Join This Site

Tuesday, 25 June 2013

Contest Novel 13 Jam A380 dan Pengumaman Drama TWB

Assalamualaikum and Hi !

Wow, I have two pengumuman here yang make me feel like, shouting excitedly/ tremble with joy or maybe tremble with cuakness.haha.

First : Alhamdulillah, novel 13 Jam A380 akan diterbitkan pada Ogos 2013 oleh Karya Seni (karyaseni.com). Dah tak lama lagilah al-kisahnya. - Thank you to Kak Rohaida for letting me know.

Second : Alhamdulillah, I was told by Sara Aisha (http://watashinosara.blogspot.co.uk/) that drama The Wedding Breaker penggambarannya akan dimulakan pada October. Tayangan Eve tak tahu bila. Pengarah yang arahkan TWB adalah Jamal Khan, orang yang sama arahkan Jodoh Itu Milik Kita, Teduhan Kasih, Cinta Agra dll. Akan ditayangkan di TV3 ( tak silap Eve la). Seriously siapa yang akan lakonkan watak2 dalam TWB, Eve tak tahu, and I believe pengarah lebih tahu siapa yang layak membintangi setiap watak tu based on their physical and credibility, in shaa Allah. Doakan yang terbaik okay =D - senyum cuak.haha

Yeah, I'm quite cuak and please lower down your expectation so that I can cool down too.hehe.



Then here comes the Pertandingan untuk Novel 13Jam A380 !

1. Macam mana cara pertandingan ni ? 

Okay, pertandingan ni mudah je. Semua yang rajin baca e-novel ni surely boleh menulis juga kan ? So pertandingan ni requires you guys untuk :

Ciptakan/karang Bab 28 untuk Novel 13 Jam A380 menggunakan imaginasi kalian, go as wild as you can BUT porno/perkauman issue/ isu sensitif adalah tidak dibenarkan sama sekali. Tulis macam you nak tulis untuk Bab 28 dan publish di blog ni lah kiranya. Idea mestilah original bukan cilok mana-mana (esp daripada peserta lain). Karya ni perlu di karang dalam 500 hingga 1500 patah perkataan. Tidak boleh lebih atau kurang.

2. Cara menyertai ? 
  • Karang Bab 28 Novel 13Jam A380 (Bab 27 boleh dibaca di sini : Bab 27)
  • Post kan di blog kalian
  • Di dalam post tersebut, perlu diletakkan link ke post contest ni dan banner contest (boleh di savekan melalui Page Novel The Wedding Breaker atau Group Novel The Wedding Breaker) untuk di postkan bersama entry kalian.
  • Drop your link dalam komen post ni. Saya akan update link post kalian dalam entry ni  DAN hantarkan juga ke Private Message Page The Wedding Breaker dalam bentuk microsoft word/pdf beserta nama, ic, tel no.
  • Contoh banner yang perlu di SAVE dan POST kan bersama your entry adalah seperti di bawah.

3. Tarikh mula dan tarikh tutup. 
Pertandingan ni akan bermula pada 1 Julai 2013 dan berakhir pada 25 July 2013. Yang post selepas atau sebelum tarikh yang dinyatakan, tidak akan dikira.

