allah benarkan itu pasti ada sebabnya. WaAllahualam

    ReplyDelete
  26. nanak lagi kak eve ,suka tulisn akak,TWA best nk cari 13jam A380

    ReplyDelete
  27. Salam...

    Sambungannya bila ...... 2 hari membaca Abang Pilot sampai habis now rindu pulak ngan Abg Pilot.... Take care Iman

    ReplyDelete
  28. stlh lm menanti akhirnya kuar gak cik abg zahid kitew...likeeeee....

    ReplyDelete
  29. stlh lm menanti akhirnya kuar gak cik abg zahid kitew...likeeeee....

    ReplyDelete
  30. stlh lm menanti akhirnya kuar gak cik abg zahid kitew...likeeeee....

    ReplyDelete
  31. stlh lm menanti akhirnya kuar gak cik abg zahid kitew...likeeeee....

    ReplyDelete
  32. kak eve......saya suka pnulisan kak eve ..sya nk jdi pnulis mcm kak eve jga la nnti..hehe(in shaa Allah )..kak eve inspirasi mirah utk jdi novelis ..haha..boleh x kak Eve share mcm mna Kak Eve dpt idea nk tulis crita2 yg best2 tu..

    ReplyDelete
  33. cerita ini akan dinovelkan tak....buku2 awak dah masuk senarai library saya...

    ReplyDelete
  34. Hai akak...
    Kak Evelyn, camne nak buat no copy-paste tu?
    Please... tolong ajar...
    *_*

    ReplyDelete
  35. I loveee your writings and i definitely love you haha dont get me wrong im straight so dont worry haha you are definitely my favorite author :) keep it up girl!

    ReplyDelete
  36. wow.. Bes.. haha.. nak promote jp..
    http://novelku2u.blogspot.com/
    dtglah ye..
    *psttt.. jgn marah.. mncelah skjp.. haha..

    ReplyDelete
  37. huh,penantian satu penyeksaan!
    but it better than nothing..
    n keep it up young lady

    ReplyDelete
  38. salam Iman, dah lama tunggu sambung short story ni..hehe
    i think better iman bukukan..sure ramai yang beli nanti..
    tulisan u super awesome lah dear! alhamdullilah

    ReplyDelete
  39. kak eve is my favourite author ever! kak eve ada event dekat PWTC 15 dec ni kan? nak jumpa akak!!!

    ReplyDelete
  40. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  41. Salam.Kak Eve bagi lagi..awesome laa..citernye!! 10/10 saya bagi..
    tak sabar nak tunggu for another part.. wish u luck, sis!!

    ReplyDelete
  42. Salam.Kak Eve bagi lagi..awesome laa..citernye!! 10/10 saya bagi..
    tak sabar nak tunggu for another part.. wish u luck, sis!!

    ReplyDelete
  43. Salam.Kak Eve bagi lagi..awesome laa..citernye!! 10/10 saya bagi..
    tak sabar nak tunggu for another part.. wish u luck, sis!!

    ReplyDelete
  44. Hi sis iman and everyone. Saya dgn rendah hati ingin mengajak semua membaca nukilan saya yang tak seberapa. Lama dah tulis cerita "tangisan seorang pendosa" ni , tapi tak terluahkan. Bila baca novel sis, rasa macam memberi satu harapan yang novel berunsur dakwah dan pengajaran masih diterima ramai . Anyway sis, i mmg u adore u sgt2. So i hope you blh comment or kritik penulisan saya :P

    Have a look sis - http://amandajaune.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
  45. assalamualaikum sis iman. lovely story as lovely as u :-)

    ReplyDelete
  46. idk why but i cried... tersentuh! nak sambungan la akak :<
    http://semangatuntukku.blogspot.com/#

    ReplyDelete
  47. μ•ˆλ…•ν•˜μ„Έμš”~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ κ°μ‚¬ν•©λ‹ˆλ‹€~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  48. assalamualaikum, eve! :)
    i'm dropping by to say how awesome the wedding breaker and 13 jam A380 are. sgt suka baca kedua-duanya and can't wait for your next project! tak sabar jugak nak menonton ariana rose next week. coincidently my daughter's nama is also ariana.

    take care and enjoy life!

    -wani ezryl

    ReplyDelete
  49. kak eve ! kenapa 13jam A380 bab 3 tak boleh buka :((((( nak baca sgt ni, reply me :(

    ReplyDelete
  50. bestnye.....x sabar nak tggu next part..... (",)v

    ReplyDelete
  51. Mana cik writer kita ni? Kawen ka??

    ReplyDelete
  52. Rindu blog kak iman. Slalu komen2 kat sini kak iman balas. La ni sibuk kenn.. Takpe2.. Faham.. Huhu.. Sentiasa sokong kak iman dr blakang... Kehkeh

    ReplyDelete
  53. smg Iman trus diberikan klapangan oleh Allah utk mneruskn karya abang pilot...rindu sangat kat lea&zahid..rindu jg dgn krya2 eve

    ReplyDelete
  54. salam sista,
    TWB brings me here... and craving for more Lea and Zahid.. nak lagi pleaseeee...

    ReplyDelete
  55. salam, akak evelyn.. :)
    nak bab yang seterusnya.. fall in love dgn Zahid.. hahaha...
    harap sangat yang watak Zahid tu memang wujud.. hahaha... :D

    p/s => akak memang minat dengan aviation ke?