4. Syarat lain ? 
  • Seorang peserta hanya layak untuk satu penyertaan 
  • Berumur : 13 tahun dan ke atas( tapi sila jangan tulis gaya karangan UPSR :p )
  • Jika anda juga seorang penulis novel atau apa2 sahaja penulis, yes you can join in. If you want.
  • Perlu dalam Bahasa Malaysia (English dibenarkan dalam dialogue), English dalam karya bukan dialogue tidak boleh lebih daripada 20%
  • No short form please atau bahasa pelik-pelik ( Eg : caye instead of saya, cayunk instead of sayang)
  • Perlu ada blog  - kalau tak ada blog lagi boleh segera buat :)
  • Follow blog Eve ni. 
  • LIKE page TWB 
  • JOIN Group TWB.  - Link ke Page dan Group ada di sebelah kanan blog ini.
  • Berikan nama penuh, alamat blog/link contest, no. i/c , no phone dan hasil karya anda dalam bentuk PDF atau M/words (tulisan yang digunakan mestilah Times New Roman/ Arial font size 13) pada Eve - mesejkan melalui Page TWB. ( saya jarang buka email evelynrose, maka adalah lebih baik bagi through FB Page)
  • Orang yang ada kaitan dengan Karya Seni tidak dibenarkan menyertai (macam dorang nak masuk kan ? Haha tapi untuk elakkan apa-apa I state this, since orang KSada yang tahu flow cerita)
5. Penilaian ? 
Karya akan dinilai berdasarkan jalan cerita yang paling hampir dengan Bab 28 yang SEBENAR, creativity dan flow cerita yang menarik serta mudah dihadam.

6.  So...apa hadiahnya ? 
  • First Prize : Cash RM500 + Novel 13 Jam A380 + Suprise !!
  • Second Prize : Cash RM300 + Novel 13Jam A380 + Suprise !!!
  • Third Prize : Cash RM100 + Novel 13Jam A380 + Suprise !!!! 
  • Yeah I know, annoying kan dok ulang SUPRISE tu. Hehe. 
p/s: Owh no, jangan ingat Eve dah kaya sebab dah dapat duit royalti jualan buku thats why boleh bagi hadiah cash. Haha. No.No.No. Jadi penulis ni duit royalti bukan terus dapat bila mms siap, ini ramai yang tak tahu. Biasanya royalti akan dapat lepas lebih 6 bulan buku di pasaran, in my case I have no idea when will it be. Tengoklah rezeki Tuhan nak bagi bila kan :) 


 7. Apa SUPRISE untuk hadiah tu ? 
Hmm... Suprise tu is... Hmmm.... Eve akan belanja makan dan minum pada satu tarikh, masa dan tempat yang Eve akan beritahu hanya pada pemenang. Possibly a lunch/high tea/ dinner - private event/meeting with me - lepak style in a good/polite manner di salah satu tempat yang Eve mention dalam TWB atau 13Jam A380 DAN di area KL/Selangor.Eve tanggung makan untuk pemenang je, kos pengangkutan etc tak dapat den nak nolong.haha. DAN andai kata you tak boleh datang untuk makan-makan tersebut, CLAIM berbentuk duit atau TUNDA ke tarikh lain adalah tidak akan dilayan/dibenarkan.

p/s: Thank you to Kak Fidd untuk idea makan-makan bersama as hadiah ni. Terasa macam retis sekejap. Euuu ~ haha!

8. Pengumuman Pemenang bila ? 
Okay pengumuman pemenang akan dibuat bila novel publish TAPI kemungkinan pemenang akan Eve contact before novel publish lagi untuk memudahkan urusan private date tersebut.Pemenang tidak dibenarkan untuk announce yang mereka dah menang hinggalah novel dah officially keluar.


** terma dan syarat boleh berubah bergantung kepada Evelyn Rose :p peace



Evexx

117 comments:

  1. contest nya apa? buat banner ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jap...tengah tulis.haha. sorryyy nti eve update.

      Delete
  2. wah date dgn eve.very interesting....kena cari mood menulis ini.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe take ur time tikah ;) ada banyak masa lagi ni :) lol

      Delete
  3. Min: good luck viva!! Wuuu... double cuakness tang viva2 ni. Defend proposals pn nak tekucil apatah lagi viva. Kekeke insyaallah eve xde masalah viva sok. Hehehe

    Tang contest, nak gak try kemerapuan ni tapi.. hahaha xde kekuatan disitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin...! haha collect ur strength min ! lol. I think u r the one mentioned about Sofya kan ? she is my bestie actually (9years and counting :p ) so her adik is like my own adik. and her adik is absolutely baik, kacak and architect yg talented just like his sister, sofya. why dont you approach sofya ? - tetiba i talk about this here.lol

      Delete
    2. Min: yup. Min yg ckp pasal kak sofya. Hahahaha malunya!!!!! Inche architect itu sgt pujaan hati min da 9 tahun. Ok. Mampos kalau inche tu tau min masih duk 'gila' kt dia. Hahaha lagi la min xde kekuatan nak approach sang kakak eve. *okkenapasayaperlublushingckppasalnih* hahaha

      Delete
    3. Sofya is very nice and soft spoken, so worry not :) if dah 9 years, i bet u know him since dia di Sekolah Alam Shah lah kan? Or masa dia tgh buat foundation UIA. So far he is still single and sangat responsible towards his family members. Bertuah siapa yang kahwin dengan A**f ni.hehe.

      take a step and pray for it ;)

      Delete
  4. ria nk join la kak eva hihu hrp ada rezeki hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ria natsumi : tp kak,ria sendiri tak dpt mk ramal jumpa haydar semula n nk ckp apa..dah sminggu duk pk ni kak..

      Delete
    2. hehe tape shoot je ria ;)

      Delete
    3. tape shoot..hihi dah masuk two week..oh no,belum dpt idea..

      Delete
  5. Rasa macam nak masuk contest ni tapi tak pandai nak mengarang la.hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha nak tengok flow je dont worry much. just give it a go ;)

      Delete
  6. nak join.. tapi... mcm x mampu jer nak buat... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol awak kan biasa menulis Lola ;)

      Delete
  7. amboi... date dengan Eve... ngee, dah terbayang-bayang lipstik merah Eve dengan tudung rerama tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha mana ada merah la kak lipstik tu pink. :p haha. jom kak join !

      Delete
  8. Nine: macam nak join tapi masa tidak mengizinkan. *lap air mata*
    apa pun all the best kepada semua yg join.

    ReplyDelete
  9. Salam. klu xd blog mcmana ye? nk create blog sendiri mmg x la...bc blog org minat la...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tade blog tak dapat ler den nak nolong.hehe

      Delete
  10. belum berkesempatan nak baca novel TWB, i'll get 1 bila balik malaysia nanti, promise!...n excited dengar nak di "drama"kan..tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Oja ! :) Alhamdulillah its going to be a drama. tak predict pun.hehe berkat doa semua lah mungkin. :)

      Delete
  11. wah date dgn eve...hehehe saat2 yg ditunggu...
    nak masuk contest but tak ade blog..huhuh,nak creat blog mase cam tak cukup jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha create blog mudah je kak ;) buat email gmail and there you go, create blog in one click.

      Delete
  12. good luck Eve.. moga2 Allah permudahkan your VIVA, Eve!!
    and congrats for the TWB~ dah jadi drama dahhh..
    cayalahhh Evelyn Rose!!! Love ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol thanks Essu :) alhamdulillah, and thanks for ur doa in VIVA it went well. Alhamdulillah :) <3 xx

      Delete
  13. Dear Eve,

    Tahniah.. Omedetou! Tak sabar akak nak tunggu 13 Jam A380 dibukukan & TWB drama.. Keep it up.. :)

    ReplyDelete
  14. Kalau I tak join contest tapi join mkn2 dgn you (bayar sendirik ler) boleh? *eyes sparkling*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di kesempatan ni, I nak ucapkan tahniah atas hasil nukilan you - the wedding breaker. Thanks to my cousin who recommended it to me.I sukaaaaa sgt sampai I pun recommended it to my friends. Can't wait for the drama to be aired. :)

      Siapa agaknya akan jadi hero and heroin ye? ;P Hopefully they keep the drama as original as they can. Sebab ada novel-adapted drama tambah jalan cerita yg sgt lain dari buku dan ianya (the scenes) sungguh memualkan/ tidak kena. Anyway, are you going to be involved in the drama production?

      I've read 13jam A380 and I'd say that it's a marvelous novel so far. I'm very sure that I'll buy a copy once it's on the shelves. :) I'm on the fence whether Fawwaz or Haydar - tamak kau! Hahaha

      Enough of me blabbering on your blog. Hehe.
      Wishing and Praying the best for your present and future endeavours!