    ReplyDelete
  56. Tgh syiok2 bca your en3..tetiba abis..huu..akn menantikn kemunculan bebelan nukilan ER...thanks a lot coz make me happy w yoyr stori mori..best ssgt

    ReplyDelete
  57. Bila eve nk update ni.? Sebln lebih menunggu..

    ReplyDelete
  58. Hrp ada episod 13..sikit pun jadilah..rindunya nak baca...

    ReplyDelete
  59. Ya Allah , can't wait for ep 13.. Sis Eve pnya pnulisan memng the best, full of information from the TWB, 13 jam 1380, and now abg pilot.. wish to meet u oneday.. May Allah SWT bless ur sis Eve :)

    ReplyDelete
  60. Salam Eve...
    Bila nak sambung cik abe pilot ni... windu da ni.....

    ReplyDelete
  61. Mana eve pegi ni? Dh 2 thn mnunggu!

    ReplyDelete
  62. Mana eve pegi ni? Dh 2 thn mnunggu!

    ReplyDelete
  63. bila kak eve nak sambung .. nak lagiii

    ReplyDelete
  64. Tak sabar rasa nya menunggu criter seterusnya.

    ReplyDelete
  65. Tak sabar rasa nya menunggu criter seterusnya.

    ReplyDelete
  66. tak sbr nk tggu ep13...tlong la kak eve buat cpt...bukukan...series mmg trsenyum.je bca abg pilot nih..pstu trbygkan muka zahid n ferhad yg hot tu then trbygkan muka lea yg comel tu...cm bestnye ....please kak eve...bukukan...hope sgt sgt nihh....

    ReplyDelete
  67. eve , rasa-rasa pesta buku nanti novel ni dah ada x?

    ReplyDelete
  68. Some more pliz kak eve..betol2 rse mcm di dunia abang pilot time bace n3 kak eve ni..

    ReplyDelete
  69. Some more pliz kak eve..betol2 rse mcm di dunia abang pilot time bace n3 kak eve ni..

    ReplyDelete
  70. I was very encouraged to find this site. I wanted to thank you for this special read. I definitely savored every little bit of it and I have bookmarked you to check out new stuff you post.
    HealthCare CPA

    ReplyDelete
  71. The adjustment is abundantly written. I acquire bookmarked you for befitting beside with your new posts.
    wholesale gold necklaces & bracelets

    ReplyDelete
  72. YUUUUU HUUUUU ANYBODY HOME????? TUAN RUMAH OO TUAN RUMAH...

    opss tuan rumah bz tgh study .. ok la

    akan ku menunggu dengan penuh keyakinan yang episod seterusnya akan diupload...

    ReplyDelete
  73. kak Iman ... bila nk sambung next part ??? rindu larhh dgn abg pilot nie huhuh ...
    btw happy bday kak Iman hehe da lewat 2 hari larh ..God bless u kak ^_^

    ReplyDelete
  74. Kak Eve ... kalau kak Eve ada masa boleh x kak Eve buat cerita pasal Lord Samuel dalam citer The Wedding Breakers tu ? Saya rasa mesti exited citer dia . Anyway tqvm kalau dapat buat . Saya memang minat sangat semua citer yg kak Eve buat . Teruskan usaha dalam membuat citer yang lebih baik :)

    ReplyDelete
  75. Ooooomayyyyy daling .... terpanggil panggil akk nak tengok blog ni.... rupe rupenya ada n3 baru


    Tq....tq...tq.... daling ER

    ReplyDelete
  76. kak eve.. buatlah cinta versi cruise pula :)

    ReplyDelete
  77. you are a very talented writer.. best baca your stories.. confirm nak baca lagi

    ReplyDelete
  78. teringat kat Zahid si abang pilot nih bl skrg tengah panas dengan berita kehilangan MH 670...semoga semuanya di bawah lindungan Allah.

    ReplyDelete
  79. Kak eve please come to brunei. I really wanna meet you kak. I love your writings kak. Bnyk2 org buat buku, I really amazed with your knowledge and experiences. Please come to brunei. Pleaseeeee. Come to tahfiz brunei. I study there. Looking forward to your next book.

    ReplyDelete
  80. Thanks for sharing..Eastern Voyage Pvt. Ltd. is one of the leading Travel Agents & Tour Operators in India with branch & associate offices all over India and in Nepal.
    Luxury Indian Train Tours

    ReplyDelete
  81. xsabar nya nk tggu...bila nk sambung??? knp x buat novel aje citer ni???

    ReplyDelete
  82. Da baca sikit sinopsis 13 jam 380- sounds interesting-havent got that novel yet in hand pi da beli da tak sabar nak baca- kirim kat my colleque last week holiday kat KL.Cant wait to have it nxt week.Hope this novel pun d muat naik ke drama....memang meletup juga mcm ariana rose-well done evelyn rose.

    ReplyDelete
  83. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  84. singgahlah kat blog saya, chibihuria380.blogspot.com .. saya ada tulis short story :)

    ReplyDelete
  85. Lending you my six senses THROUGH my writing. Sorry, ya.

    ReplyDelete
  86. best laa.. but lg best if d buat novel

    ReplyDelete
  87. Thanks for sharing...Eastern Voyage Pvt.Ltd. offers the complete guide of tourism of Tribal in Odisha and Chhattisgarh. We are specialists in worldwide travel and tourism Odisha tour and admired highly for its quality services.
    Travel agents in Odisha

    ReplyDelete