      Delete
    2. Haha. It wont be fair pula for the winners if I allow it ;)

      Thanks for reading tWB babe ! and yes kinda cuak dgn drama nanti. Hope they tailor it accordingly lah.hehe. and yes, i wont be involved in the drama production. never think i could.hehe. and i dont know who gonna be the casts for the drama.

      Haha tapeee play safe is better rite, dua2 pun okay. Indeed, i myself suka both of them + fido = 3. haha lagi tamak okay :p

      Thanks for your comment here and all d best for you in ur future undertaking :)

      Delete
  15. Oh God, how I pray I could write. but noooo, I don't have the talent to do so. Nevertheless, I pray to Allah that everything works out smoothly for your viva presentation. Can't wait to get my hands on 13jam A380. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha just spill it babe ;) waiting for that novel juga in shaa Allah hope things went well for that novel. thanks for ur doa untuk my viva :) Alhamdulillah the outcome is positive :)

      Delete
  16. tahniah Eve.. akhirnye A380 jd novel gak,, kene grab 1 nnti.. luv it.. ;)
    TWB di jdkn drama??? ohhh nooo x sanggup nk byngkn retis m'sia yg bw watak Tg.Adam & Ariana.. Uwaaaaaaaaaa sob sob sob..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks babe ! haha i have no idea sape akan jadi Adam dan Ariana. and indeed not even care who gonna take the role. lol.

      Delete
  17. nak jumpa sis.. tp x pandai nak buat novel..pandai berimaginasi jer... huahuahuha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe tak yah la wat novel dik, wat paragraph je :p lol

      Delete
  18. Going to cry...tak boleh join contest ni....hanya memandang dari jauh je lah...I'll wait until the book is released....Ms Eve...buat lah sikit teaser untuk novel ni...Nak tengok sangat2...Good luck for ur viva....about the TWB is that true???? Going to shout...! But, seriously? whoo....

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks anon ;) teaser...hmm...malas betul nak wat teaser. hehehe. thanks for ur doa utk viva. Alhamdulillah it went well :)

      Delete
    2. You're welcome Ms Eve. Syukur and good luck !

      Delete
  19. Assalamualaikum w.b.t. Kak Eve, umur
    13 tahun tak boleh join ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam wbt Nuha, boleh je dik. 13 dan ke atas. :)

      Delete
  20. Huhu.. TWB akhirnya ada drama tak sabar nak tnggu..

    ReplyDelete
  21. gosh!!!!! excited gila :D hahahhahahah lg stu serious bnyak gila surprise :D hahahahha happy happy happy <<< one word to describe everything hahahhah :D TWB nk jdi drama??? sper la jd TAK... takot n excited in the same time.... :D
    anyway..... congrats to u sis :)
    waiting for the novel to publish ahhahaha :D.....
    lg stu hehehhe.... haritu tgok masterchef final diorg serve dlm MAS A380 business class.... tetiba tringat Haydar dgn Hana n jadi super excited hahahahh :D
    *sorry kak eve ter"membebel" plak..... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol thankss Jae Syi ! :D kinda ecited and cuak too.lol. And yeah I was told about that asterchef on board. Ouch ! So lovely! ada link tak nak tgok.haha

      Delete
  22. lorrrr
    ni yg tak aci - kitaorg bukan pandai nk buat karangan nk buat satu bab.
    tak fair le utk pembace semua - contest ni dh mcm khas utk yg ade bakat menulis je
    sadis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. its basically not about how u write but more on the flow of that bab :)

      Delete
    2. still jugak tak fair sbb the best presentation of the bab yg akan menang kn? meaning yg ade bakat menulis jugak yg akan menang!
      walaupon ade contestant bole buat flow of the story almost match your story but bila penyampaian & cara penulisan tak best compared to yg yg biasa menulis!
      terus terang bukan ai nk join or nak that hadiah - tapi rase contest ni tak fair utk sume yg setia follow & support awak selama ni.
      Yg jarang follow awak tapi tetiba je join contest sbb dia mmg berbakat - kan sadis tu.

      Delete
    3. :) did asked in facebook page about the contest and their preference. and that is why it still remain as the way it is. prefer other way hanyalah lebih 3 org. and what about those yang dah mengarang siap ? All in all, worry not since i'm the judge and my focus is still on the FLOW. and utk buat flow yang baik si penulis patut tahu jalan cerita dari awal baru tak ada maklumat yg salah.

      Delete
    4. and, if you notice tak semua bab ada dalam blog ni. 8 bab dah di delete. so. to write bab 28 well. perlu follow the story since beginning :)

      Delete
  23. Salam eve...congrats to u for the good news.
    Saya sukaaaa sgt dengan TWB. Hope the choices of the main actors dbuat secara bijaksana. So far saya belom boleh dpt imagine pelakon yg boleh bawa watak2 utama TWB. Hope juga the story line will be ad originsl as your book, 80% at least.

    Cant wait to hold A380 too.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam wbt zue. I hope so...and i pun tak tahu sape akan blakon...hope it is a wise choice. hope i wont sentap watching it.haha. but I was told that this kinda novel to drama normally hanya akan 75% match. hope apa yang diubah tu kearah kebaikan lah. :)

      thanks for supporting A380 and TWB babe :)

      Delete
  24. gosh....beznyeeee but im not sure if i could join it..lalalala...xsmpat abiskan pon sirir nie..huwaaaa.... xde mse laaa but i hope dptt join hrp2 cmtue laa in sha allah :)
    -athira-

    ReplyDelete
  25. teringin nak jumpa kak eve, hehe. tapi kena tunggu mood menulis datang u.u

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol akak biasa2 je, jangan letak harapan tinggi :p haha. so selamat menunggu mood dan selamat menulis la ye ;)

      Delete
  26. When i read ur novel TWB, i bayangkan Tengku Adam tu Aaron aziz base on d description. (Tinggi, sasa, cerah dll).. manakala Ariana pula is Wawa Zainal (tegas, lembut dan mcm snow white) hehheeh tu i bayangkan lah bila i baca dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe Aaron aziz pun best juga, macam dah masuk dah. Wawa pun boleyh ;) tapi tak tahu lah sape yg jadi watak2 ni semua. hope calon2nya ok la nanti

      Delete
  27. Assalam...nak join but leceh la nak create blog.PDF x bole ke huhuhu....

    u know what I would prefer if Fazura jadi Ariana Rose, Hero????? x kan Adi Putera lagi....sape lagi tall n handsome actor in Malaysia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam wbt :)

      mmg kne ada blog...sorry. buat blog senang je :p ( www.blogger.com)

      Hmm actors tak sure la sape...tak kenal sangat..and mmg production plh sdri.

      Delete
  28. Asalammualaikum kakak rose,
    I'm absolutly in love with you.!
    Your imagination, your writing combine with your sparkle personality plus your star education(PHD).
    Make u perfect and beautiful in your own way sayang… "beauty with brain".
    Unfortunately I was a girl, and I want to marry the man. haha = D
    Continue your career, because you're talented and superb awsomeeeeeee! Trust me ;)
    however, I wish you success in this world and in the hereafter. always ...

    ~ RSE

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam wbt RSE :)

      wah, melangit puji ye :p hehe. akak biasa2 je...in shaa Allah awak pun boleh continue sampai tahap paling tinggi in shaa Allah :D thanks a lot for the doa. and hope you too will be successful di dunia dan akhirat in shaa Allah :)

      * yeah, penting tu, kena kahwin dengan lelaki kay. Bukan perempuan.haha

      Delete
  29. Salam... Hi Eve..

    As i stated before, I nak join the contest kan.. Hehe.. Here they are.. I try my very best. Hope u'll enjoyed. Just try my luck! ;)

    *hugs*
    Muzalifah Samean

    http://muza-mutiaraputeh.blogspot.com/2013/07/menyahut-cabaran-contest.html

    ReplyDelete
  30. Kak eve, kita dah habis mengarut ni..hehe.. tp xjumpe pun link group TWB. yang PAge dah join.. camno??

    http://elizanabilah.blogspot.com/2013/07/contest-13-jam-a380-part-28-bila-aku.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kat side bar ni eliza. Page TWB tu : https://www.facebook.com/groups/344687892284718/

      nanti awak send pdf or word kat saya kay :) tru page. Thanks join ! kay nak baca bab 28 yg awak buat plak.hehe

      Delete
    2. akak dah join. mintak approve..hahaha..kalo x, camno nak letak link..hehehe

      Delete
    3. okay thanks eliza !nti saya cek fb

      Delete
  31. Salam Evelyn,

    Saya baru sahaja follow this blog and baru semlm saya start bace ur novel 13 Jam A380 after saya beli & bace TWB novel last month. blog address pun dpt from that novel. What I can say sy sgt teruja membaca A380, and just coincidence saya baru nak berjinak dlm bidang penulisan and I saw this contest entry. So before saya start something big, I think better I take a small step first, right? so here I post the link to my own fantasia on Bab 28 of 13 Jam A380 and any comments and feedback is much appreciated. Errmm.. Segan tp kalau malu sesat jalan kan..so hope you all enjoy reading it:

    http://nitaramly.blogspot.com/2013/07/contest-13-jam-a380-bab-28.html

    ReplyDelete
  32. Hai sis.
    Baru je habis mengarang nie! hehe. tak sangka dapat mnulis pnjg berjela mcm tuh! Zmn SPM dh lma ditinggalkan ;) baru tau rasanya betapa susahnya jadi seorg writer nie! mmg st salute lah dekat writer2 nie. Sy nk tulis yg satu bab nie pon terkial-kial. so sis, teruskan usaha! bakat jgn dipersiakan! aja aja fightng! hahha.
    kpd kwn2 yg lain, mari kita join contest nie ya! biaslah dia mula2 je rasa kekok. lama2 dia akan okay dengan sendirinya :) chaiyok!

    dan, hanya ini lah tahap kreativiti saya. jemput baca :) ---->
    http://upsidedownownworld.blogspot.com/2013/07/contest-13-jam-a380_6.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks mutiah ! have got ur pm tQ for joinin ! :D

      Delete
  33. Wahhhh.menarikk! Tapi xde blog la eve.nak buat,macam malas pulak.nak tulis cerita,lagila xpandai.xpe2. Yrah baca je orang lain punya cerita ;)
    Wahh,bonne chance,bon courage à tous les participants
    :)
    -nuyrah-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe true, kita enjoy baca cerita org je nti ;) hehe

      Delete
  34. http://limauasam.blogspot.com/2013/07/contest-novel-13-jam-a380.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak :) updated already and a lovely one!

      Delete
  35. Salam. Can't imagine Malaysian actor plays ADAM & ARIANA. Sobs sobs sobs. Tsk tsk tsk. Tak nak tv kan The Wedding Breaker. Surely akan lain jalan cerita. Tak nak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam wbt, lol i dont imagine it yet tho.lol. tape jangan tengok nanti :p haha. jalan cerita - pun i dont know juga...let see nanti. :)

      Delete
  36. hi sis, i dah buat :) . tengok eh . :3
    http://reddilicious.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dik :) got ur pm and will update it here and in page soon :)

      Delete
    2. alahai...knp prvatekan..ksian kat kmi nk bca

      Delete
  37. Salam Eve. baru je post kat blog setelah berhari2 dok berangan.
    http://duniakueinspirasiku.blogspot.jp/2013/07/contest-bab-28-novel-13-jam-a380.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ein got ur words doc will update it soon ;)

      Delete
  38. hai eve. this is mine.
    http://nurhanaazainol.blogspot.com/2013/07/contest-novel-13-jam-a380.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Hana received ur PM already :) Tq !

      Delete
  39. Hye :)
    http://immabiwatson.blogspot.com/2013/07/im-just-trying.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi Tiqah, boleh PM in my Page TWB inc ur name, fon, and microsoft word version ? TQ for joining !

      Delete
  40. siap pun
    http://rianatsumi.blogspot.com/2013/07/contest-novel-13-jam-a380.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ Ria, received urs and pls gimme ur name and fon no nti kay :)

      Delete
  41. http://qhastinaizni.blogspot.com/2013/07/novel-13-jam-a380-bab-28.html join untuk suka-suka mana tahu suka-suka boleh jadi BOOM .. hehe :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ Qhastina :) pls send a message to my Page TWB inc words versionm ur name n fon yep :)

      Delete
    2. qhastina punya link kat link tepi blog kak Eve broken. perasan tak?

      Delete
  42. http://imaginasikubuatmu.blogspot.com/2013/07/contest-novel-13-jam-a380.html

    akhirnya, dalam berimaginasi terhasillah karya dari Lya, huhuhuuh..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks emi, jangan lupa hantar word doc ye :)

      Delete
  43. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  44. http://izzahhafiz.blogspot.com/2013/07/bab-28-13-jam-a380.html *tadi salah tulis*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam izah, tQ for joining :) tlg PM kan ur detail and pdf/word version di my facebook page yep :) tQ

      Delete
  45. http://dearmys70ry.blogspot.com/2013/07/contest-novel-13-jam-a380.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tQ have got ur PM and word version.Lovely one!

      Delete
  46. Salam Eve, my version of Bab 28 http://melati-shafika.blogspot.com/2013/07/contest-novel-13-jam-a380.html

    ReplyDelete
  47. Tahniah eve atas drama twb.....harap2 tak mengecewakan peminat twb klu pengarah ubah byk sgt.....

    ReplyDelete
  48. Tak sabar nak tunggu a380 keluar eve

    ReplyDelete
  49. Salam kak Eve,

    nah buah tangan dari adik...hehehe..

    kalau tak best jangan marah ek...<3 u...:)

    http://izzaraamani01.blogspot.com/2013/07/contest-novel-13-jam-a380-bab-28.html

    ReplyDelete
  50. http://kitewkitewjew.wordpress.com/2013/07/23/contest-novel-13-jam-a380/

    ReplyDelete
  51. Salam Eve...

    My version of A380 at http://lurveungu.blogspot.com.

    Ermmm...nt i pm the details kt TWB k...

    ReplyDelete
  52. Salam ,

    http://babyydaisyy.blogspot.com/2013/07/13-jam-a380.html

    Ada special apperance dlm bab ni :)

    ReplyDelete
  53. Salam eve akhirnya siap juga karangan ini... harap masih diterima lagi..

    here my version part 28 http://nurdianajaafar.blogspot.com/

    Thanks

    ReplyDelete
  54. Assalamualaikum kakak Evelyn.

    Alhamdulillah berjaya siapkan juga.

    Saya dah PM kan pada kakak through FB @ 25 July 2013 - 11.45 pm.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  55. i love wedding breaker.. and tbh i cant think of any actors in malaysia which is suitable for the role tengku adam kamil.. kalau korean actors tu ramai la(kk...i'm a korean drama fan) not a malay drama fan but looking forward to this piece.. i hope u r d one who will write the script... and the honeymoon scene in d novel is splendid n beautiful..kalaulah dorg boleh buat exactly like what in d novel (crepe, Alps,cottage etc) tabik spring !

    ReplyDelete
  56. Assalamualaikum Kak Eve !!
    nk tanya novel 13 Jam A380 still ada kat pasaran tk ?? btw novel TWB seriously best gile.. saya asyik duk ulang novel TWB je.. x memboringkn langsung .. hope Kak Eve reply..sbb saya cari novel ni dkt MPH tk jumpe.. :)

    ReplyDelete